Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co do udírny na oslavu?

Od: jenicek111 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,chystáme oslavu a chceme opékatt a udit. Co by jste všechno doporučili do udírny?

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x
avatar jmlc

podle chuti, peněz, lidí...

udime.cz/...

doplněno 04.07.15 16:58:

Ten sýr stačí do punčochy - čisté silonky... Ale jakou máte udírnu? Jsou teplé a studené - v teplé by to asi nešlo

No a to ostatní vámi zmíněné - všechno jde, ale pozor na to maso - musí být naložené v láku nějaký ten den(týden) viz. odkaz. Jestli nemáte čas nebo místo, poptejte se v uzenářství po nakládaném masu určeném k uzení.

doplněno 04.07.15 19:16:

Udírna je na "teplý"kouř - takže sýr ne - ten by se roztekl. a ostatní ... asi větší kousky, aby se to nespeklo. Nemám tento druh udíren rád - je to spíš tak na klobásky, co se v tom ohřejí...

jenicek111
hodnocení

Chceme cigára, žebra a takové něco rychlejšího. Nějaké rady?

Krkovicu, bok, slaninu udím doma v klasické udírně.

sebod*

sýr, jejky jejky, už se mi sbíhají sliny. Vzít cihlu (sýr ne stavební prvek *smich*) nakrájet na kousky cca 100 g, dát do síťky a pozvolna, ve-li-ce pozvolna udit. Jen se musí dát opravdu velký pozor na teplotu v udírně, stačí málo a sýr proteče *plac*

jenicek111
hodnocení

Udírna klasika-co dům dal. Ryby je potřeba nějak upravovat?

Co do udírny na oslavu?
joudic*

ryby maji rady bylinky, bylinkova sul a nebo vlastni smes ze susenych bylinek a soli, nedavejte kupovane koreni na ryby, je v tom kyselina citronova, ne kazdy to ma rad, ale ani paprikovym korenim nic nezkazite, to uz je jedno, nasolit bricho a kuzi a zavesit

Určitě rybu budete muset nějak připravit,takové základní info ...tady ... rybikucharka.cz/...

sebod*

jmlc. Pročpak sýr ne? My ho tak děláme kolik desítek let. A jak je výborný

A to i v té teplé udírně? Jak to děláte? Bych se opravdu bál, že se to rozteče a zničí... My udili sýr v udírně se studeným kouřem a i tak se jednou při "chybném přiložení" řádně protekl...

sebod*

jmlc. proto píši, že se to musí neustále hlídat a vychytat teplotu. Ale když se zadaří, tak jen uštipujeme ty teplé. vyuzené kousíčky, co se tlačí ze sítky ven

jirka99

Nevím, co myslíte tou "teplou udírnou". Já dávám cihlu nakrájenou na kousky a jetě promíchanou s kostičkami klobásy do dvojité silonky, pak to nechám třeba hodinu, dvě na málo a potom přidám, aby se právě ten sýr rozpustil a udělal v silonce kouli. Silonku je dobře předem namočit olejem, aby z ní pach šla ta sýrová koule lépe vyndat.

Známý prý zkusil dát ten sýr do kastrůlku aten umístil do udírny a prý to bylo stejné. Nevím, toto jsem zatím neověřil.

 

hodnocení

0x

Dobrý den,doplnila bych k tomu co radí ostatní ještě ryby.Jsou vynikající a na

netu najdete spoustu rad jak na to.

 

joudic*
hodnocení

0x

pokud neco rychleho, tak makrely a zbytek na grilu klasiku, treba krkovicku, kupte ji u reznika, nalozte ji 1-2dny predem a na grilu ji obratte jen jednou, hotove krkovicky pote krajejte pod ostrym uhlem (20-30stupnu) a podavejte, budou na vasi grilovacku jeste dlouho vzpominat a budete pasovan na grillmajstra (i ti, kteri na jine maso z grilu nez kureci nejsou zvykli), true story ;)

doplněno 04.07.15 17:26:

krkovicku nicim nepotirat

doplněno 04.07.15 17:27:

jinak perfektni je zeleny Kren s wasabi, jako jediny funguje jako cerstvy kren, pekne protahne (wasabi chut nejde vubec citit). Bezny kren (Křeník) apod je o nicem, jen to vzdalene pripomina chut krenu.

 

andri*
hodnocení

0x
Makrely :) i obyc točený salam.Nebo kupte kytu ale to je na cely den ;)

 

hodnocení

0x

Já dávám sýr do plátýnka a nic nevyteče

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]