Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vypít černého čaje?

Od: andrea2® odpovědí: 5 změna:

Co mi paměť sahá, v každém dětském stravovacím zařízení, nemocnicích, atd. je vždy k dispozici černý čaj ve velkém. Proč by měl mít přednost před zaháněním žízně obyčejnou vodou? Je to normální, pít ho ve vedrech po celý den? Což jsem včera zkusila a nepodařilo se mi pak usnout. Takže asi všeho s mírou, co myslíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten čaj není "magorák", když je v nemocnicích nebo jídelnách pro děti. Je to naředěné a asi ještě sirup. Jsou vedra a usnout dělá problém hodně lidem. Ten čaj na to neměl vliv. Vlažný čaj se má pít v horku, protože déle zažene žízeň. Studený nápoj prudce ochladí a za chvilku je už zase žízeň. Zdravím!

eulalie*
hodnocení

0x

Pokud chcete pít v létě černý čaj, tak si ho nepřipravujte hodně silný, ale jen takový slabý odvárek, a můžete ho pít po celý den. Ale asi je lepší volba střídat ho s obyčejnou vodou. Já to tak dělám. Podle mě bude v nemocnicích čaj taky hodně slabý, a navíc naředěný s nějakou příchutí..., aby byl vůbec poživatelný. Doma se mi nikdy nepodařilo docílilt podobné nemocniční chuti. Nevím, jaký používali recept. Jo, vařívali i šípkový čaj. Ten býval taky dobrý.

junkers*
hodnocení

0x

Tadyten kupuju dě/.... Nechápu, co je na čaji špatného. Podle mě spíš nemůžete usnout z horka nebo ze stresu. Ale dobrý čaj určitě žádné problémy nezpůsobí.

Pravý čaj obsahuje látku zvanou tein. Je to v podstatě totéž (včetně účinků), jako kofein. Takže když vypijete větší množství čaje večer, má to vliv na usínání. Na někoho to působí více, na někoho méně. Já když vypiju půllitr čaje po 18:00, stoprocentně do půlnoci neusnu.

hodnocení

0x

Mně nalejvali taky po operaci břicha jenom černý čaj. A nic jinýho. Jako by voda neexistovala. Po operaci se nemůžete ani hnout. Takže dojít si pro vodu do bufetu nelze. Z kohoutku jsem vodu radši nepila. A před operací mě nenapadlo vodu kupovat a tahat ji s velkou taškou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]