Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak komunikovat s lidmi

Od: johnny* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, přibližně od března dělám brigádu pro charitu dětem. Moje práce spočívá v tom, že oslovuji kolemjdoucí, jestli by nepřispěli. Problém je v tom, že ostatní jsou silnější prodejci než já. Zdá se mi, že lidí pslovíme stejně, a mám polovinu kusů než druhý prodejce. Kde bych se dozvěděl nějaké rady jak tuto práci vykonávat, popřípadě třeba základy psychologie?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jihnny, mrzí mě to, ale já se cítím vždycky strašně špatně, když mně někdo osloví, abych přispěla. Myslím si, že po mně někdo chce, abych suplovala stát, kterému jsem dlouhá destiletí platila daně a vlastně platím stále při každičkém nákupu. Na tyto potřeby by stát měl mít peníze. Navíc, vůbec nevím, kolik se dostane z darované částky k potřebným. *sok* Když mě někdo osloví, s košíčkem plným číčovin a žádá příspěvek na děti, vždycky se osypu. Najděte si jinou práci, ve které budete prospěšnější své budoucnosti. Netraťte čas takovým nesmyslem.

dylin
hodnocení

0x

přispívám jen na církevní charitu a na boj proti rakovině ( u toho druhého si vlastně nejsem jistý efektem, protože se to vybírá už X let a nejspíš se vybralo tolik peněz, že by za to byly nejmíň dva protonové nože)... praštěné nadace na pejsky, kočičky v tísni atd. ignoruju. Jedině bych přispěl na sterilizaci, aby se nerodila nová vánoční štěnátka, která končí 1. ledna v útulku.

mp*
hodnocení

0x

Přesně nevím, kdybych se v takové pozici ocitnul, jaké bych volil metody. Dnes je toto oslovování dost profláklý. Nikdo se s Vámi moc nebaví. Někdo nemá keš, někdo nechce pomáhat a ti, kteří pomáhat chtějí (a mají na to), tak to dělají úplně jinak, než dát někomu "no name" peníze na ulici. Máte to těžké. Ale lidí je hodně, a určitě existuje cílová skupina, která se chytí (mluvím jako marketingový odborník, zatímco jsem kuchař), a přispěje.

hodnocení

0x

Johnny máte těžkou brigádu. Obdivuju lidi, kteří to dělají. Musíte být obrněn trpělivostí, protože hodně lidí se s Vámi bavit ani nechce. Je to práce pro lidi, kteří umějí prodat. A to je v člověku. Tak jako někdo umí balit lidé druhého pohlaví a nedělá mu to problém, jiný to neumí i kdyby se měl stavět na hlavu a přečetl spoustu knížek na téma jak balit. To se naučit moc nedá. I když mi na to řekne řada lidí, že ano. Na to návod není. Musí to být ve Vás. Možná se málo usmíváte nebo Vám chybí trpělivost, nejste dost výřečný, empatický. Zkuste kouknout na ty úspěšnější, jak to dělají, že víc prodají. Nebo se jich zeptejte. Buď Vám odpoví nebo ne.

doplněno 13.07.15 10:46:

Přečetla jsem několik knížek o tom jak sbalit chlapa. A myslíte, že mi to pomohlo a jsem v tom nějaká přebornice? Zrovna vyšla opět nějaká knížka o balení chlapů. Já si to přečtu jako jinou knížku, ale v tu chvíli, když je příležitost a vidím nějakého potenciálního muže, nevím, co dělat. Jak psal jeden zahraniční spisovatel v jedné knížce, co se člověk nenaučí v mateřské školce, se už nenaučí ani v dospělosti. Týká se to jen některých oblastí. A ten prodej se ve školce zrovna neučí. Částečně se to dá naučit. Určitě knížku na téma, jak prodávat, ve velkém městě a knihkupectví seženete. Je otázka, jestli Vám to pomůže. Jestli v akci budete vědět, co máte dělat z té knížky. Jednoduše se to čte, hůř se to pak praktikuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]