Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaká houba

Od: maraika* odpovědí: 3 změna:

Na zahrádce a okolo plotu se mi objevila letos nějaká houba /asi/. Nevím co to je. Začalo se mi do od plotu rozšiřovat do zahrádky. Nevíte někdo co to je a jak se toho zbavit? Děkuji za odpovědi. Lenka

Nějaká houba

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nebyl v těch místech ještě ´nedávno´ nějaký keř či strom? Nebo na zemi položené prkno či trámek (no, spíš zahrnutý zeminou)?

Ta fotka je poměrně nezřetelná, ale trochu mi to připomíná Bolcovitku - Jidášovo ucho...

Pokud opravdu, pak se toho nezbavuj, ale sbírej a suš, taky se jí říká Kombucha a je to významná součást např. čínských jídel a ceněná léčivka...

doplněno 18.10.12 10:21:

Hnědé a průsvitné - je to ono? - naturfoto.cz/... Případně lze další fotky dohledat na netu...

;)

Pokud ano - a opravdu "to nechceš", důkladně místa výskytu vyhrabej (i mechy a řasy musí pryč) a zavápni (hašeným vápnem, mletým vápencem apod.)...

maraika*
hodnocení

Nebylo tam nic, jen zemina. Objevilo se to i na cestičkách, kde mám lino a na ni trochu hlíny. Běhají tam kočky a myslím, že to roznášejí. Ta houba má takovou hnědou barvu a je jakoby průhledná. Určitě bych ji nejedla. Jednou jsem se po tom snekla, myslela jsem, že to byl slimák. A do dvou dnů se tam ty houby rozmnožily asi na ploše asi 15 cm x 10 cm. Jak se toho zbavit? Nechci to tam.

jabraka*

Zkus to posypat vápnem.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]