Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velikost obuvi - která je vhodnější

Od: konrik odpovědí: 3 změna:

Milí poradci a poradkyně,

prosím o radu. Objednala jsem si na internetu boty ve 2 velikostech. Nevím však, zda si mám nechat větší či menší. Když si obouvám ty menší, tak mi to jde ztuha, jelikož jsou nazouvací, ale když v nich jsem, tak mě přímo do špičky či paty netlačí. Jsou mi tedy těsnější přes nárt, ale po chvilce se to povytáhne (i když nejsou kožené, ale jsou tam takové ty síťky - ale neprůhledné) a přijdou mi docela i OK. Ty větší obouvám celkem v pohodě, ale zas nevím, zda mi nejsou moc volné. Přímo, aby se mi vyzouvaly, to zatím ne, ale zas jsou celkově tak nějak volnější i přes ten nárt. Jinak jsou pohodlné oboje, uvnitř mají takovou zvláštní pěnovou vložku, takže by do nich ani klasická vložka dát nešla, abych si ty větší třeba časem zmenšila. Ty boty bych nenosila na nějaké vysokohorské trasy, ale spíše když bych šla na delší procházku či si s někým rekreačně zahrála badminton apod. Možná tedy občas někdy i na hory, ale tak jen malý kopeček. Když jsem si měřila nohu na cm, tak to mám dle univerzální tabulky velikostí něco mezi, po zaokrouhlení tedy spíše k té větší velikosti. Tak nevím, co je lepší. Mít je těsnější, nebo volnější? Nemám ráda obuv na tkaničky, tak jsem ráda, že jsem sehnala nějaké bez nich a ráda bych je nosila.

Děkuji za Vaše rady. :)

PS: takhle nějak vypadají

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych si ve Vašem případě vybral ty větší boty - při procházce nebo turistice může noha mírně otékat a potřebuje prostor. Nebo to doženete silnější ponožkou. Menší bota by mohla při delším nošení tlačit a jste "nahraná". Zdravím!

hodnocení

0x

Dobrý deníček :)

Pokud po zaokrouhlení Vaše noha směřuje k větší velikosti,bez diskuzí kupte větší.Noha musí mít volnost,pokud tlačí,to je průšvih...

hodnocení

0x

Já bych si vybrala ty menší, když na patě a palci netlačí. Na šířku povolí. Mám pocit, že v široké botě se mi rozjíždí klenba a s ní všecky úpony a klouby a bolí mně nohy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]