Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Rád bych zda by mi někdo doporučil nějákou banku a poradil na co se hlavně při výběru banky zaměřit, na co si dát pozor apd?
Nikdy jsem u žádné banky nebyl, avšak s příchodem na VŠ už to je celkem blbý a celkem se to stává nutností, hlavně kvůli internetovým platbám atd..
Pro běžný účet hledej, abys zbytečně neplatil bankovní poplatky, zdarma internetové bankovnictví. Možnost výběru hotovosti v místě, kde pobýváš, pobočka někde po ruce.
Jen takové dvě zkušenosti s konkrétní bankou. Mbanka má jednu vymoženost, kterou, pokud vím, jiná nemá. Jestliže Bám někdo pošle peníze z účtu u MBanky na účet u MBanky nejen že máte online peníze na kontě, ale můžete okamžitě vybírat i kartou z bankomatu. Velice užitečné, když jste na cestách, dojdou Vám peníze.
Druhá zkušenost s tou samou bankou je negativní. Nemáte-li peníze na kontě, i když víte, že tam v den splatnosti budou, tak nedáte po internetu příkaz k převodu. prostě Vám to suše oznámí, že nemáte dostatek peněz a šlus.
Dneska je tzv.bezpoplatkových bank docela dost. Je však třeba si pořádně přečíst podmínky. Někde to podmiňují zasíláním výplaty ,jinde zase zasíláním peněz -nejméně 15 tis. měsíčne, jinde zase nutností utratit nejméne 3 tis kartou mesíčně apod.
Naváži na předchozí přípěvek - mBank,má nově takové "omalovánkové" internetové bankovnictví, že jsem musel účet zrušit, protože např.změna limitu na kartě se podobala detektivnímu pátrání.
FIO a mBank nemají žádné poplatky, všechno zdarma. A žádné podmínky pro pohyby na účtu, nechtějí žádné pravidelné zasílání peněz na účet...nic. Ale: mBank nemá na pobočkách pokladny, takže nemůžeš vkládat hotovost a ani ji vybírat. FIO pokladny má a veškeré vklady i výběry hotovosti jsou bezplatné. Výběry z bankomatů i jiných bank zdarma. Po několika letech bez jediného problému doporučuji. Pěkný den, krásné léto!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.