Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neumím chlastat

Od: placebo odpovědí: 14 změna:

Zdravím, mám takový problém a ten spočívá v tom, že neumím chlastat. Vždycky když vyjdu s kamarády na nějakou akci, tak jde na mně hodně poznat, že jsem opilý. Nejsem agresivní, nikoho neurážím, ale melu strašné blbosti, jsem hrozně hyperaktivní, valím pořád vtipy a chci být pořád středem pozornosti a mít slovo. Jsem dost milý a stává se, že třeba kámoše chytnu za rameno, mu to asi nevadí když je taky připitý, ale jak se na to dívám střízlivýma očima, tak mi to přijde dost trapné. Nechci být notorik, ale chtěl bych si párkrát do roka někam zajít a neztrapňovat se. Jak to dělat, abych měl nad sebou větší kontrolu? Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nechlastat

hodnocení

0x

to se asi dá jedině "cvikem" :{> tento problém jsem taky měl, když začínal na "pivní schůze" chodit. Záleží na tom, co pijete. Pivo by se mělo pít po větších doušcích (klidně i několikanásobných) - když ho budete pít po malých, opijete se snadněji a rychleji (na mé první "pivní schůzi" mi k opití taky stačilo jedno malý a právě se mi kluci smáli, že ho piju "jak čaj"). Neměly by se kombinovat různé alkoholické nápoje, a když už, tak začít tím "tvrdším" (výjimkou je kombinace piva a vína, u ní by se mělo začít vínem).

klenot
hodnocení

0x

Když pijete, tak si pořád uvědomujte, že chcete vědět, co děláte. Když jste opilý, tak ještě uvažovat jde, teda aspoň mi, a uvažuju rozumně a dělám vše jak chci i při větší opilosti *smich*

hodnocení

0x

Sebekontrola a kázeň. Pokud víš, že čtyři piva jsou tvůj limit, tak si to pátý prostě nedáš. Nebo dáš, ale až po delší přestávce vyplněné třeba nějakým jídlem, abys tam neseděl úplně nasucho.

hodnocení

0x

Nechodit chlastat, ale chodit se bavit s tím, že si u toho dám něco k pití, to je rozdíl.

eivlis*
hodnocení

0x

Cvikem, zkusenosti to vypilujes:)Ve 20 jsem nemela klapku, pit neumela a stacilo malo a uz jsem byla opila.Taky me to vzdy stvalo. Po 30.roku uz vim co snesu, kdy a z ceho je mi zle, vim co muzu od sebe cekat.:)

hodnocení

0x

Omlouvám se, že odpovídám dotazem,

" to si stěžujete, nebo se vytahujete?"

joudic*
hodnocení

0x

toz pij min a nebo se predtim poradne najez neceho mastneho, vypecky apod

jofa*

Tenhle typ ožralců je pro mne nejhorší. Neublíží, ale otravujou a otravujou a za každou cenu být vtipný. Agresivnímu se jedna flákne a je klid, ale tihle, to je hotový neštěstí. Jinak nepít, když to neumím.

hodnocení

0x

Já si myslím, že pít umím. Podle mého umění pít je v tom, že vím co, kolik, s kým a kde. Nalít do hlavy cokoliv a pak být za poblitého trapáka, to umí každý blbec. To není umění! :) Ale znát své hranice, fungující blikací světýlko vzadu v hlavě, jakože dej chvíli pauzu, bav se, to je, myslím si, umění. Nepiju proto, abych se ožrala, ale proto že se mi ten lehký stav líbí, bavím se.

hodnocení

0x

ahoj, tady je rada těžká - je mi jasné, že v té euforii, jakou popisuješ, je nějaká sebekontrola téměř nemožná... přesto, to jediné ti pomůže - pít pomalu, dělat pauzy mezi jednotlivými napitími a drinky, nebo si dát mezi tím kafe, něco k jídlu, tyčinky apod. - zkrátka, mít to pod kontrolou a pít míň než ostatní, když víš, že málo sneseš

hahanaj*
hodnocení

0x

když to neumíš nechlastej*cert*

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, no když tedy máte potřebu pít alkohol, tak ho nepijte nalačno, ale najezte se. Nějaké tu tučné jídélko a možná, že nebudete hned namol a vydržíte držet krok trošku déle. Jinak, nelíbí-li se vám vaše chování v opilosti, pak jediná cesta je nepít vůbec. Anebo na akci nelít do sebe alkohol po litrech, ale šetřit si ho. Někdo vystačí se sklenkou vína celý večer... před jiným musejí alkohol schovávat, aby zůstal i na ostatní.

sonyboj*
hodnocení

0x

Já to dělám tak:

1. Piju jen jeden druh alkoholu. Nikdy nemíchám víc druhů dohromady. To platí i pro víno. Jeden druh, Ale nemyslím jenom bíle, nebo červené. Když začnu například s v Rulandkým šedým, tak jiné už nepiju.

2. Když piju tvrdý alkohol, míchám ho minimálně 1:4 s nealko nápojem, nebo hodně zapíjím a taky zajídám.

Má to spoustu výhod. Hlavně dlouho vydržím, neopiju se a není mi z toho 3 dny špatně ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]