Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám menší problém,chci vás nejdříve upozornit že nejsem pod zakonem je mi 15,
uz neskutecně moc chci spát se svám klukem,mamka mi ale prášky dát nechce,chce mi ej dat alespon za rok driv ne,nemůžu vám to vysvětlit ale nemůžu stim ani a gyndu atak bylo by to a dlouho
n to je jedno...
ale jsem si jista že to ten rok opravdu nevydrzim,ale nechci své poprvé zažít s kondomem ,ani o to nechce on by kvůli mě počkal ale já to opravdu nezvládnu,nevim jak ziskat ty prasky :/ jsem asi divná ale myslim si že spolu tak dlouho třeba nemusíme být a já protě chci aby ten první byl zrovna on a nebudu toho nikdy litovat,ale litovala bych toho kdybych to neudělala sním :/
vim že bsi budete řikat že není kam spěchat atak ale mě to nerozmluvi nikdo a když mi prášky nedá nudělám bez jakékoliv ochrany ale budu jriskovat tehptenstvi...jak donutit mamu aby mi to dala?
Mamka by ti prášky stejně DÁT nemohla! Hormonální antikoncepci předepisuje POUZE GYNEKOLOG, a to individuálně pro každou ženu zvlášť. Antikoncepce, která vyhovuje jedné ženě, nemusí vyhovovat druhé.
Nevím, proč bys s tím nemohla jít na gyndu. Můžeš tam jít sama a antikoncepci si nachat napsat taky sama. Maminku k tomu nepotřebuješ.
Jak tě někdo přinutí udělat něco, co udělat nechceš?
Asi nijak, viď. A stejné to bude i u tvé maminky. Zkus si s ní rozumně (= bez vydírání!) promluvit, uvidí-li maminka rozumný a odpovědný přístup, mohla by svůj postoj zmírnit.
__ Z dotazu mám dojem, že jsi jenom zvědavá. Nevidím v něm žádný cit vůči partnerovi a žádný ohled na maminku (rodinu).
Bohužel to dnes nelze - pacientky pod 18 let mohou být vyšetřeny pouze se souhlasem rodičů. Gynekolog potřebuje alespoň podepsaný formulář, jinak Tě nevyšetří ani nepředepíše prášky. Nicméně mám jinou poznámku - i kdybys prášky brala, bude to chvíli trvat, než začnou opravdu působit. A nikdy bych nespala s někým poprvé bez kondomu. Nepotřebuješ se chránit jen před nechtěným těhotenstvím! Existuje riziko mnoha pohlavních chorob, které Ti za to nestojí, to mi věř. A pokud Tvůj přítel odmítá sex s kondomem, měla bys začít přemýšlet, jestli Ti za to stojí. Pokud necítí potřebu chránit Tě před těmito riziky, záleží mu na Tobě opravdu? I dnes, po sedmiletém vztahu, beru prášky a k tomu používáme kondom. Prožili jsme si chvíle, kdy to vypadala, že jsem těhotná, a víme, že to nechceme znovu riskovat. Užijeme si to oba i tak, a navíc s klidným svědomím, že se nemusíme ničeho bát... Rozmysli si to dobře, zdraví máš jen jedno, a zkazit si vzpomínky na první milování zároveň vzpomínkami na strach, jestli nejsi těhotná, nebo na nějakou tu nemoc (mnoho mužů přenáší některé pohlavní choroby, aniž by s tím měli problém nebo o tom věděli, prostě to tak je, ale ty bys mohla mít docela nepříjemnosti)...
"fany1", to je moc prima, že ses obrátila tady o radu, ale neříkej mi, že s kamarádkama si nepovídáte o těchto věcech. Určitě jsou děvčata, které již HA berou, byly u gynekologa, a určitě o tom jejich maminka ví. Takže, si myslím, že nás tady trochu zkoušíš a to říkám hodně mírně. Tak ahoj. - pt
Ač to není příliš "výchovné" a měla bych Ti říci, ať počkáš, tak jsem na tom byla před lety dost podobně, takže Ti rozumím. Se svým klukem jsme spolu byli přes rok, bylo mi 15 a půl a chtěli jsme to oba. Já jsem sice v tu dobu neřešila prášky, naší volbou byl kondom, ale bylo to dost nepraktické, takže jsem v těch necelých 16ti chtěla také antikoncepci. Moje mamka s tím také nesouhlasila, ale tehdy to šlo udělat i bez souhlasu rodiče, takže jsem na gyndu prostě šla a prášky si nechala napsat. Ovšem být Tebou, tak se na gyndě informuji, zda je souhlas rodičů opravdu nutný. Běhají totiž různé fámy, na co všechno je souhlas potřeba a nejsem si jistá, jestli to je na 100% i tento případ, že bys musela mít souhlas. Nicméně pokud to opravdu nebude možné a kondom pro vás také nepřipadá v úvahu a rozhodli byste se, že do toho půjdete, tak rozhodně neriskuj bez jakékoli ochrany před nebo po. Čili si připravdopředu Postinor - je to pilulka proti početí, terá se užije do určité doby po styku. Mám dojem, že už na ni není dnes potřeba recept, ale v lékarně Ti jej vydají na OP - mamka se o tom nedozví. Stojí kolem 500 Kč. Tak se na to v lékárně (kdekoli) zeptej, zda Ti ho prodají bez receptu.
Ovšem stejně počítej s tím, že pokud se spolu vyspíte jednou, už budete chtít pořád. Navíc - nechci Ti kazit iluze, ale v 99% případů je to "poprvé" nic moc zážitek a budeš si chtít opravit názor. A postinorem to pořád řešit nelze - jednak peníze a jednak je to opravdu pro nutný případ, nabourává to cyklus - prostě to není zdravé. Takže pokud je třeba na prášky souhlas rodičů, stejně pak ten kondom budete muset používat. Tak proč ne rovnou?
Skye, mě se tehdy doktorka pouze zeptala, zda o tom mamka ví. Žádný podpis nebyl třeba. Je to už asi 8 let, takže se možná něco změnilo. Ale podle mě je to věcí toho doktora, když mají "potvrzení", mají alibi proti naštvaným rodičům.
Ano, to je novinka, myslím platná od 1.1.2012 - že na všechna ošetření a operace nezletilých musí být souhlas rodičů - navíc ještě obou. Bylo to dost diskutovatelné téma, někde vyžadovali souhlas na všechno, někde to tak radikálně neviděli. Rešila to moje máma s 12ti letým bratrem a otcem, co o něj nejeví zájem.
Pokud se nejedná o legraci: Fanny1-kolik je Tvojemu klukovi a jak se dlouho znáte? Píšeš, že by kvůli Tobě počkal, než začneš brát prášky. Je vidět, že má víc rozumu jak Ty. Ale jestli ho nechceš jen ztratit...Timhle "kouzlem" si ho nemusíš připoutat nastálo, a kór v 15-ti letech, ale o tom už píšeš. Možná si z biologie pamatuješ, že mužské semeno vydrží 3 dny funkční, takže...
...No ale je to na vás a případném zkaženém životě a alimentech, případně hledání kde bydlet, kam nakoupit nejlacinějš plíny, sunar, kočárek apod. neni to sranda Jo a mě osobně kondom nepřipadá nějak na obtíž, jsou i jemnější typy kondomů, že je ani necítím-samo nepatrně jó. Jinak jestli to opravdu chceš tak si to s přítelem užij . Papa.
Ahoj, stačilo by ti získat poze formulář, že můžeš ke gynekologovi, a našetřit si penízky (napůl s klukem, ideálně) a antikoncepci si můžeš platit i sama.
Ale pozor! Hormonální antikoncepce brání pouze proti otěhotnění, kondom i proti dalším věcem, pohlavně přenosným nemocem, ale podle všeho i proti "neřádům", které dívkm mohou způsobovat i rakovinu děl. čípku. Být tebou bych ten kondom nezavrhovala. avíc, co si budeme povídat, pro tebe to bude prakticky nepocititelný rozdíl oproti sexu bez kondomu. A i spousta chlapů, pokud to nejsou ti, kteří kondom nenávidí z principu, říkají, že je to v podstatě fuk. Navíc, většina chlapců při prvotních stycích trpí předčasnou ejakulací, takže i kdyby mu to náhodou způsobovala o něco menší citlivost, celé akci by to možná naopak jen a jen pomohlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.