Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je spotřební zboží?

Od: query* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
mam mozna trochu hloupou otazku, ale mohl by mi nekdo napsat co vsechno se da považovat za spotřební zboží? Nebo nejakou definici, co je spotřební zboží. Jde mi o to ze mame do skoly vymyslet spotřební zboží za celkovou castku cca. 16 000 kc. Poradi mi nekdo?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Spotřební zboží jsou zejména menší věci, které se rychle spotřebovávají nebo opotřebovávají a pravidelně znovu nakupují, zejména potraviny, oděvy, osobní hygienické potřeby atd., tedy v užším smyslu zboží krátkodobé spotřeby. cs.wikipedia.org/... ;)

eulalie*
hodnocení

0x

Chcete spotřební zboží, nebo spotřební materiál? A je to otázka z účetnictví nebo z čeho? Protože z hlediska účetnictví je spotřební materiál vše, co neodepisuje, když to zjednoduším. A z jiného hlediska je spotřební zboží cokoliv, co se spotřebovává pravidelně - např. ponožky, prádlo, i jídlo, drogerie... a jiné. Však vy už přijdete na spoustu dalšího.

query*
hodnocení

Jedna se o ucetnictvi a spotrebni material. Dostali jsme castku 16 000 kč a v teto cene mame vypsat seznam spptrebniho materialu aby to melo hlavu a patu. Poradite jak na to?

buss
hodnocení

0x

Spotřební zboží je ve wikipedii, toho máme doma kopu ke spotřeběno a k tomu patří ještě materiál, že ano. Co nakupujeme. Otázkou zda je to pro domácnost, podnikatele?
Ale v účetnictví je to definováno, zboží, materiál Vyjmenovávat řadu konktrétních předmětů není rada, to se opráskne a zase nevím co to je. Už to spotřební přece říká, že se to spotřebuje a je třeba to obměnit, doplňovat, třeba inkoust u tiskárny. A ozřejmit si, co jsou investice, co se odepisuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]