Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Safírové nebo minerální sklo do hodinek?

Od: topta® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

co byste mi doporučili, safírové nebo minerální sklo do hodinek? Jaké jsou Vaše zkušenosti?

Děkuju za tipy, už si nevím rady. Vybírám si hodinky Casio wave ceptor a nemůžu se rozhodnout čemu dát přednost.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Safírové, "průhledný korund" je to nejtvrdší a nejodolnější co se u hodinek používá.

doplněno 20.10.12 11:09:

To bych neřekl, že synt. safírové sklo je křehčí než minerál.

doplněno 20.10.12 11:10:

Samozřejmě není nezničitelné, může sa taky poškrábat a rozbít, je ale nejodolnější.

doplněno 20.10.12 12:12:

Co ještě dodat,je evidentní, že jste se rozhodl pro levnější minerál, tak ho kupte. Potřebujeteli potvrdit rozhodnutí, tak ano, minerál je lepší. *klik*

hodnocení

safír je ale křehčí, když mi hodinky spadnou na zem, tak se může sklo vytlouct.

Při nešikovném pádu sklem na nerovný, tvrdy povrch se rozbijí obě skla, jinak běžný pád musí vydržet. Důležite je že snesou poškrábání, rozbít by se neměla, hodinky by opravdu neměly padat, obzvlášť na chodníku *smich*

hodnocení

prý se snadněji uštípne nebo rozbije, ale zase je odolnější proti poškrábání,

hodnocení

ještě jsem se nerozhodl, ale vidím to spíše na safír. ;)

To je opravdu přehnaná úzkost. Čím víc budete vybírat hodinky s ohledem na nerozbitné sklo, tím spíš je pak rozbijete zcela jiným způsobem - zákon schválnosti funguje spolehlivě :D

raadek*
Samozřejmě safírové sklo. I když Casio jsou spíše spotřební zboží, škrábanec od zdi na minerálním sklíčku by mě vadil. :)
hodnocení

Casio je špičkový výrobce hodinek. ;)

raadek*
Záleží v jaké kategorii hodinek s pohybujete. :) Opravdu potřebujete hodinky řízené rádiem? Myslim, že pro těch pár sekund odchylky za měsíc rádio nepotřebujete.
hodnocení

a představte si, že zrovna kvůli tomu rádiovému signálu si je kupuju. :)

raadek:

co je měřítkem spotřebního zboží? Pokud máš na mysli zboží co moc nevydrží tak CASIO mezi ně rozhodně nepatří. Pokud to bereš podle jejich plasťáků tak i ty co mají i kompletně plastový strojek tak jsou neuvěřitelné držáky ;)

raadek*
Samozřejmě, že strojky Myiota nebo Casio jsou kvalitní držáky a pro průměrného uživatele zcela vyhovující.

A co požaduje nadprůměrný uživatel? :D Obrovské cibule na frajeření? Ruční práci? Nekonečnou přesnost? Nerozbitnost?

hodnocení

0x

Safírové sklo - titanové pouzdro. Když vám z metru upadnou hodinky které váží 70g, většinou to zvládne i to safírové sklíčko. Bohužel v ocelovém provedení ty hodinky budou vážit 20 deka, šance na přežití má sklíčko daleko menší. Odolnost safíru na poškrábání je ale fantastická, vyplatí se připlatit.

hodnocení

safírové sklíčko a celokovové pouzdro jsem zvolil, protože titanové nebylo na výběr, jen kombinace titan a plast a plast v žádném případěnechci ani vidět.

miljan*
hodnocení

0x

Kupte oboje a máte problém vyřešen. *pivo*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]