Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci si uvarit cibulacku ale mam prujem

Od: ahmed333* odpovědí: 3 změna:
Dostal jsem chut na cibulacku ale mam prajem tak nevim jestly bych si ji moch dat a jestly by mi to nevadilo na prujem - prosim poradte dekuji ;)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Jak je krutý ten průjem?

Na cibulačku používáte více tuku /na osmažení/, tedy nedoporučuji.

Když už, tak česnečku, ale místo chleba brambory. Právě ty brambory trochu staví. Česneku a tuku přiměřeně, spíše méně.

Nejlepší by byla dietní mrkvová polévka, rýžová polévka, nebo bramborová kaše. Minimálně tuku a mléka.

hodnocení

0x

Cibulačku si nechte na víkend, až běhání odezní. Zatím si uvařte buď mrkvovou polévku /Pohanka odpověděla velice dobře/, mrkev staví. Nebo i dušenou mrkev. Opatrně s tukem, buď na vodě, nebo jen kousek másla.

Při průjmu je i vhodná rýže. Tedy vodovou polévku s rýží, nebo rýži jako takovou. Bez ovoce.

Pokud je průjem silný, pije se jen vývar z mrkve, nebo z rýže, to husté se nejí.

A pokud opravdu lítáte jako Pendolino, doporučuji starší rohlík /ne měkký, ale včerejší/ a nesladký silný černý čaj. To průjem spolehlivě zastaví. Později je možno dát i pár piškotů, ale ze začátku je opravdu lepší ten rohlík.

Teta mívala proti průjmu nasušené borůvky. Bylo to na chuť velmi dobré. Stačily 2 hrsti a bylo po problémech. Jaga.

ju*
hodnocení

0x

Cibulačku asi ne, ale můj osvědčený recept - 5 kuliček pepře a zápít vodou a je po trablích...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]