Aukro - lze si nafarmit dobré recenze?

Od: Datum: 13.07.15 14:50 odpovědí: 9 změna: 17.07.15 17:41

Ahoj,

může si prodávající nafarmit body a dobré recenze novýma účtama nebo to nelze? Jen bych to chtěl vědět, abych měl jistotu že ten a onen to nemá nafarmený, snad to mají zabezpečený.

doplněno 14.07.15 21:01:

Prosím aby jste tento text přeskočili a přešli dolů na mojí novou otázku ohledně aukra, toto je už vyřešené.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 13.07.15 14:55
avatar

Maximálně pár. Každý, kdo si zakládá účet na aukru, dostane poštou do schránky dopis s kodem, který mu ten účet teprve aktivuje. Dokázala bych sehnat pár známých, kteří účet na aukru možná ještě nemají a byli by ochotní, si ten účet založit, počkat nějaký ten týden na dopis s ověřovacím kodem a pak ode mě nakoupili a dali mi kladné hodnocení. Možná by mi to stálo i za tu provizi, kterou bych musela aukru zaplatit. Ale moc takových lidí, bych určitě nesehnala..

Jiný způsob mě nenapadá.

Datum: 13.07.15 14:58

Takže se asi 1 000 kladných hodnocení nedá takhle nasbírat co? *smich*

Tak to jo, mě jen přišlo divný že má jeden týpek třeba 2 000 kladných hodnocení :-D

Datum: 13.07.15 15:21
avatar

Chápu, že v dnešní době potkat slušného obchodníka, může asi opravdu překvapit *smich* Za mě mám zkušenost opačnou. Slušných je většina, ale člověk si musí umět vybrat a neřídit se výhradně jen nízkou cenou a pak už nic nevidět a neslyšet.

Od: vilik
Datum: 13.07.15 15:03

Znám dva způsoby. Jeden případ, kdy prodejce vystavuje aukce po nízkých částkách a z druhých účtů je kupuje, ve druhém případě nejdřív prodává zboží pod cenou, aby nalákal, po pár kladných komentářích už neplní. V prvním případě komentářů asi nebude moc, v obou případech asi bude účet založen nedávno. Ale osobně jsem se s oběma případy setkal pouze jedenkrát.

Datum: 13.07.15 15:11

Tak to se asi nemám čeho bát, prodejce dává všechny fotky komponent na bílý stůl takže nejsou někde stáhle z googlu,

a když jsem se koukal tak lidi od něj kupovali zdroje za 1 000kč a základní desky atp. no už se těším až mi příjde ten nový proceosr *dril*

doplněno 13.07.15 15:17:

No a dal jsem platbu dobírkou a u informací o procesoru je že to příjde za 2-3 dny, to nám jako pak zavolá kurýr na telefon co jsem uvedl a jde se pro to? Protože v e-mailu psali:

K dokončení transakce kontaktujte Prodejce telefonicky nebo e-mailem.

je to nutný?

Datum: 13.07.15 15:25
avatar

To "k dokončení transakce, kontaktujte prodejce telefonicky nebo e-mailem", není třeba využívat, pokud k objednávce nemáte ještě najakou zvláštní prosbu atd. Já to dělám jen v případě, kdy prodejce upozorňuji, že jsem již za zboží zaplatila předem a může druhý den očekávat platbu...

Datum: 14.07.15 21:03

Teď mi přišel e-mail od aukra

Dobrý den Client: ****

podle předchozí domluvy jsem Vám odeslal/a zboží:

****

Prosím zaplaťte **** Kč, jakmile obdržíte zboží.

No a u toho výrobku co si chci koupit je že mi to příjde za 2-3 dny, takže od teď jak mi byla poslán ten e-mail tak to startuje nebo jak?

Datum: 14.07.15 21:23
avatar
Startuje to od té doby, kdy to podá na poště. Napsala bych si prodejci o trekovací číslo..
Datum: 17.07.15 17:41

Tak teď to nechápu, v Pondělí po obědě jsem to v aurku koupil a teď v Pátek furt nic nedorazilo, ten e-mail s tím posláním mi přišel v Úterý a u toho produktu píšou že to příjde za 2-3 dny, to je jako normální?

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.