Nejste přihlášen/a.
Jestli je pravda, že prošlé potraviny kde je napsáno SPOTŘEBUJTE DO se nesmí prodávat , jakto že snad ve všech obchodech jsou prošlé jogurty , které jsou sice označené ale třeba ve vietnamských prodejnách to ani neoznačí, ale je to i v serióznějších větších obchodech, to nechodí žádné kontroly a majitelům obchodů nic nehrozí, když by to někdo nahlásil? Prošlé jogurty se přeci prodávat nesmí. A oni to v klidu prodávají dál a ještě třeba za celkem drahou cenum třeba sleví z 12,- na 7,- za prošlý jogurt.
By mne zajímalo, kam chodíte nakupovat...
Já viděl naposled prošlý jogurt tak maximálně ve vlastní lednici...
Asi tak, nepamatuju, kdy jsem naposledy viděla prošlou potravinu. Ale tuhle jsem koupila za 4 Kč v albertu pribináky, kterým končila trvanlivost ten den.
Prodejna enapo v Ostrově u Karlových Varů maže z láhví s pitnými vodami Datumy výroby, a prodává je prošlé bez datumu. Přímo prodejna Enapo u koupalitě. Je tam smazán datum na láhvích od více výrobců, takže žádná chyba. ověřeno 4,2,2017.
"jakto že snad ve všech obchodech jsou prošlé jogurty" taky by mě zajímalo kde to žijete?
Jestli je to pravda, tak choďte nakupovat jinam, nebo zavolejte čoiku.
Nesmysl? :D kde žijete vy :D dnes jsem tam našel v košíku s nápisem Zboží po lhůtě trvanlivosti jogurt zn. Kostíci za 7.10 Kč, a datum spotřeby? 22.06.2014 !
Mléčné výrobky mají vždy formulaci Spotřebujte do. U jiného zboží je to samozřejmě o něčem jiném.
Zbytečně se pošťuchujete. Existují regály s prošlým zbožím, ale neřekla bych, že je to běžné v klasických obchoďácích, tak se nedivte, že to někdo ještě neviděl. Musí to být řádně označeno - a pak nakupujte na vlastní nebezpečí... Když chcete vědět, jak je to možné (prošlé potraviny v prodeji), poptejte se přímo v onom obchodě, jistě vám to vysvětlí. Mona
Spíš nechápu ty ceny když už si to dovolí prodávat tak to mají dát třeba za 3,- Kč ať to rychle zmizí ale 7 Kč za 8 dní prošlý jogurt je moc :D
Asi jdou ty prošlý jogurty na dračku když si je dovolí prodávat, a ještě za vyšší cenu. Já se vám divím, když prolejzáte v každým krámu regály s prošlým zbožím, tak co se divíte že tam najdete - prošlý zboží Dokud budou lidi jako vy že kupujou prošlý věci hlavně že je to o kačku slevněný, tak to prodávat budou.
Dobrou chuť
Zboří označené "Spotřebujte do..." se nesmí prodávat po uvedeném datu.
Zboží označené "Minimální trvanlivost do.." se prodávat může, pokud je na to zákazník upozorněný a musí být odděleně od ostatního zboží.
Třeba Lidl prodává v označeném regále zboží se slevou, pokud je cca týden před datem minimální trvanlivosti (takže ješte s rezervou). Kromě toho znám obchod, který se na zboží s překročenou dobou mini mální trvanlivosti specializuje. Jakou na to obchod nasadí cenu, to je jeho věc.
Ale tvrzení "ve všech obchodech jsou prošlé jogurty" mi také připadá mimo realitu.
Tak ve všech asi ne, ale tady na malém městě je pár samoobsluh a pár vietnamských večerek, a v těch večerkách je to naprosto běžná věc a v těch 2 větších samoobsluhách se skoro vždy v tom oddělení Zboží po lhůtě nějaký jogurt nebo něco takového nachází, proto jsem napsal ve všech , v marketech jako Peny atd to asi není.
Ve městě,kam jezdím nakupovat je PENNY, TESCO A BILLA. Ve všech těchto obchodech mají oddělený regál, kde je zboží s docházející spotřebou. Není nikdy prošlé, ale končí ten den, kdy se ještě prodává. Případně druhý den. Sleva bývá většinou slušná. 50%, někdy i 70%. Jen Penny se drží na 30%.
Pokud takovéto zboží koupím a nespotřebuju jej hnedka ten samý den, je to už jen můj problém. Ale opravdu zboží, které je byť třeba den prošlé, jsem v těchto slevách nikdy neviděla.
Globus má nastaveno, že když zákazník najde prošlé zboží, dostane poukázku na zboží. Nevím teď, zda je to na 40 nebo 50 Kč. V mé bývalé práci se jedna vyčurankyně chlubila, že tam zajde, prohlédne balené tlačenky a tu, která je třeba nejdřív spotřebovat, zastrčí až dozadu. Prodavačky to asi až tak bedlivě nekontrolují. Dotyčná pak přišla, sáhla s jistotou dozadu a už to nesla na informace. Vycházelo jí to docela dlouho. Už s ní nedělám, tak nevím, jak a čím se živí dnes! Ano, občas se najde prošlé. Ale napomáhat tomu, to mi připadá značně nefér.
Takže za sebe tvrdím, že skutečně PROŠLÉ zboží tam nemáte. Spíš jen "docházející". A to se nechá za nižší peníz v pohodě zužitkovat. Má to jednu nevýhodu. Nemůže toho člověk nabrat kartóny, ale opravdu jen 1 - 2 kousky, o kterých vím, že je včas spotřebuju. Žádná sleva mi nestojí za průjem. Nehledě na to, že za ENDIARON dáte okolo 120 Kč. A tím se sleva parádně prodraží. Jaga.
doplněno 30.06.15 10:58:Vyloženě prošlé nabízejí jen Vietnamci a zlevňují velice, velice neradi. Navíc jsem si všimla, že to prošlé dokáží naúčtovat za původní cenu. Proto si od té doby beru brýle a všechno čtu jako ohař. Při placení vyžaduji účtenku. On ji ten rákosník běžně nedává, jen na přání.
V Brně do Enapa nechodím ani nevím, zda tam vůbec je. Na chalupě je pouze Enapo, je to malá vesnice a musím vám dát za pravdu, stojí v obchodě téměř u pokladny velký regál s nápisem"zboží s prošlou minimální trvanlivostí" a ke koupi je tu toho mnoho. také mě překvapilo, že např. čokoláda s původní cenou 36,- je po slevě za 28,- a prošlá, koření co stálo cca 18,- je za 10,-, i já si myslím, že by toto zboží mělo být podstatně levnější a to i když ho nekupuji. Pouze jsem koupila kapsičky kočkám, původní cena za 12 kapsiček 130,- po slevě 90,- v Brně koupím tytéž v akci za tu slevněnou cenu a vydržely by rok kdyby je kočky nesežraly. Jogurt a mléko v plastové lahvi to tu nikdy projít nemůže jelikož věčně nemají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.