Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpronevěřené milióny-záhada

Od: suzymon® odpovědí: 21 změna:

Dnes jsem čirou náhodou vyslechla na Prima Family zprávu, že nějaká žena zpronevřila 18 miliónů korun. Zastavila jsem se v běhu a zaposlouchala se. Uviděla jsem nevýraznou, obyčejnou blondýnu při těle, která údajně dokázala zpronevěřit OSMNÁCT MILIÓNŮ KORUN. Prý ji k tomu donutil nějaký její milenec, který vypadá jako pouliční povaleč... Ale ona ho milovala a uvěřila mu... No, a tak jednoduše ZPRONEVĚŘILA osmnáct miliónů. Ne osmnáct tisíc, ale rovnou milónů. A já se ptám, jestli o tom někdo něco víte. Komu proboha mohla zpronevěřit takovou částku, že si toho vůbec nevšiml? Tak kde to ta osoba pracovala a za jak dlouho se jí to podařilo, jak je možné, že si toho nikdo nevšiml?

Je to vůbec pravda?

Ale asi jo. Viděla jsem ji na vlastní oči. A toho chlapa taky, dávali mu pouta. Dostali každý několik let. Sestra odsouzené tvrdila, že je ta žena nevinnou obětí.

Víte někdo nějaké podrobnosti?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomasgulas
hodnocení

0x

Podrobnosti neznám a žádám, aby bylo zaprotokolováno, že s tím nemám nic společného *smich*

Nejsou náhodou bílí koně?

hodnocení

A kterej vůl, by si vybral "takovýhohle" koně. Bílého, či mourovaného? Vždyť by to ta ženská všechno vykecala při prvním "tytyty". Kdepak Tomasi, v tom to asi nebude...

tomasgulas

Teď jsem se na tu reportáž podíval a ok, o bílého koně nejde. Ikdyž v tom tričku... :)

ladinpraha*
hodnocení

0x

Taky jsem zahlédl ve zprávách. Tady vidíš, že z lásky udělají lidé cokoli.

tyden.cz/...

ostrava.idnes.cz/...

hodnocení

Ladine, díky za odkaz, koukla jsem na to. Tady píší, že šlo o 16 milónů, já na vlastní uši slyšela 18 milónů. Bude to nějaká kachna, protože v dnešní době by si žádná firma nemohla dovolit přehlédnout, že se jí z účetnictví ztratila tak kolosální suma... Tady nejsme v žádných emirátských státech, kde se točí miliardy dolarů a nějaký ten miliónek sem, nebo tam... Podle mne to je blbost. Ale jsem spokojena s Tvou odpovědí. Díky. S.

doplněno 11.10.12 23:41:

Jo, a ještě, taky tam píší, že těch 16 miliónů budou muset splatit...*ee**smich*. Vždyť to je hovadina... ten chlap nemá ani na pivo a ta ženská je na tom stejně. To by tady museli žít a makat tak tři sta let, aby to mohli splatit. Já říkám, že to je blbost. Možná, že spronevěřila 18 tisíc, to by tak odpovídalo. V novinách čtu 16 milonů, v televizi už si k tomu přidali dva milóny navíc... jakoby šlo o dvě stovky. Já normálně na tyhlezprávy nekoukám, byla to náhoda, a hned padnu na takovou hovadinu.

buss
hodnocení

0x

Jaká záhada, oni jsou jak ženské tak chlapi někdy blbííí, co by pro druhého nedělali když ztratí hlavu, je málo takových podvodníků?

bohatyrvtrikuzesecond
hodnocení

0x

Spíše mě udivuje, jak se pozastavujete nad tím, že někdo tak "obyčejný, nevýrazný" nebo ten "kdo vypadá jako pouliční povaleč" může disponovat takovými fin. prostředky...ano, může, zvykněte si už na to.. :)

hodnocení

Pozastavuji se proto, že v tom není logika. Jaké zaměstnání ten člověk měl, aby si mohl dovolit beztrestně zpronevěřit takovou kolosální sumu peněz. Ten její druh byl označen za podřadného podvodníčka, který snad ani na své děti neplatil a ta paní nevypadá na to, že by dohazovala někomu miloónové kšefty a provize z nich si strkala do vlastní kapsy. Nad tím se pozastavuji...!

hodnocení

0x

Ona chudák ve své zamilovanosti myslela, že on pro ně chystá "hnízdečko lásky"a proto (a pro jeho blaho) tohle provedla. Pak prokoukla, a sama se šla udat. Já se jí ani moc nedivím, láska dělá člověka slepým a hluchým. Ale že to dovedla do takovéhleho extrému... A že jí to procházelo tři roky... Musela to být teda láska! denik.cz/...

hodnocení

A sama píšete, že jí to procházelo TŘI ROKY a kdyby se sama nešla udat, tak klidně loupí dál, a nikdo si toho nevšimne? Mně nejde o ni, ale o tu firmu. Zajímá mne firma, ústav, nebo já nevím kdo tuto osobu zaměstnával. To mi totiž uniklo...

hodnocení

Ale mně nevrtá hlavou to, že se šla sama udat a tak dál... Mně právě vrtá hlavou to, kdo se tedy nechal okrást v klidu o těch osmnáct miliónů, a kdyby se teda podle výpovědi její sestry neškla dotyčná sama udat, tak se někomu ztratí z kasy, z účtu, prostě odněkud 18 miliónů, a on si toho ani nevšimne? O to mi tady jde.

A já jsem viděla na vlastní oči v televizi, jak tu "loupežnici", tak jejího amanta a nejde mi do hlavy, co ta osoba měla za zaměstnání, kdo ji zaěstnával, když měla možnost uloupit tolik peněz... O TO MI JDE. CO TO BYLO ZA PODNIK...

V reportáži to jasné vůbec nebylo. Ale asi jednu minutu jsem byla v kuchyni, možná, že to říkali právě v tom čase...

A po tom se pídím...Díky S.

doplněno 11.10.12 22:46:

Představte si, že jste podnikatel, a že máte zaměstnance, kterému se podaří vás okrást o osmnáct miliónů a vy si toho nevšimnete? To kradla odkud, ze státní pokladny? Protože jinak to přece ani není možné... Není to nějaká konina monumentální? ve velkých marketech se ztratí kasírce z kasy desetikoruna a je to ihned odhaleno...A tady si někdo klidně krade tři roky, zpronevěří osmnáct miliónů a nikdo nic neví...

skye*

V nějakém článku psali, že byla hlavní účetní velké společnosti. A že převáděla měsíčně statisíce. Asi třeba ve firmě, kde mají příjmy několika milionové (třeba desítky milionů měsíčně) se na to nepřijde, zvláště v případě, že ty peníze krade ten hlavní, kdo by to měl kontrolovat.

hodnocení

0x

Neviděla jsem to, Suzy, tak nevím nic bližšího. Spíš by mě zajímalo, kde to bylo, Proto, že dneska každý tvrdí, že nemá peníze. Lidé nemají peníze, firmy nemají peníze, ani ministerstva a potažmo stát nemají peníze. Tak kde se tedy našel ten roh hojnosti, ze kterého padaly milióny?

Šla bych tam taky. A stačilo by mi klidně jen na rok. Protože nemám milence, jenom svého dědu a tudíž mám nižší nároky. A nepřiznala bych sama NIC. Když tam jsou takoví hňupi, a takové rádoby "kontroly", že nepoznají absenci 18 miliónů, tak by mi to určitě prošlo taky. *ua*

hodnocení

0x

Je to podivný příběh. Žena kradla proto, protože její milovaný potřeboval peníze a ona to dělala proto, aby mu je mohla dát. Když se v ní probudilo svědomí, šla se udat. Svědomí, to jen tichý hlásek v nás, který nám říká-"Někdo se dívá". Jak praví klasik. *hej*Nemyslím si, že je to zas až tak podivné. Žena dovolí, aby muž pil, byl sprostý, surový, aby ji mlátil, bil a týral děti, aby zneužíval a znásilňoval její vlasní děti. Bude ho omlouvat, doktorům vysvětlovat, že upadla, že se pořezala sama. Bude zavírat oči před tím, co je viditelné, jasné, bijící do očí. Za tím vším je slovo láska. Vždyť ji miluje a ona miluje jeho! *plac**plac**plac*To všechno ve jménu lásky!

doplněno 13.10.12 11:20:

Kolik žen se tváří, že je toto normální? Kolik žen se tady ptá, jestli je alkoholik nebo jestli je surovec a co mají dělat, když už to trvá několik let. Všechny se tváří, jakože je to normální a vpořádku a že vlastně ony za něco mohou. *plac*Proto jsem zůstala s dětmi sama. Vpořádku to není a nikdy nebude. *bum*Nějak asi neumím používat ironii.

doplněno 13.10.12 11:22:

. . . protože on je miluje a ony milují jeho. K cizímu by si to muž nikdy nedovolil, ale ve jménu lásky ji ztříská a donutí krást. *cert*

hodnocení

Babko, opravdu je to ve jménu "lásky"? Nechce se mi uvěřit, žes to napasala zrovna Ty. Asi to má ironický podtext, a tomu pak dobře rozumím...;)

lidus*
hodnocení

0x

Osovně znám jednu mladou ženu samoživitelku co pracovala na škole jako ekonomka a během 6 let své "dobré" práce připravila školu o 8 milionů. Celé roky ty peníze nikomu nechyběly a nebýt toho, že se škola sloučila z jinou a nastopili nový lidé asi by nechyběly dodnes. O její dítě se starají prarodiče, ona sedí a kde jsou miliony nikdo netuší, neměla nic než obecní byt, starou 120, hadry ze sekáče. Nikdy bych to do ní neřekla, povídá se, že peníze dala nějakému chlapovi ale kde je pravda to zatím nikdo netuší. Ještě před r.1989 kdy dělal otec inspektora u spojů, měl případ že obyčejná ženská zpronevěřila víc jak milion a také se nevědělo kam ho dala.

hodnocení

Liduš, a to tedy nad tím milonem mávli rukou? Já budu asi nějak natvrdlá. Tak proč teda ten chudák Rath sedí ve vězení? Když to tak poslouchám a čtu, tak tady je zvykem, že i obyčejní lidé zpronevěřují milióny a nikomu ty peníze nechybí, tak o čem to vlastně je?

hodnocení

V tom případě už se o nic nezajímám, ničemu se nedivím a nereaguji na žádné nářky lidí, kteří třeba zrovna tady, na poradně hledají přivýdělek, mají problémy v rodině, nemají ani na zaplacení jídla pro dítě. Když tedy všem připadá, že je takováto činnost v naší zemi obvyklá a vlastně běžná, a je tolik příkladů, jak je snadné okrádat v milionech. Přijde mi divné, že mnoho lidí nad takovýmto případem mávne rukou a ani se nepozastaví. A pak se lidé diví, co mají za vládu? No já už se nedivím. Jsem šťastná, že se mne tohle už opravdu netýká. Já jsem si svoje potřeby zajistila, nikoho jsem nikdy neokrádala a snažila jsem se pracovat poctvivě. Lehké to nebylo. Já se ptala proto, že mi to nešlo do hlavy. Vysvětlení se mi dostalo. Jsme divný národ. O nic se tady bojovat nebude. Ti co umí krást, budou krást, a ti co to neumí, budou brečet a asi závidět tomu, kdo to umí. Takže máme takovou vládu, jakou si plně zasloužíme. Já jsem dneska už stará, ale věřte mi, že jsem se před x lety ozývala zrovna tak, jako jsem to udělala dnes. Dopadla jsem tak, že jsem musela opustit svou zem. Tenkrát to ale byla jiná doba, dnes je přece demokracie, je svoboda projevu, nemělo by to být nikomu jedno, nikdo by neměl reagovat tak, že svěsí ruce a řekne, že je všechno možné. Nerozumím vlastnímu národu.

buss

No joo, okradla zřejmě soukromou firmu, koho to bolí, koho se to osobně dotýká? Spousta lidí tady řekně, že dobře jim tak podnikatelům, stejně okrádají.

hodnocení

Ahoj buss. Dobře, já rozumím co tím myslíš. Ale pokud je to firma, která vydělává takové peníze, musí zaměstnávat spoustu lidí, kterým dává plat. Neřídí to jenom jeden člověk, majitel.

Takže je to zase někdo, kdo potažmo živí celé rodiny... A teď si představ, že by měl více takových zaměstnanců, kteří by okrádali FIRMU. Tak co se pak stane? Firma se položí a zaměstnanci budou propušteni. Majitele to neohrozí, toho ne. Takže ta paní, pokud je to pravda, okrádala své spoluzaměstnance. Nevyloupila přece majitelovu vilu a jeho osobní sejf. Brala ze společných peněz, které měly sloužit k rozvoji té firmy. To jsou peníze, které jsou investovány zpět do provozu...

A osmnáct miliónů muselo být někde znát. Proto se mi tento příběh nezdá pravděpodobný. Podle mne to nebyla dobrá účetní, někam ty peníze převáděla a sama neví kde se toulají a jí uvízlo za nehty pár tisíc...Možná těch osmnáct. Také tomu odpovídá trest, který dostala. A pak, když je teda předávala tomu milenci, tak kam je dal on? Vždyť ho zatkli jako pobudu... To jako byl tak mazaný že si je dával doma do štrozoku a měl tolik morální síly, že lehce nabytým penězům odolal? Ani ti největší gengstři to nedokázali...a začali ulopené peníze "fofrovat" a tím se prozradili. A tady obyčejný pobuda sedí na osmnácti milionech a nevezmi si z nich ani na zaplacení alimentů...

Je to divný a je to divný...

buss

No, mám jiné starosti, jdu robotit na svééém. Kdybych se měl podivovat nad čímkoliv... Prostě vem to tak, že se toto děje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]