Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Jsem v zoufalé finanční situaci, chtěla bych si někde nějak přivydělat,ale nevím jak. Je mi 25, Jsem momentálně na UP,bohužel už 5. měsíc a úplně bez podpory. Byla jsem tedy na sociálce, a tam mi řekli,že vůbec nemám nárok na žádné životní minimum, obhájili se s tím,že mám přítele,který vydělává, proto prý nemám vůbec nárok na jedinou korunu. Já jsem dnes úplně bez práce,sehnat práci v našem jihočeským regionu není vůbec jednoduché,jsem z vesnice, bydlím kousek od malého městečka, kde šance na práci je 0. jsem už půl roku po mateřské,takže bez práce, bez státní podpory,bez životního minima,jen skoro se 4. letou dcerou. měsíčně mě školka vyjde na 1200 korun, nepočítám složenky,jen za měsíc musíme platit za elektřinu,plyn a internet celkem 10 000. je to hrozné. Muj přítel sice chodí do práce každý den,ale má na výplatu málo.tedy rozohodně jeho příjem nesahá až k průměrnému platu,který je dnes podle našich politiků 25 000,což je nesmysl,na takovou částku přece u nás dosáhne málokdo, nebo skoro nikdo,přítel přitom jezdí 30 km autem do práce,takže skoro půlku projede. on sice říká,že mu nevadí,že to vše může dočasně táhnout i za mě a dceru,ale copak ho v tom můžu nechat? Nikdy by nám nic nezbylo,akorát bych mu přitížila. Já mám jinak střední školu s oborem,ale nikde nemohu sehnat práci,je to dnes už vážně hrůza, poradil byste mi někdo kde a jak si přivydělat? Práci na směny vzít nemůžu,protože pracovat od 6 hodin od rána je umě nemožné,ptrotože má dcera nemůže být v 5 ráno ve školce. a mít odpolední,nebo noční u mě také nejde, páč přítel dělá taky na směny a kdo by mi tu mou holčinu pohlídal,když nikoho nemám. Zapoměla jsem Vám napsat, že už nikoho nemám,ani rodinu,ani rodiče (o ty jsem přišla jako 1 roční dítě) a tím pádem ani nemám nikoho odkoho bych si mohla půjčit. je to vážně už neúnosné a hrozné,vše mi začíná padat na hlavu,navíc nám minulý týden zjistili,že dcera mám syndrom ADHD s hyperaktivitou.Už jsem Vážně na dně,nevík jakým způsobem už si přivydělat,abych získala peníze,musela bych si prodat střechu nad hlavou,ale kam bych potom šla?
Máte přinejmenším nárok na přídavek na dítě. Jinak co nějaký úklid? Když Vaše dítě chodí už do školky, můžete si najít na dopoledne nějaký úklid kanceláří nebo domácností, žehlení pradla. Když si rozvěsíte letáčky, určitě někoho najdete, mě třeba vozili žehlení prádla až domů a byl to dobrý přivýdělek.
Ano,to je dobrý nápad,jenže dnes jsem byla na pracáku a tam bylo i pár úklidů,dva byly výhradně pro OZP,tudíš nemám šanci a na jedem jsem zavolala a pán mi řekl,že už je to obsazené. Jinak na Písecku vůbec nemám šanci, ale na druhou stranu si zase nemůžu brát úklid např. za 5000 měsíčně,když pak projedu,to už se mi ani nevyplatí. Ale díky za odpověd.
nehledejte práci na pracáku, tam nic není... musíte hledat na internetu každý den, rozesílat životopisy, ptát se známých...
Pro částečný přivýdělek - vytiskněte si lístečky s nabídkou úklidu, domácích prací, práce na zahradě, donášku nákupů apod. a rozneste je do schránek v okolí - do lepších baráků nebo někde v satelitu apod. Můžete i vylepovat na sloupy, zastávky atd. třeba se vám někdo ozve...
doplněno 10.10.12 15:38:P.S. Nesmíte si říkat, že se vám to nevyplatí, ale pomaličku rozjet kšeftíky - korunka ke korunce, spokojený zákazník to řekne přátelům a ten zase dál... a uvidíte, půjde to!
Znáte server prace.cz? annonce práce atd? Zkuste napsat u jakého města konkrétně jste, když si zadám písek, tak uklízecí práce jsou. Jinak nebojte se napsat přímo do úklidových firem, nebo do restaurací, nic za to nedáte.
Namátkou:
Název pozice:
Prodavači v prodejnách
Popis:
Požadujeme: vyučen v oboru nebo praxe v oboru, základní znalost práce na PC, bezúhonnost, spolehlivost
Pomocní a nekvalifikovaní pracovníci
Popis:
Pracoviště Schneider, PD 15.00 - 19.00
KONTAKT: p. Lafata *****
Úklidové práce, úklid kanceláří a reprezentativních prostor, PD Po-Pá 17.00 - 21.00,
první měsíc práce na DPP, poté PP,
požadavky: chuť pracovat a učit se novým věcem, časová flexibilita, spolehlivost, pečlivost, příjemné a seriózní vystupování, hodin. mzda 50,-Kč - bližší platové podmínky budou upřesněny na základě osobního jednání, zaměstnání je vhodné i pro OZP
KONTAKT:
Jistě to myslíte dobře, ale předpokládáte u paní praxi s vínem nebo možnost pracovat od pěti do devíti? Asi nemáte představu, co znamená mít dítě ve školce, což?
Ano,to je jistě dobré. na serverech prace.cz, monster a podobných jsem každý den. Nabídky,které uvádíte mají sice zkrácenou prac. dobu,ale bohužel jsou na odpoledne,jak už jsem psala,nemůžu nikdy bohužel odpolední přijmout,jelikož kdo by mi hlídal dítě odpoledně když přijde ze školky a když bude mít manžel odpolední šichtu? není to vážně tak jednoduché.
Není to sice odpověď na Vaši otázku..
Ale promiňte..Vy platíte měsíčně 10tis Kč za plyn, elektřinu a internet? Tomu nevěřím...to prostě není reálné číslo..
Ne, já platím celkem 9 600 měsíčně, jsou tam 5 000 záloha na plyn, 3300 záloha a elektriku, 307 kč za vedení internetu a školkovné pro dceru + 1200 každý měsíc pro ní obědy..Když si to vše dáte dohromady vyjde Vám tahle částka.
V tom případě ale musíte bydlet v bytě či domě 3+15...
60tis ročně za plyn...a k tomu ještě téměř 40tis za elektřinu...to je šílenost..
Ani ve starých nezateplených rodinných domcích takto velká spotřeba není...
Tudíž mi není jasné, jak je to možné u Vás.
Prosím? Děláte si legraci? My máme zálohu tu samou, ročně nás vyjde vytápění baráku plynem 60 - 70 tis. Elektřina 22. Nic nereálného to není. Barák a třebas starší je něco jiného než panelák.
.tedy rozohodně jeho příjem nesahá až k průměrnému platu,který je dnes podle našich politiků 25 000,což je nesmysl,na takovou částku přece u nás dosáhne málokdo, nebo skoro nikdo
Pochopte prosím, co to je PRŮMĚR, s tím se vůůůbec neohánějte. Budeme sedět dva u kuřete, já ho sním a dohromady jsme měli průměrně půlku. OK?
Na pracák se přece nemlůžete spoléhat, je tam jen to co tam je zadané., jinak hledejte sama, pište, volejte, nabízejte se, začněte podnikat. Otázka ovšem je jaké máte vzdělání, co umíte, Čím míň, tím hůř. naučte se něco niového. Určitě se shání pojišťováci... a podobní nabízeči za provizi.
agnes, pokud máte 9 pokojů (to je nějaký minihrad,ne?), a bydlíte tam 3, tak se nedivím, že jste ve špatné finanční situaci. V dnešní době je to dost velký luxus, aby třičlenná rodina žila v tak velkém domě. Proč část domu nepronajmete? Měli byste alespoň jistý příjem a pronájem by vám vydělal alespoň na ty šílené účty za plyn a elektřinu. Anebo by mi přišlo rozumější domek prodat a přestěhovat se do menšího, někam, kde najdete práci.
Tak Vy máte devět pokojů, bydlíte tam dva a dítě. To topíte ve všech devíti místnostech? A pro koho?. Proč? Tak proč tedy někomu nepronajmete část baráku? Já tomu fakt nerozumím.
doplněno 10.10.12 21:19:Promiň Limoško, psala jsi to samé a dříve. Nějak mi to uniklo. Ale dokazuje to, že tady je dotaz poněkud divný. I já totiž chtěla doporučit prodej domu, a pak jsem to vymazala. Přišlo mi to nějak zbytečné. Ono tady jde asi o něco úplně jiého.
doplněno 10.10.12 21:26:Bůhví, kdo tady má tu hyperaktivitu...
Člověk nemůže mít všechno. Buď barák a devět pokojů, nebo 3+1. Pokud jste z Jižních Čech, máte kousek do Rakouska. Dejte do novin, že pronájímáte Privát a myslím, že v oblasti, kde bydlíte je v okolí tolik památek /Hluboká, Jindřichův Hradec, Třeboň, Český Krumlov, Vodňany/, že by turisti mohli u Vás přes víkend bydlet a platit v eurech. Nebo běžte do realitky a dejte inzerát na pronájem. - pt
doplněno 10.10.12 21:30:Suzy, určitě máš taky kus pravdy, kdoví, jak to je. - pt
my bohužel bydlíme v severní části jižních čech. do Budějovic to je do nás 60 km,do Krumlova ani nemluvím. Taky jsem uvažovala že ho prodám .ale z dědictví můj dům šahá do části 800 000 kč bez zahrad a dvorku,jenže to nemůžu prodat, čtvrtina patří bohužel mojí sestře,která za to chce 200 000 korun. To je šílené. a za 500-600 tisíc dnes už moc nesežente dobrý byt a barák už vůbec ne.
Ne. Normálně pronajímat. Nechápu, proč to už neděláte. Myšleno samozřejmě jednotlivé pokoje.
agnes. tomas Vám radí dobře, tak jako většina ostatních. Mě se zdá, že Vy hledáte důvody, PROČ to nejde... Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody
bydlíte ve větším městě nebo ve vesnici kousek? nebo je to víska, kde dávají lišky dobrou noc?
Ohledně toho pronájmu - dalo by se pronajmout 2-3 pokoje např. studentům nebo mladému páru, nevím jak máte dům řešený, nejsou tam třeba dvě bytové jednotky? nedalo by se stímto něco dělat? je to příjem takřka bez práce...
Minimálně uzavřete a utěsněte několik pokojů v domě (nebo celé patro) abyste zbytečně netopili a neutíkalo vám teplo, ty platby za energie to je fakt masakr.
Jestli máte zahradu - pořiďte si slepice - můžete prodávat vajíčka (já to taky tak dělám), přes léto zasaďte zeleninu - at ji nemusíte kupovat. Na vánoce můžete někomu upéct cukroví nebo na svatbu, oslavy, dorty a tak...
do brigády? nebo ten úklid u někoho doma? zkoušela jste to?
Mít takový barák,tak tam zřídím pension!a nebudu s prominutím ,,brečet,,že nemám práci a peníze..A když ne,tak prodat a koupit byteček 2,3+1 a máte po starostech! Nehledejte příčiny,proč to nejde,ale dělejte něco pro to,aby to šlo!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.