Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , nevíte nekdo jestli může trvat převod peněz z banky čsob do GE více než 5 dní? A je možné podle čísla transakce zjistit jestli byly penize opravdu odeslány? zjistím to i já z toho jejiho čísla transakce , když mi je posila jedna paní? Nevím prave zda mi to muže banka sdelit podle toho cisla , alespon to jestli ty penize z jejiho uctu odesly ,,,,dekuji za odpovedi.
Dobrý den, v dnešní době trvají pževody mezi bankami D+1 maximálně 2 dny. Jedná se o pracovní dny, tedy pokud jsou peníze odeslány v pátek, připsané budou až v pondělí. Jde o to, zda je paní poslala na správný účet, nebo zda-li je vůbec poslala. A banka vám nesdělí transakce provedené na cizím účtu.
No prave , jestli je vubec poslala , ona mi tvrdi ze minuly patek to zaplatila a v pondeli ji prrisla sms ze se ji penize odecetly...ale jako je to divne , ze mi nic neprislo , sama si myslim ze mi lze a neposlala nic.. v bance mi taky rekli ze do 24 hodin to musim mit na uctu .. a ona to odeslala uz minuly patek a ted je dalsi patek a porad nic, porad mi tvrdi ze to poslala a ze jsem ji asi podvedla ja , a že ji lžu ja , že pry uz to mam davno na uctu. Tak ona me podvede a jeste mě nařkne z toho ze ji podvadim ja ..
Podle zákona může mezibankovní převod trvat max. 2 pracovní dny.
"jedna paní" je zřejmě podvodnice a snaží se tě dotlačit k odeslání zboží (nebo za co ti ty peníze posílá) drzostí...
Reaguj velmi jednoduše - "Milá paní, dobře víte, že banka mi o vašem účtu nic neřekne. Peníze od vás mi nedorazily, reklamujte transakci tam, kde jste ji zadávala. Dobře víte, že problém není u mne, jakmile peníze na můj účet dorazí, odešlu plnění."
"Případně mi pošlete výpis z vašeho účtu, z něhož bude zřejmé, že jste peníze na můj účet převedla, já jej předložím ve ´své´ bance." - pokud reálně příkaz nedala, banka velmi rychle zjistí padělek a to se pak "paní" bude divit...
je mi to ted hloupé , ale ti já jsem se od ni nechala podvest, a ona mi slibuje ze kdyz ji nenahlasim na policii , že mi penize pošle ( poslala) zpět. , ale nic mi nepřišlo Byla jsem tak hloupá, bohužel. tvrdí mi ,že mi nemuže poslat vypis , že nema internet.
JA jsem jen čekala , kvuli jejim 5 dětem . Ale v pondělí ho asi zajdu podat. už čekam 3 tydny. A ona porad jen slibuje , už ji to taky nevěřím, vymlouvá se pořad na sve děti , že je nebude mit kam dát, kdž ji zavřou. minuly tyden jsme si ji nasla na internetu podle tel. čisla a vyhledalo mi to nekolik stranek s nadpisy , že je to podvodnice. Před pul rokem to udelala taky a byla i v tv kvuli tem podvodum na internetu, ale me rekla ze by se za to nenechala zbytecne zavřít , že by ji to nestalo za to ( za 1500 kc). A dnes , kdyz jsem ji řekal ze pujdu v pondeli na poicii , tak mi řekla , že mam počkat ještě chvili at si zařídí " novy domov " pro sve deti , nebo neco v tom smyslu. JA jsem ji davala možnost , aby mi ty penize vratila ,bylo mi ji ještě nakonec i lito , ale ona v tom asi umi chodit a myslela si asi , ze ji nenahlasim. No jsem byla jsem holt hloupa no ... to už zpatky nevratim. mela jsem inzerat ze potřebuji nutně rychle levnou starsi pracku, protoze jsem na novou nemela... nakonec me to vyšlo ještě dráž než kdybych si ji koupila novou.
doplněno 19.10.12 21:30:Navic jsem si psala s pani , kterou take minuly rok okradla a ta mi řekal , že je na ni hromadna žaloba , a že se mam k nim přidat, že uz se s tim začne alespon neco delat. Tak to asi udělám .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.