Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zubni kaz vs důvody k vytržení

Od: lenicka01 odpovědí: 4 změna:

zdravím, chystám se jít k zubaři, jelikož se mi asi před týdnem ulomil kus zubu (jedná se o stoličku) a poté tam šel vidět velký kaz. Myslíte, že mi ho bude chtít zubař vytrhnout? Zub mi trhali jen jednou, když mi bylo asi 10 a to špičák, stoličku si nedokážu vůbec představit. :(

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud je kaz velký a zasahuje do větší části zubu, nebo jde příliš do hlobky, může ho zubař vythrnout.

Neboj se toho, dá ti injekci pro znecitlivění a oproti trhání špičáku v tom není snad žádný rozdíl. Možná to jen bude více bolet, až se rána probudí k sobě, ale to se dá s práškem zvládnout.

Mně kvůli roznátkům trhali hned čtyři stoličky, a pohoda:)

paninkognito
hodnocení

0x

mne se ulomil kus zubu a normalne mi to zubarka zaplacla, trhat asi ne kdyz uz pomalu nebude za co to vzit :)

ohneta*

Nemusí to jít za něco vzít, to nehraje roli. Většinou každý zubař se snaží zub zachránit, teprve když to nejde tak trhá. Hlavu vzhůru, pokud zub nebolí, tak trhání ani nebolí po odeznění oblbováku.

nemej
hodnocení

0x

taky jsem měl celej život vítr z trhání.

jaký bylo moje překvapení, když to trvalo jen pár vteřin trochu to louplo a bylo po všem..vlastně jsem byl "zklamanej", že to bylo "jen" tohle :) ale záleží jak jsou zuby rostlý - manželce trhal zubař taky pár zubů a vše ok, teď jí ale jeden doloval půl hodiny..

jak už tu padlo - i moje zubařka se snaží zub zachránit i ve chvílích, kdy už by člověk čekal vytrhnutí - takže v jednom zubu mám nějakej kovovej vrut, většina zubu už vlastně není vrutem, ale je tam. nejhorší je čištění kanálků a vyplachování chlorem, proti tomu je trhání med :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]