Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, slyšel jsem že po získání řidičského oprávnění skupiny T můžete od 17 let řídit traktor + přípojné vozidlo a kombajn + sklízecí řezačka... No a právě že u kombajnu či sklízecí mlátičky můžu řídit vozidlo, ale nesmím s ním pracovat na poli (sekat obilí apod.) Co je na tom pravdy? Díky za odpovědi
Ahoj. Papíry na traktor si od 17 let můžou dělat zemědělští učni a studenti SZTŠ. My jsme dělali kurs na E 512 asi ve třeťáku. Jen ta práce s ním byla na chlapech s největšími skušenostmi a 7 třídou-12,90 na hodinu. Ti byli na středisku tak 3-4. Kluci po vyučení měli tak po sezóně maximálně 5 tř. . A 8,50 Kčs. Dnes v době soukromého vlastnictví, s těma drahejma strojema jezdí synci vlastníků. Nemají už o ně takový strach, svěřit je nějakým neemandům po ,,vyučení,, , jako to bylo za státního vlastnictví. Já jsem se s tím svezl v sezoně jen proto, že jsem zaskočil za chlapa a jako mechanizátor. Omladina neměla šanci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.