Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sídliště a parkování?

Od: maverick® odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, ahoj,
zajímal by mě Váš názor na lístek za stěračem který jsem našel před cca týdnem.
Upozorňuji, že bydlím hodně u centra, parkovací místa tu věčně nejsou a ještě bydlim plus minus uprostřed dalších paneláků a u nás se tedy soustřeďují auta i z ostatních baráků a uvedení lísteček byl asi tři paneláky od mého. Nebylo to žádné soukromé parkoviště, jde o šikmé stání mezi školkou a tím panelákem. Další věcí je, že u toho paneláku je nejvíc parkovacích míst, protože je nejdál od centra a lidi z centra kteří nemají rezidentní kartu tak parkují směrem k našemu nám...

Vážený řidiči, parkujte laskavě před svým domem a neblokujte parkovací místo, kterých je i pro náš dům málo. Jistě byste sám nebyl rád, kdyby se někdo stejně bezohledně choval k vám, nebo k vašemu autu! Děkujeme za pochopení!

Nemohu si pomoci, ale vzhledem k druhé polovině mi to připomíná vyhrožování...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

také už jsem se s tím setkal. nic méně, je to veřejné parkoviště, tak tam může parkovat kdokoliv

pavkazji*
hodnocení

0x

Zdravím,cítit jakési vyhrožování tam bezpochyby je.Já bych se toho nebál.Parkovat můžete kde chete.Ale pro jistotu bych si tam dal něco takového sportnanetu.cz/... .Nějak pěkně ,šikovně aby bylo případně vydět viníka poškození auta.Ale zároveň tak aby si toho nevšimli lapkové.

doplněno 17.10.12 08:11:

Ježiši kriste co to tam píšu,omlouvám se samozřejmě vidět!*zed*

hodnocení

0x

Vyhrožování v tom vzkazu žádné nenacházím...a to ani náznakem.

Nicméně je mi zcela záhadou, proč Vám ten lístek za stěrač někdo dával.

Pokud je parkoviště veřejné (což na sídlištích většinou je, a v tomto případě také), pak si můžete parkovat na libovolném místě a

je zcela lhostejné, v kterém paneláku bydlíte.

Také jsem dříve bydlel na sídlišti v panelovém domě, a nikdy jsem nechápal MÁNII lidí mít auto před vlastním panelákem..co

nejblíže vchodu. Když nebylo místo, klidně jsem parkoval 300m od našeho vchodu..a často i u rodičů na druhém konci města, když jsem auto potřeboval, tak jsem si pro něj došel.

To co popisujete bych chápal jedině v případě invalidních lidí, ti ale mají v drtivé většině případů před domem své vyhrazené

parkovací místo.

hodnocení

0x

Tahle fráze "nebo k vašemu autu" do kontextu věty nezapadá,tam bych také viděl skryté vyhrožování.

Mně jednou zaparkoval chlap s autem přímo před vjezdem do zahrady.Dal jsem mu za stěrač lístek Jestli souložíš stejně tak špatně,jako parkuješ,tak se nediv,že tě nikdo nemá rád.

Příště už zaparkoval vedle.Asi jsem se dotknul jeho ega:).

Na Vašem místě bych zkusil dobrovolně přeparkovat,makovice některých lidí jsou vymetené,mohli by si vybít svou frustraci na Vašem autě za to,že neparkují přímo pod svým oknem.

hodnocení

Právě to se mi tam taky nelíbí. Nu parkuji skoro každý den jinde a zrovna na tom místě jsem stál asi 3 za 15 dní (bylo poslední a tak si ho asi moc lidí nevšimlo) a to ráno kdy jsem lístek našel tak jsem tam parkoval od zhruba 18hodin předešlého dne. Takže to není, že bych někam zajel a stál tam týden v kuse.

ladaadal*
hodnocení

0x

No, kdybys to nanapsal, tak bych tam žádné vyhrožování neviděl, ale když o tom tak přemýšlím...

Zkus dát za okno lístek s něčím takovým:

Vážený pisateli, vaši výhrůžku jsem předal na oddělení policie. Nejsem si vědom, že bych parkoval na jakkoli rezervovaném neveřejném místě nebo zákazu stání. Jste-li jiného názoru, prosím pořiďte fotografie mého přestupku a dostavte se na policii pro vysvětlení Vašeho dopisu.

darusenka*
hodnocení

0x

Ahoj, ja tam tedy vyhruzku vnimam, po precteni listku bych cekala, ze mi auto nekdo objel klicem *smich* Ostatne, ani bych se tomu u nas na sidlisti nedivila. Chapu, ze zaparkovat v ulici je ve vecernich hodinach problem, ale holt plati, ze kdo driv prijde, ten driv mele. Moc nerozumim tomu, co tim chtel autor listku rict... Nesmi se parkovat na verejnem pakrovisti, protoze obyvatele domu povazuji mista za vyhrazena?

Kazdopadne bych rekla, ze listek napsal nekdo, kdo autora a jeho auto zna :D

hodnocení

Bylo to vytištěné z počítače a dané úhledně v pytlíčku aby se to nepromočilo. To nebylo nic neplánovaného. Minulé auto jsem měl po kamarádech dost profláknuté, ale tohle je defakto seriovka :)

hodnocení

0x

S tou výhružkou - já bych se ba to díval tak, že ta potenciální výhružka je poměrně skrytá. Jistě, otevřená výhružka by mohla být hodnocena jako minimálně přestupek, na druhou stranu, má-li mít smysl, musí ji adresát pochopit, a u téhle formulace to není samozřejmé. Prostě si myslím, že kdyby autor chtěl hrozit, napsal by to otevřeněji, (něco jako na obrázku).

Jinak mi je nejasné, jak si autor může být tak jist, že do té ulice nepatříte.

Sídliště a parkování?
hodnocení

Musel by mě vidět jít k autu, ten večer jsem se dokonce k autu vracel asi o hoďku později s přítelkyní a bral jsem si ještě pití, které jsem tam předtim zapomenul. Nevim, většinou jsem splachovací, kdybych tam stál ještě nějak blbě, ale tohle mě naštvalo a hledám kontakt na společenstvo vlastníků z toho paneláku.

No k naštvání to je, ať už to výhružku obsahuje nebo ne. Mně by to taky nadzvedlo. Na druhou stranu, si uvědomuji, že rozčilování mi škodí víc, než tomu, na kterého se rozčiluji; jenže uvědomit si to neznamená (aspoň u mě) taky to vnitřně přijmout (jednoduše řečeno, nepomáhá mi říkat si to).

hodnocení

0x

Tento vzkaz napsal někdo kdo na dokonalí přehled o parkovišti a jejich uživatelích...:) Další lidska blbost...*afro*

Mam zkušenost takovou,že mě nikdo žádne vzkazí nedava,ale rovmou mi ukopne zpětné zrdcátko...Co na to říct jen to kdybych někoho chytil tak mu ukopnu na místě hlavu...;)

Asi bych vzkaz ignoroval nebo si našel čas zkusil bych číhat na anonyma...*frajer*

A pak děj se vůle boží...*ee*

nakopat
hodnocení

0x

Někdo z toho paneláku si dělá nárok na veřejné parkovací místo pro sebe (obyvatele "jejich" baráku). Dá se čekat že příště místo lístečku vypustí kola nebo oběhne auto klíčema. Určitě bychs tím zašel na policii, od věci není fotopast nebo kamera (nejlíp policejní) = pak se bude vědět kdo tam dá další lísteček nebo auto poškodí. Nebo zdálky sledovat kdo to je, to je ovšem náročné na čas...

hodnocení

0x

Mavericku,

jak vidíte každý čteme vzkaz jinak. Já to čtu tak, že Vás LASKAVĚprosí, žádá, abyste pakroval jinde. To že zvolil slova bezohledně, můžete číst i v odpovědích zde... na závěr ještě děkuje za pochopení.

je to slušný člověk, který má jiný názor na parkování. Kdyby to byl haizl, už by škodu udělal.

Jo, taky jsem znal takového slušňáka, člověk by mu svěřil bankovní kartu s pinem jak dovedl být sladký, pak v rozporu se svou funkcí koupil prostor před barákem pro sebe a kdo se mu tam odvážil i na chvilku zaparkovat (on sám parkuje v garáži) tak vyhrožoval odtažením :D Párkrát už k vůli tomu volal policii *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]