Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpíváte si doma? A když ano, tak co?

Od: eulalie* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, jen by mě zajímalo, jestli si třeba doma sami zpíváte? A když ano, copak? Nebo raději dáváte přednost reprodukované hudbě? Děkuji předem za případné odpovědi.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jo, zpívám si hlavně ve sprcháči, a co? Často Blueberry hill... to prostě zní v tom prostoru úžasně. Jinak si spíš pískám a to cokoliv. Náš dům má výbornou akustiku a tak si na schodišti s radostí zapějí i návštěvy. Tak asi tak... :)

eulalie*
hodnocení

V koupelně se snad každý cítí být úžasným zpěvem, to znám, jelikož to taky provozuji. Zavřeni za dveřmi a při puštění proudu vody si myslíme, že nás nikdo neslyší, a ono ne, slyší a všechno. :)

cesmina*
hodnocení

0x

Taky si prospěvuji.Někdy to co uslyším v rádiu .To pak i několikrát za den a taky v autě.

eulalie*
hodnocení

Nejhorší je, když v rádiu slyším písničku, kterou opravdu nemám ráda. Pak mi v hlavě zní celý den a pořád si ji pobrukuji.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- já doma můžu zpívat jenom kočkám, protože ostatní mne odjakživa okřikují a chytají se za uši. Kočky ale poslouchají, vypadají potěšeně a po chvilce se začínají mazlit, takže mám pocit celebrity. Ale notuji jen romantické a unylé melodie, při jiných začínají "vřeštět" i ty kočky.

eulalie*
hodnocení

Kočkám zpívat nemohu, ty doma nemám, ale je fakt, že můj pes při vyšších tónech zpěvu taky začíná výt a divně se tváří.

hodnocení

0x

Já si zpívám velmi často. Plíhala, Křesťana, Žalmana, Nohavicu... Ale absolutně vždycky zpívám v autě, manžel to snáší už 30 let v klidu.

eulalie*
hodnocení

Tyhlety pány muzikanty mám ráda. V autě je mi ale dovoleno zpívat jen lidové písničky.

hodnocení

0x

Já ano. Ale často to není zpěv, jen takové prozpěvování nebo dokonce jen beze slov hmmm hm hmmm hm. Nejčastěji určitě národní písničky, ale jinak je to všehochuť. Táborové, prastafé fláky, někdy naskočí i kostelní píseň. A je to pár dnů nazpět, kdy jsem zapřemýšlela o zemském ráji na pohled a pak si celý den zpívala českou hymnu.

eulalie*
hodnocení

Hmm, hmm je i můj neoblíbenější text písniček...*hi* Melodie chytám hned, ale text u většiny písniček umím jen do první sloky a někdy ani to ne.

honzmalatny*
hodnocení

0x

jejda, ono to záleží i na náladě. když je nostalgická tak třeba tublatanku (dnes) když je veselá tak všechno možné. od dejte mi pastelku, nakreslím pejska až po iron maiden.

eulalie*
hodnocení

Tublatanku si umím představit zpívat, ale Iron Maiden? Ale nakonec proč ne, obojí jsou fajn kapely ;). Mám to taky tak, nejsem v hudbě vyhraněná.

pohanka*
hodnocení

0x

Poslouchám Country rádio. Hrají hodně známé písničky od Plavců atd., Matušky, Tučného, Hoffmanna, atd, písničky k táboráku, folk, Bednu od whisky a tisíce dalších. To se nedá udržet, nezazpívat si slavné hity našeho mládí, i když zpívám falešně.

eulalie*
hodnocení

Plavci, Matuška, Tučný, písničky k táboráku - všechno se dá krásně zpívat. Taky je mám ráda.

lidus*
hodnocení

0x

Milá Eulálie, doma si nejčastěj zpívám už 5 let se starší vnučkou Holka modrooká, Já mám koně, Na Okoř je cesta, Teskně hgučí Niagára, Šli tři tamboři jednou z vojny domů, další spoustu dětských písniček a Kapr žere mouchy a štika meruňky, Jede jede mašinka, Pláče vodníček a s tou nejmladší, roční vnučkou zase Houpy, houpy kočka žere kroupy, Kutálí se brambora...Posloucháme s vnučkou Kabáty, Věru Martinovou, Michala Tučného-to si zpíváme Tam u nebeských bran a další a pak miluje Kety Pery a já když odejdou všechno vypnu a mám ráda to krásné ticho. Ještě mají holky moc rády Horehroní a Zafůkané. Poslední dobou mi ta starší zpívá anglicky to co pochytila na yutube a čemuž já nerozumím (ona také ne) a tak je to angličtina patlanina.

Dejte pokoj:)
Chvalabohu za každou minutu ticha a klidu.

eulalie*
hodnocení

Liduš, s dětmi taky zpívám. Mladší vyžaduje jen lidové písničky a jak píšete, takové ty dětské. Se starším zanotujeme něco od Beatles s kytarovým doprovodem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jo, také jsem si zpíval (a dobře), ale věkem jsem ztratil asi hudební sluch a zjistil jsem, že je to falešné. Tak jsem si začal pouze hvízdat melodii - a časem jsem ztratil hvízd.

Nyní jsem ve fázi, že si pustím nahlas muziku a už se jenom v rytmu kývám - asi to vypadá jako kývání starého Brůny (viz Studna). Ale, kývám se rád, kývám se dobře! Zdravím!

P.S. Tato otázka mě rozesmutnila, protože jsem jako chlapeček chodil na zpěv do "lidušky".

doplněno 28.06.15 18:00:

No, náhodou, on ten Brůna je postava užitečná. Já jsem jeho styl převzal, když jsem používal na zahradě křovinořez (bez něho bych to nedal).

eulalie*
hodnocení

Dobrý den, Brůna se kýval se strašidelně, ještě nyní mi běhá při té představě mráz po zádech. Rozesmutnění nebylo v žádném případě účelem této otázky. Jen jsem chtěla vědět, jestli si lidi ještě vůbec zpívají sami pro své potěšení...

culdabulda1*

- ben -

ten Brůna by si mohl ještě notovat : "tak už máme, co jsme chtěli... "

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]