Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákus-posunutá čelist

Od: smoula* odpovědí: 5 změna:

Ahoj, teď mi je 16 let a už odjakživa mám zákus a poslední dobou mě to začalo dosecla hodně trápit. Zuby nemám nějak vysunuté a ani křivé, ale když žvýkám tak mi čelist lupe, taky díky tomu mám docela povislý spodní ret a celkově je to docela otravné. Chtěl bych se zeptat jak se to dá vyřešit a případně jak dlouho by trvala léčba a jestli by mi operace pomohla i s tím povislým rtem.
Takhle nějak to vypadá.
Budu vděčný za každnou radu :)

Zákus-posunutá čelist

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Našla jsem toto. Ale to by s tebou měl řešit tvůj lékař...

Zákus

Při zákusu kouše obvykle jeden nebo více horních řezáků za dolní řezáky. Tento stav by se měl řešit co nejdříve, ideálně ještě v dětském věku. Výjimkou je tzv. pravá progenie, kdy jsou v zákusu všechny horní řezáky (často i špičáky, stav se nazývá obrácený skus) a toto postavení je dáno příliš velkou dolní čelistí. Jedním ze znaků progenie je velmi výrazná brada, která ruší estetiku obličeje a často se volí operační řešení, které je však možné až po ukončení růstu . Mona

hodnocení

0x

Co na to říká ortodont? Když pominu estetiku, pak by bylo dobře, kdyby si lékaři uvědomili, že čelistní kloub je jediný v těle, který se nedá nahradit. Měli by najít řešení, protože léty se kloub zdeformuje a opotřebuje a oni nenaleznou řešení. Navíc, ikdyž se člověk přes den hlídá, v noci ne. Právě proto, že já v noci skřípám zuby, jsem se tohle dozvěděla. To skřípání není jen o zvuku, ale o opotřebování zubů a blomb, které jdou nahradit. Největší problém je v opotřebování čelistního kloubu, chrupavky. ;) A jde to napravit, protože, omlouvám se, ale nevím, jak se píše, Celin Dijon, také spodní čelist zkracovali.

pb®
hodnocení

0x
Dá se to operovat. Nic moc příjemneho, pár týdnů na tekuté stravě, ale je to asi jediné řešení. Dcera kolegyně na tom byla.

hodnocení

0x

Znala jsem jednu mladou dívku, která měla stejný problém jako Vy. Byla na operaci - ze spodní čelisti jí na obou stranách kousek odňali (např. v místě šestek), čelist sdrátovali a počkalo se, až to sroste. Najednou z ní byla krasavice.

ergrgeg
hodnocení

0x

Zajdi na ortodoncii, tam ti udělají návrh léčby. Něco může jít řešit jen rovnátky, na něco bude potřeba operace a po ní pravděpodobně rovnátka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]