Nejste přihlášen/a.
Muze me nekdo poradit jestli se vyplati oprava pracky Zanussi.Kdyz ji zapnu do zasuvky vyhodi chranic.
Když se mi loni před Vánoci porouchala pračka, skoro to se mnou seklo. Měla jsem ji teprve 6 let.
Přijel opravář a pronesl nad pračkou pohřební řeč. Ano, oprava by prý možná byla, ale stálo by to nejméně 3 tisíce a nikdo nezaručí, že by to pak dělalo dobrotu. Takže raději konec.
Kromě toho mě poučil, že jsem pračku neměla TEPRVE 6 let, ale UŽ 6 let. Dnes se prý podobné spotřebiče vyrábějí tak, aby fungovaly okolo 5 let. Tak ta moje chudinka ještě rok přesluhovala.
Opraváři budiž ke cti, že si nepočítal nic, přestože pračku rozmontoval a vynesl konečný verdikt. Požádal jenom o peníze za benzín /*cesta/. Jaga.
Záleží na tom, jak je Vaše pračka stará. Dříve vydržely pračky i 2O let (měla jsem Gorenje, a dodnes s láskou na ní vzpomínám), protože dnešní pračky jsou sice "chytřejší", nicméně, jak píše Jaga, mají mnohem kratší životnost. Dnes už dobrou pračku koupíte za 6OOO Kč, a máte na ni nejméně 2 roky záruku (já jsem ještě měla možnost si při koupi další 2 roky záruky "připlatit" za cca 2OO Kč). Takže to musíte uvážit sama, zda se Vám tu starou vyplatí dát opravit , či si raději pořídíte novou - a budete několik let bez starosti. Nemluvě o tom, že pokud máte nějakou starší pračku, tak díky nové ušetříte za elektřinu, protože bude mít určitě lepší energetickou třídu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.