Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojím se konce světa 2012

Od: luciem* odpovědí: 35 změna:

Dobrý den. Na internetu jsem se dočelka že roku 2012 má být konec světa a teď se bojím. Myslíte že to je pravda? Prý končí Mayský kalendář, a má do nás narazit nějaká planeta. Hrozně se bojím!*plac*

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amlim*
hodnocení

0x

*andel*Rok 2012 už není žádné tajemství. to ,co se děje zemětřesení,záplavy,tropická vedra,prý spolu souvisí.Také mě to není jedno,dočetla jsem se ,že je naděje,pokud se probudí více duchovních lidí.Moc to mu nerozumím.*andel*

luciem*
hodnocení

Mno jo ale ja mam velkej strach co kdyz to tak bude?

hodnocení

0x

jo, planety určitě zajímá nějaký kalendář... a který? Je tolik kalendářů a tak různě se počítají, že je to hloupost. Jestli bude jednou konec světa, mám pocit, že my u toho už nebudeme. Poslední konec světa byl plánovaný na rok 2000 - hezké číslo. 2012 taky není špatný, ale nevsadil bych si na to ani korunu ;)

luciem*
hodnocení

Taky si myslím ale asi máte pravdu! Budu se na to snažit zapomenout je to takova hloupost! *ee* Jinak dekuju ;)

lidka*

Lucie, to je rozumná řeč. *tuc* Jenom bychom se k té naší planetě měli chovat trochu líp a s pokorou. Přírodu si bohužel ničíme sami a výsledkem mohou být potom katastrofy, která nás postihují. To, že poručíme větru, dešti je pěkná blbost. Věřím tomu, že lidi příjdou k rozumu. *slunce*

možná bychom to měli poradit i Korejcům... tam bych na rozum nesázel :)

jabraka*

Clay,já jsem chodil do školy s desítkou Korejců.Mohu zodpovědně prohlásit,že tak inteligentní a schopné lidi těžko mezi Čechy najdeš.A záleží na ostatních,zda jim budou upírat možnost svobody,nebo usilovat o jejich zotročení.

JB

Když to vezmu z druhé strany, tak se koce světa v roce 2012 ani nemusíš dožít. Takže buď v klidu, život smrtí nekončí ;)

tox232*
hodnocení

0x

To jsou ještě tři roky života takže se nemá cenu tak dlouho se trápit.

Ale přesně to bude 36.18.2012 ve12 hodin 68 minut 96vteřin*smich*

A takhle to bude začínat.

Bojím se konce světa 2012
celp*

Nic se neděje

svět není zlej

dokud ještě žijem

je všechno O.K.

hodnocení

0x

Já bych nic nedal za to , že takovéto a podobné zvěsi-fámy , mají za úkol umravnit lidstvo a také na tom mnoho vydělat.

Vesmír se do dnešní podoby vyvíjel 13,7 miliardy let , Země 4,6 miliardy let a exploze života na Zemi byla započata před asi 550 miliony let. Slunce má ještě žásobu paliva na 7 miliard let .To jsou poznatky současného poznání.

Je tedy vůbec technicky možné , aby vše zaniklo jen za proklamované 3 roky?

doplněno 19.07.09 11:06:

Zánik života na zemi je předpokládán za asi 500 milionů let. Tehdy se na zemi změní podmínky , na nevhodné pro dněšní formy života.

Dřívější konec světa by snad nastal tehdy , kdyby se tak rozhodl jeho Stvořitel?!.

hodnocení

0x

zamysle te se sama nebo si zjistěte, kolik takových avizovaných konců již máme za sebou. Domnívám se, že již byly minimálně 3, možná jich bylo více. jinak ku příkladu český kalendář končí vždy k 31.12 a začíná 1.1. to nevíte *klik**smich*.

lm®

Nebojte se ,klidně spěte,žádný konec světa nebude,alespoň ne v roce 2012,věřte mi.

Mimochodem tohle téma už tu jednou bylo viz : poradte.cz/...

luciem*
hodnocení

Děkuju moc. Známí taky říkají že je to blbost.. Tak snad máte všichni pravdu!:)

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Toto téma je věčné - konec světa (tedy přesněji našeho světa - naší planety Země) leží lidem na srdci odedávna. Je spousta teorií a bylo popsáno spousta možných variant. Ať údajný konec (?) Mayského kalendáře, který má spojitost právě s rokem 2012. Nebo údajnou(?) existenci 12té planety naší slunešní soustavy Marduk (Nibiru) s dobou oběhu 3600 let, jejíž přiblížení má ovlivňovat dění v naší končině vesmíru a oddělovat epochy vývoje. Na netu je spousta článků s touto tématikou. Např.:

jitrnizeme.cz/...

cody.eldar.cz/...

Také jakýkoliv asteroid nepříliš velkých rozměrů může zničit život na Zemi.

I my sami (lidstvo) máme již spoustu prostředků, jimiž můžeme ukončit existenci naší planety.

Zkrátka konec "světa"může mít spoustu podob. Něco ovlivnit můžeme. Něco ne.

A strach? Ten má asi každý, kdo si je vědom nevyhnutelného konce své existence.

dusatka*
hodnocení

0x

Nebojte, bude to tak rychlé, že si to ani neuvědomíte *smich*

ewa*
hodnocení

0x

Knihy- 1/ J.Mašek:2012 Zlatá brána otevřena 2/ J.M.Jenkins:Galaktická Transformace 2012

Záleží,jak to kdo pojme - někdo jako příležitost ke vstupu do nové lepší éry,někdo vidí jen smrt současného fyzického těla globální katastrofou. Konec Země nebude,něco se ale stane-jakým způsobem transformace proběhne,záleží na lidstvu,tedy -"když to nejde po dobrém,musí to jít po zlém".

Když to tak vidím okolo sebe-záplavy,katastrofy,nenormální počasí,finanční krize...a lidi jsou místo se probrali,se mezi sebou vraždí a mocní zotročují davy(viz.mediální podvod s prasečí chřipkou).Za poslední rok se toho nakumulovalo nějak moc,to je fakt,je to zřejmě součást již probíhající proměny...a zkouška pro všechny.

amlim*

Myslím,že není třeba se bát,čím dál se probouzí více lidí a opravdu je to zkouška pro všechny.

hodnocení

0x

Ahoj všem, ahoj luciem,

tohle si nemohu nechat ujít: Tak se mi nedávno stalo, že v pokročilou noční hodinu si můj milovaný manžel na místo hambatých obrázků prohlížel tohle: agresori.com/...

pochopitelně mě k tomu přizval, hrůzou a děsem jsem nemohla ani polknout, "tolik faktů!", tak jsem mu pěkně poděkovala a měla jsem celou noc o čem přemýšlet. Docela mě svírala úzkost. Ta představa je děsivá, navíc Vás to zahrme spoustou otázek: proč se teda snažíme opravovat dům, proč a na co buduju, proč se tak dřu, proč vlastně rodím děti, když nemají budoucnost,...atd.

Asi za tři dny přijel můj švagr. sdělím mu tu "úžasnou"novinu a on, světe div se, se mi vysmál se slovy: "Zjisti si nejdří kdo to točí, kdo tam mluví... atd.,""proč"říkám. "No jen proto, aby sis zjistila, není-li někdo z nich členem sekty."

Zkrátka ať je to jak je to, zatím žijeme a co se týče mně v pátek ožiju! Že jo, kucííí.

pozn. Na druhou stranu, pokud by měl být konec světa, postihne všechny, tak si alespoň nebudeme závidět ;)

St.

arecibo*
hodnocení

0x

Pravda je snad jen to, že si na tom x lidí pěkně přilepší:) Typu sekty atd.

Říká se rok 2012. Někdo tvrdí 2021, někdo 2102 atd.

Hlavně nestresovat se. A neskákat na špek lidem, kteří z toho vytloukají kapitál;)

dusatka*
hodnocení

0x

Ještě bych dodala, že neshledávám nic divného na tom, že mayský kalendář končí 21.12.2012. Můj kalendář končí 31.12., a to každý rok, zpravidla to řeším tak, že si koupím nový...

charlie1366*
hodnocení

0x

To je ještě daleko,muže se to mezi tím změnit nedělala bych si s tím hlavu.

nilanerda*
hodnocení

0x

Urcite, kdyz se dozvim, ze bude konec sveta si sednu ke kompu a zacnu o tom diskutovat... Tak utikej ven a uzivej zivota naplno nebo chces to posledni, co si budes pamatovat je jak si sedela doma sama...? Stejnak tomu neverim konec sveta uz mel byt tolikrat, ze to nema cenu resit... Stejnak stim nikdo nic neudela...

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Je několik skupin lidí.

1. Lidi co tomu nevěří.

2. Lidi co tomu věří.

3. Lidi co dokážou na skupině dvě nehorázně vydělat.

Mimochodem těch tzv. konců světa bylo už několik desítek a ani jeden z nich tak nějak nevyšel*smich* Teda pokud nepočítám že to vyšlo finančně různým astrologům, kartářkám, sektám atd. atp. , kteří na tom velmi slušně vydělali*smich*

luciem*
hodnocení

Jj. Asi máte pravdu je to zbytečné se strachovat!;)

cybermagefroll*

mimise*
hodnocení

0x

Neboj, horší už to tady nemůže být. Vřele doporučuji knihu Mayský kód, napsalaBarbara Hand Clow. A určitě bude lip.*slunce*

terezak95*
hodnocení

0x

neboj vždyď už mělo být konců světa a nic se nestalo a rok 2012 není poslední ještě předpovídaj 2048 a plno dalších a to si vymyslelo pár náboženství a ty myslíž, že je to pravda? Já teda nev

imis*
hodnocení

0x

Ahoj, prosim te hlavne ne ze zacnes prodavat majetek a uzivat si zivota a pak nic!

Nekdo to takhle udelal a byl na 0. LOL No kalendář jenom končí, neni tam nic o konci světa. Ale každý z nás by měl žít jako kdyby měl být zítra konec a za ním nový začátek.

žádne strachy ;)

luciem*
hodnocení

Ale také se mluví o 3. světové válce!*sok*

technikjirik*
hodnocení

0x

Ano je to jistě pravda že svět skončí v roce 2012. A jestli chcete přijít do ráje tak pouze jako absolutně chudý člověk, protože poslední budou vítáni jak první... takže pokud chcete do ráje tak se zbavte majetku... já vám s tím rád pomůžu, objetuju se pro vás a rád na svá bedra vezmu tíži bohatství...

Všechny tyto vize jsou jen bláboli

hodnocení

0x

Víte někdo přesné datum? To mám málo času,asi si budu musel vzít delší volno, abych stihl dodělat barák, okopat záhonky, vymalovat ještě, natřít plot...

To asi nestihnu, co dělat?

Chodím tady po světě dobře přes 50 let a těch konců jsem zažil tolik, že bych byl i několikrát reinkarnován. No co když, že by teď? To vydělávám na důchod, to by bylo škoda. Věnoval bych se raději něčemu užitečnému, třeba včeličkám, po těch je alespoň med.

pb1973*
hodnocení

0x

...má to být přesně 21.12.2012 a jak řekl Nostradamus... svítání nepřichází...vše zůstává v temnotách...konec světa se nachýlil... je to zajímavé ale popisuje se děj jež nemusí vyústit ve skázu lidstva... vždy zůstává naděje a poučení... doporučuji se podívat na film Nostradamus...poučné, zajímavé...je ke stáhnutí na www.ulozto.cz

hodnocení

0x

Svůj názor jsem již vyjádřil v příspěvku ze dne 19.7.2009..

Jsem mile překvapen , všemi příspěvky potvrzující můj názor .Skutečně vidím hrozbu koncem světa , jako výnosný obchod a umravňování lidí , zejmena těch , kteří tomu veří , nebo pochybují. Nechce se mi věřit , že ti nejmajetnější a nejvlivnější , by se pod hrozbou konce světa , zbavovali hmotných statků , vlivu na ovládání lidstva a pod..Vždyť jsme stále svědky opaku,

V čí prospěch , komu to slouží a kdo na to doplácí? Na tyto otázky k mému uspokojení , odpovídá s jasnými argumenty většina diskutujících k tomuto tématu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]