Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde berou mailové adresy?

Od: babajaga® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, stojím před velkým problémem. Téměř každý den nám chodí nevyžádané maily. 250 vizitek za super nízkou cenu, až 1.000 Kč za Vaši fotku /to bych teda chtěla vidět, za tu moji by nedal nikdo ani zlámanou grešli *smich*/, výběr mobilního telefonu, tabletu, i-podu - soutěž o získání zdarma, jsem prý 99.999 zákazník - ha ha ha, soutěže o ceny, veliké výhry pro vás.

Docela mě to štve, svou mailovou adresu nedávám nikde na potkání, kde to ti lumpové vzali? Navíc v některých těchto nabídkách je opravdu miniaturním písmem uvedeno, že pokud nechceme podobné reklamní nabídky, KLIKNĚTE ZDE. Klikám a klikám a klikám a...jako blázen, nic se neděje a nabídky nám chodí dál. Jak se jich jednou pro vždy zbavit?

/Napadlo mě zapálit počítač, ale to by asi nebylo to pravé. / Opravdu nevím, jak se k naší adrese dostanou. Nepatříme mezi ty, kdo ji rozdávají. Co s tím?:D

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fino97*
hodnocení

0x
co nejaky spam-filtr?snad vsechny maily ho maji...

hodnocení

0x

Když se někde registrujete, tak si to možná ani člověk neuvědomí, ale už z té registrace si reklamní společnosti tu adresu vezmou (mají smlouvu s portálem na kterém se člověk registruje) a pak si ty adresy jěště naházejí mezi sebou a problém je na světě. Největší čmuchal je podle mě Google. Ten se cpe kam se dá.

stirecek*
hodnocení

0x
Já jsem jim to preposilal zpět a někteří si nechali říct, někteří mě odhlasili a ten zbytek jsem zablokoval pres filtr - tu jejich adresu odesílatele.

iz*
hodnocení

0x

BaboJago, na ty odkazy v žádném případě neklikejte, tím jim jenom potvrdíte, že je Vaše adresa funkční a spamu Vám bude chodit ještě víc.

U kterého poskytovatele máte e-mail? Ve filtrech si nastavte, co se má mazat, a spam bude chodit do koše, nebo se rovnou smaže (poslední "umí" Seznam.cz).

jardino555*
hodnocení

0x

jaký máte v PC nainstalovaný AntiSpyware?

jami*
hodnocení

0x

Nemusíte patřit k těm, kteří jí rozdávají a přesto jí můžete nevědomky rozdávat komukoliv. Stačí se někam zaregistrovat a ten email můžete mít třeba na Vašem profilu. X vizitek za super cenu mi chodilo také, a někde v emailu bylo dokonce uvedeno, že na základě mé registrace na serveru webzdarma.

Jinak často v těch emailech úplně na konci malým písmem stojí, že když kliknete zde, tak se odhlásíte od odběru těchto emailů. A většinou to i funguje, především u těch dnes portálů se slevami, co jsou dnes strašně v módě.

Také hodně záleží kde máte svou schránku. U seznamu mi takových nevyžádaných mailů přijde klidně i 5 - 10 denně. Na gmail mi zatím nepřišel žádný a to ho mám zadaný už na poměrně hodně stránkách.

Ano vizitky chodí od webzdarma. Den co den to v mailu mám. *zed* Ale jsem nějaký líný to zrušit. *smich*

hhh*

Vizitky chodi i z jinych webu, nebud liny anebo si nestezuj...*bzum*

buss
hodnocení

0x

Jste přece na síííti. ne v trezoru.

hhh*
hodnocení

0x

Jagusko, berou je kde se da...

Vetsinou odsouhlasime zasilani informacnich zprav pri zakladani mailove adresy nebo pri registraci na nejakem webu, treba v eshopu. Pokud jde o rozumnou reklamu, funguje odhlaseni z prijmu techto zprav na samem konci informacniho mailu. Pokud jde o nesmyslny mail, ktery neni psan cesky, je lepsi nereagovat...

dzordz*
hodnocení

0x

Důvěryhodnější společnosti se dají normálně odhlásit (typu celorepublikový e-shop, časopis, hudební vydavatelství, známější zájmové stránky), u těch ostatních to je dost pochybné - anonymní firmě někde z tramtárie je totiž úplně jedno, co si nepřejete, co se smí a co se nesmí.

Jakákoli registrace na e-mail (nebo s kontaktním e-mailem) může být kdykoli prodána, je jen na provozovateli, jestli bude fakt tak zlej. No a hádejte, kdo má největší a úplnou databázi e-mailových adres :D :D

Adresu taky můžou získávat od lidí, kteří vás mají v kontaktech a mají to zavirované nebo jinak zasviněné.

Jinak to, co vám dojde až do schránky, je jen poslední zbytek, který proleze všemi síty a zábranami, a je to úplné minimum oproti tomu, co k vám skutečně bylo odesláno.

doplněno 10.10.12 23:15:

Už nevím, čí statistika to byla, ale snad 90? procent všech zpráv byl spam. Z nich po konečném filtru prošly do schránek asi 3% jako nejistý spam, který bude radši doručen než smazán, a jen asi 1% jako čisté zprávy, tedy nerozpoznané.

lll*
hodnocení

0x

Když pominu sofistikovanější metody, jako prohledávání WEB stránek s Emailovými odkazy, generátory adres, apod, tak si to hodně často lidé způsobují sami. Mnoho z vás dostáva desítky různých neškodných mailů tu s obrázky(fotkami) z celého světa, tady jsou to vtipy, jindy recepty, sranda videa atd... A teď se podívejte na rozdělovník, jak to ten dotyčný odesílatel poslal Vám. Najdete tam rozdělovník dvě, tři, čtyři úrovně zpátky se dozvíte, komu maily šly. Jen se chytněte za nos, jak to posíláte vy dál? Smažete ty předchozí rozdělovníky, nebo je tam necháte? Posíláte všechny tyhle nedůležité maily dál jako utajené kopie? Nebo je pošlete dál jako obyčejné kopie - pokud ano tak se nedivte. To je jeden ze zdrojů platných Emailových adres, ze kterých se dá čerpat při posílání spamu.

Užívání Blind Carbon Copy taky rozhodně doporučuji, toto je výborná připomínka. ¨(Ostatně i z těch děsivých shluků křížků před každým řádkem, naznačujících , kolikátá už je to kopie, mne taky bere čert.

iz*

Přesně! Také mne štvou přeposílané e-amily, obrázky, varování a jiné "zaručené zprávy". Naštěstí se mi už podařilo své kontakty "vychovat" tak, aby mi nikdo nic nepřeposílal.

Navíc doporučuji:

1) pořídit si "spamovou" adresu - tedy adresu pouze pro účely registrací

2) číst obchodní a provozní podmínky Ve většině registrací dává uživatel souhlas k použití e-mailu pro účel marketingu (který může kdykoliv odvolat) a k zasílání marketingových materiálů poskytovatele a třetích stran.

Vždycky si počkám na potvrzovací e-mail odkliknu registraci a cca 5 minut po zprovoznění účtu zasílám poskytovateli odvolání souhlasu a zákaz po užití mého e-mailu pro marketingové účely. Zakazuji i poskytnutí třetím stranám.

Stojí to sice trochu času a práce, ale funguje to. Ani na "spamovou adresu" mi téměř žádný spam nechodí.

xart*
hodnocení

0x

Já mám v emailu (na seznamu) udělaný filtr, který mi nevyžádanou poštu rovnou hází do koše. Když mi příjde nějaký nevyžádaný email, tak vezmu jeho adresu a přidám ji do filtru ... zatím to celkem funguje, zbavil jsem se zejména těch nejotravnějších SPAMerů ;). Ve filtru už mám asi kolem 70 adres, ze začátku je to otrava, ale teď, když přidám tak 1-2 emaily za týden mě to vůbec nezatěžuje ;) a SPAMy téměř nechodí ;).

saw*

Na konci každého e-mailu je tlačítko : "Odběr novinek", stačí kliknout a je klid... Uvědomte si všichni, že e-mail není přímo osobní údaj a je těžké se proti spamům tímto bránit...

iz*

Já mám filtrů asi 30 a Seznam to rovnou maže (přeskakuje koš). Ovšem nenastavuju jednotlivé adresy (každý spam může přijít z jiné, takže se mi nejeví jako moc účinné), nastavuju slova, která se nejčstěji objevují v předmětu. Funguje to dobře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]