Co do udírny na oslavu?

Od: Datum: 04.07.15 15:10 odpovědí: 12 změna: 04.07.15 21:43

Dobrý den,chystáme oslavu a chceme opékatt a udit. Co by jste všechno doporučili do udírny?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 04.07.15 15:12
avatar

podle chuti, peněz, lidí...

http://www.udime.cz/udime-cz/…NA-TO/8-Vyber-a-priprava-masa

doplněno 04.07.15 16:58:

Ten sýr stačí do punčochy - čisté silonky... Ale jakou máte udírnu? Jsou teplé a studené - v teplé by to asi nešlo

No a to ostatní vámi zmíněné - všechno jde, ale pozor na to maso - musí být naložené v láku nějaký ten den(týden) viz. odkaz. Jestli nemáte čas nebo místo, poptejte se v uzenářství po nakládaném masu určeném k uzení.

doplněno 04.07.15 19:16:

Udírna je na "teplý" kouř - takže sýr ne - ten by se roztekl. a ostatní ... asi větší kousky, aby se to nespeklo. Nemám tento druh udíren rád - je to spíš tak na klobásky, co se v tom ohřejí...

Od: jenicek111
Datum: 04.07.15 15:16

Chceme cigára, žebra a takové něco rychlejšího. Nějaké rady?

Krkovicu, bok, slaninu udím doma v klasické udírně.

Datum: 04.07.15 16:27

sýr, jejky jejky, už se mi sbíhají sliny. Vzít cihlu (sýr ne stavební prvek *smich*) nakrájet na kousky cca 100 g, dát do síťky a pozvolna, ve-li-ce pozvolna udit. Jen se musí dát opravdu velký pozor na teplotu v udírně, stačí málo a sýr proteče *plac*

Od: jenicek111
Datum: 04.07.15 17:56

Udírna klasika-co dům dal. Ryby je potřeba nějak upravovat?

Datum: 04.07.15 20:30
avatar

ryby maji rady bylinky, bylinkova sul a nebo vlastni smes ze susenych bylinek a soli, nedavejte kupovane koreni na ryby, je v tom kyselina citronova, ne kazdy to ma rad, ale ani paprikovym korenim nic nezkazite, to uz je jedno, nasolit bricho a kuzi a zavesit

Datum: 04.07.15 21:10
avatar

Určitě rybu budete muset nějak připravit,takové základní info ...tady ...http://www.rybikucharka.cz/recepty/uzeni-ryb/

Datum: 04.07.15 19:31

jmlc. Pročpak sýr ne? My ho tak děláme kolik desítek let. A jak je výborný

Od: jmlc®
Datum: 04.07.15 20:08
avatar

A to i v té teplé udírně? Jak to děláte? Bych se opravdu bál, že se to rozteče a zničí... My udili sýr v udírně se studeným kouřem a i tak se jednou při "chybném přiložení" řádně protekl...

Datum: 04.07.15 21:23

jmlc. proto píši, že se to musí neustále hlídat a vychytat teplotu. Ale když se zadaří, tak jen uštipujeme ty teplé. vyuzené kousíčky, co se tlačí ze sítky ven

Datum: 04.07.15 16:40
avatar

Dobrý den,doplnila bych k tomu co radí ostatní ještě ryby.Jsou vynikající a na

netu najdete spoustu rad jak na to.

Datum: 04.07.15 17:20
avatar

pokud neco rychleho, tak makrely a zbytek na grilu klasiku, treba krkovicku, kupte ji u reznika, nalozte ji 1-2dny predem a na grilu ji obratte jen jednou, hotove krkovicky pote krajejte pod ostrym uhlem (20-30stupnu) a podavejte, budou na vasi grilovacku jeste dlouho vzpominat a budete pasovan na grillmajstra (i ti, kteri na jine maso z grilu nez kureci nejsou zvykli), true story ;)

doplněno 04.07.15 17:26:

krkovicku nicim nepotirat

doplněno 04.07.15 17:27:

jinak perfektni je zeleny Kren s wasabi, jako jediny funguje jako cerstvy kren, pekne protahne (wasabi chut nejde vubec citit). Bezny kren (Křeník) apod je o nicem, jen to vzdalene pripomina chut krenu.

Datum: 04.07.15 21:43
avatar
Makrely :) i obyc točený salam.Nebo kupte kytu ale to je na cely den ;)

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.