Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viet-kong polévka

Od: junkers* odpovědí: 24 změna:

Chystám se pozřít tuto polévku. Nějaké rady a doporučení? Před první lžící? *smich*

Viet-kong polévka

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

25.06.15 20:04
hodnocení

0x

Humus.

junkers*
hodnocení

Ahá, takže Ernie taky kdysi neodolal ... *haha*

Ale houby. "Vařil" ji kdysi kámoš na pařbě. Když jsem viděl, jak tam dává z toho malýho sáčíčku příchuť, která vypadala jako sperma, a cítil jsem ten smrad, tak mě natahovalo. Bléé.

junkers*
hodnocení

Chudák, žije ještě?

Jo žije. Taky to přežiješ zřejmě. Přeji hodnotný gastronomický zážitek a dobrou chuť. Jdu zvracet.

zajixxx*

Sice to smrdí jako chcánky/s prominutím, ale při dokořenění maggim/ majoránkou se to pozřít asi bude dát.

junkers*
hodnocení

Tak bacha, jdu na to - zalévám vroucí vodou ...l

doplněno 25.06.15 20:35:

sperma jsem na doporučení ernieho vyhodil. Nasypal jsem tam jen tu sypkou "směs". Voní to celkem dobře. Místností se line vůně viet-kong polévky.

doplněno 25.06.15 20:41:

Tak, prvních pár lžic je ve mě a ---

dá se to. Jako pracovní experiment dobrý. Toto minivlákno splnilo svůj účel v tom, že jsem tam nedal tu tekutou kořenící složku, které skutečně vypadala odpudivě, aspoň pro čecha teda jo.

Jo, sním to všechno

Zahoďte sperma a dejte si nudlovku.

Proč zahazovat, je v tom tuk. Když už si dáte těch 20 éček v sypké směsi, tak vás další tři v tuku nezabijí. V tom tuku je část koření. V některých příchutích je něco ostrého. Jako chilli. Když se to u nás začínalo prodávat, tak jsem to obden jedl v práci na rychlou svačinu. A toho tuku si dával jen půlku, jinak to bylo ostré jak sviňa. Odpudivě to vypadá v tom pytlíku. V horké vodě se to samozřejmě rozpustí. Jako jakýkoliv jiný ztuhlý omastek.

Mimochodem omaštěná polívka je lepší.

doplněno 28.06.15 20:56:

@ernie: No jasné, stejně podle vás do těch polívek dávají vyjetý olej, co? Kdy jste si naposled vařil polívku z celé slepice.

Omaštěná polévka je nejlepší, když se do hrce vrazí celá slepice a ne indulona z tuby.

junkers*
hodnocení

Tak to je good...*haha*

frame*
hodnocení

0x

Ta příchuť ze sáčku vypadající jako sperma byl nejspíš tuk. Příchuť (koření) je v sáčku druhém a je sypké. V současné době se již tyto polévky s tukem neprodávají.

Jinak ohledně tohoto pokrmu: Jako polévku to nepožívám, ale mám jich pár doma jako železnou zásobu, kterou jednou za čas využiji tak, že polévku scedím a dám nudle na pánev a přidám tam co dům dá. Kusy masa, klobásy, párků, vejce, sýr, kusy zeleniny, popř. sypanou papriku nebo jiné nesmysly. Dělá se to asi nějak takto.

Nejedná se sice o kvalitní kulinaření, ale v podobě těch smažených nudlí se to občas dá a celkem mi to i chutná.

hodnocení

0x
Mám jich v práci pár ve skřínce pro případ nouze. Když se pokazí mikrovlnka, nebo si člověk zapomene na noční vzít jídlo tak je i za blbý nudle rád. Kór když je stačí zalít vodou z konvice a je hotovo. Mimochodem to "sperma" bývá často třeba česnek s omastkem takže kdo se zařídí podle vaší rady a zahodí to, může pak nadávat že ty potvory šikmooký neuměj už aní pořádně ochutit polévku.
junkers*

Ano, máte pravdu - nicméně můj noční experiment (taky v práci) jednoznačně prokázal, že polévka je velmi dobře poživatelná i bez toho tekutého koření. Pokud by se vyhodilo i to sypké, tak by zůstaly zřejmě jen neochucené nudle.

Asi si jich koupím pikslu pro případy nouze.

joudic*
hodnocení

0x

zrovna tuto bych vyhodil do kose, je to jen trapna nahrazka, kupte si kdyztak prave vietnamske polevky, je to 100 a 1

junkers*
hodnocení

Tak od doby, kdy se založilo tohleto "vlákno" jsem těch polívek sežral už šest :-D. "Tuk" teda pokaždé letěl do koše na odpadky. Pročítal jsem i jinde diskuze na téma těchto polívek a mezi desítkama hysterických odsouzení bylo i pár rozumných, že prostě když na to tělo má chuť, tak to asi taky potřebuje. Chemie je totiž úplně všechno - i mateřský mlíko je chemie a dalo by se označit nějakým "éčkem". Laktóza třeba. (E 270, E 472e, E 481).

A zlvášť, když ta matka třeba kouří jak ucpaný piliňáky, nebo chlastá či droguje (v dnešní době pravdy a lásky čím dál častější).

Obecně to na mě dělá dojem, že nejvíc povykují právě ti, co hulí, chlemtají metylalkohol, a čuchaj smrady z dýzlů.

Ty pak nejvíc řvou, že: "tohle nejím, blééé", "támhleto se nedělá, fuj..."

*pivo*

doplněno 29.06.15 04:40:

A teď k ránu mě napadla ještě jedna věc: víte po jakém jídle jsem se vždycky osypal a měl (kožní) vředy?

Po buchtách a koláčích, které pekla moje matka. Proč? Protože do těsta dává klasický kypřicí prášek, který obsahuje fosfáty. Trvalo mi 30 let, než jsem přišel na to, proč se mi občas dělají furunkly na těle.

culdabulda1*
hodnocení

0x

junkers -

pokud Vám tyto polévky chutnají - není třeba se ptát ! - jakoby byly ostatní současné potraviny plné kvality ! .. Já používám i přiložené "sperma"- dávám málo vody a nudlopolévky si kombinuji s brambory, rýží, fazolemi, zeleninou i masem aj.. . takže se dají vyrobit docela chutné "eintopfy".

Na každodenní požívání drahých kvalitních potravin peníze nemám, ostatně, kde je záruka, že ani tyto potraviny nejsou "šizené"?!

doplněno 01.07.15 16:14:

- pro zajímavost :

novinky.cz/...

junkers*

culdabulda: *palec*

Kýbl dobré polívky pro rodinu na dva dny se dá udělat za stovku. Ale my budeme žrát jednu porci humusu pro jednoho za deset korun. To je kšeft.

junkers*
01.07.15 07:12

sebod*

ernie. Proč bych měla vařit kotel polívky pro celou rodinu za stovku, kdyžna ni zrovna nikdo nemá chuť? Tak si klidně dám tu vietnamskou za 10,- Kč a pořád ještě ušetřím 90,-Kč.

joudic*
01.07.15 16:54

*smich**palec*

Tak to si raději nedám nic a ušetřím stovku. A zvracení.

culdabulda1*

ernie -

řekla bych, že dneska musí mít člověk lepší žaludek, než aby se hned pozvracel z nějaké vietnamské polévky

junkers*
hodnocení

0x

Tak těch polívek jsem už do dneška sežral asi patnáct, dokonce jsem si "dopřál" i dvě po sobě, abych si užil chuť lahodných vietnamských nudlí.

Žádné problémy zatím nepociťuji, normálně to jde strávit. Důsledně dodržuju jen zásadu vyhození "tuku".

A dostavil se příjemný výsledek: dvě kila jsem zhubnul. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vietnamské nudle

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]