Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rekne nemecky -jsem dost nasranej

Od: madboy* odpovědí: 6 změna:

nebo jsem kur.vsky nasranej...aby to melo riz...jsem nucen to pouzivat..pekny den

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

polinek*
hodnocení

0x

takhle třeba ,,,, Ich bin verdammt sauer

ladaadal*
hodnocení

0x

Jestli to chceš jakoby vyjádřit, říkej "scheise" je to něco jako naše "kurva", "do prdele". Scheise arbait - zkurvená práce, nebo arschloch (to nevím jak se přesně píše). Překlad "prdelní díra", ale používá se v tom samém smyslu.

Verdammt sauer je trošku slabší.

Scheisse! je dost dobré,když to řeknete s důrazem.

Arschloch! je konkretizované proti jednotlivci,není to tak obecné jako jsem k...y nasr..ej.

iz*
I kdepak, Arschloch se používá ve významu Topolánkovy "jedničky" (je určena jednomu člověku), zpravidla ve spojení se zájmenem - du Arschloch! Scheissarbeit = zasraná/zkurvená práce Nejvíc se mi líbí první rada: Ich bin verdammt sauer. (Dá se použít téměř všude - v práci i v hospodě, ... v kolektivu i v soukromí ... snad s výjimkou bank a podobných firem) doplněno 17.10.12 00:41:

Kdepak, Zajdo888®, Vám neodporuju, to byla reakce na příspěvek od Ladaadal® (neuvědomila jsem si, že se zařadí až pod Vás, jinak bych byla použila oslovení).

Ale jinak asi bude záležet na tom, v jaké oblasti se člověk pohybuje. Já jsem nejčastěji slýchala samotné Verdammt! nebo Scheisse!, případně to, nač jsem reagovala.

Vy mi odporujete:)? Vždyť já to tak napsal...

Vám se sice líbí verdammt sauer,já jsem ale nikdy v Německu tohle spojení neslyšel.

A že jsem tam byl pěkně dlouho,i v práci,i v té hospodě,i v kolektivu...

pt®
hodnocení

0x

Každá země, má svůj specifický humor i nadávky. Pokud se doslova přeloží Vaše slova, snad pomohou jen Vám, abyste si ulevil, ale Němci používají své nadávky a ta Vaše jim sice řekne, že je to něco nepěkného, ale jako "šťavnaté" jim to nepřijde. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]