Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chtěl bych se zeptat, dnes jsem jedl oběd koupený a našel jsem v tom vypadalo to jako drátek, tak jsem si říkal, že se zeptám, co by to mohlo být. Obrázek v příloze. Dostal jsem strach jestli jem třeba kus nesnědl nebo tak.
to je kus dratenky na nadobi
@babkazov to by zajiste poznal navic zavazovaci dratky maji buzirku a nebo uz jsou cele z plastu, zde jse podle fotky videt, ze je to malinky a placaty kus kovu = dratenka, pokud se jednalo o teple jidlo a nebo o produkt z vyroby, kde je treba umyvat nejake nadoby ci plechy
doplněno 30.06.15 12:03:no pokud nehltate jak pes bez kousani, tak byste si driv vystipl zub nebo rozrizl jazyk nebo lico
Zdravím
Jednalo se o oběd koinkrétně tatranský plátek s brambory a právě si nejsem jist jestli jsem kousek nesnedl a obávám se , aby se mi to nezapíchlo někde ve střevech.
Přece jenom jídlo v puse párkrát převalíte. To byste cítil něco tvrdého, nebo kovovou pachuť. Malý kousek můžou trávicí šťávy rozpustit a něco může i projít obalené potravou do střívek. Já bych se toho nebála.
Ve dvou letech jsem si strčila do pusy sponku - menší perko do vlasů a spolkla jsem ji. Jeli jsme do nemocnice, ležela jsem tam týden, kontrola nočníku, nic se nenašlo. A jsem stále tu. Kam se sponka poděla nevíme, RTG se nedělal . Ale můžu říci, že si turo příhodu velmi dobře pamatuji, jak nemocnici, tak můj řev, kdy jsem se držela jednou rukou mámy a za druhou mě sestra tahala od ní. Po skončení pobytu jsme šli do hračkárny a já si mohla vybrat hračku. Postýlka, na ní panenka a u zadní pelesti byl čudlík, ten když se zmáčkl, tak z pod postýlky vyjel nočník a panenka se na něj z pod peřiny usadila. Dnes již retro.
Až bude něco bolet, píchat v břiše, něco nestandartního, tak rychle k doktorovi, ale věřím, že nic nebude.
Jak píšou kolegové, něco podobného byste v puse poznal.
Mimochodem i kdybyste spolkl drátek, tak na zapíchnutí do jícnu vypadá dost měkký a přes žaludek se nedostane. Žaludeční šťávy rozpustí i kov.
Připadá mi to opravdu jako kousek drátěnky, či ten "zavazovací" drátek třeba u sáčku k krájeným chlebem. Nepřemýšlet, vyndat, baštit dál. Na tatranský plátek to nevypadá, je to opravdu malé. I když Slováci si také moc vyskakovat nemohou /jako my/, každopádně si tatranský plátek představuji kapánek větší!
Víte, co mým zažívacím traktem všechno prošlo? Když mi bylo 9, tak OKO Z MEDVĚDA. Tedy skleněné, z velké plyšové hračky. Nevyšlo. Dodnes nevím, kde skončilo.
Když jsem pracovala v masokombinátu, občas přišla poštou stížnost. Lidé psali, že v uzenině našli kousek kovu. Bylo to z těch klipsů, kterými se dnes oddělují špekáčky a salámy, místo dřívějších provázků. Občas kousek i poslali, aby výrobce viděl. A chytil se za nos.
V takovém případě jsem nafasovala krabici kvalitních uzenin a jela se omlouvat, kát a uklidňovat. Bývala jsem přijata ochotně, občas mě pozvali i dál a uvařili kafe či nalili sodovku. To víte, za kus masa.
Jen mě občas napadlo, zda toho někdo nezneužil. Na to, jak bývala velká kontrola výrobků, bylo těch klipsů v salámech docela dost. Kdo ví...
Proto tatranský plátek reklamujte. Pokud je výrobce solidní, měl byste dostat omluvu a klidně třeba i 3 obědy zdarma. Pokud mu záleží na pověsti u zákazníků. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.