Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nezaplacený nákup v Tescu

Od: junkers* odpovědí: 18 změna:

Zdravím,

dneska jsem byl nakupovat v Tescu, měl jsem toho plný košík něco přes dva litry. Platil jsem kartou, ale v hotovosti sebou jsem měl jen asi litr, tak jsem si u té kasy říkal, co by asi následovalo, kdyby se z nějakého důvodu (dosažení týdeního limitu třeba) ta platba neprovedla. Jednou se mi to stalo, ale to jsem sebou měl i naditou šrajtofli.

Takže představte si situaci, že už máte za kasou spoustu různého zboží, platbu nelze provést spíše technicky, ne z důvodu, že by jste neměli mizerných pár litrů, a zírá na vás nějakých 10 párů očí, pokladní a fronta před kasou - co se děje pak? Stalo se to někdy někomu?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Co asi?! Zboží tam nechaš nebo zaplatis na co mas prachy

hodnocení

0x

To se mi stalo , nakup se zastavil , ja dal vsechno do kose , zpet na informace. Jel do bankomatu tam vybral (to mi slo v poho , ale na karte byl limit vycerpany) poté jsem dojel a zaplatil. To se stava dennodene

lordweb24*
hodnocení

0x
Stornovaly by cely nakup, nebo by Vas poslaly zkusit vybrat. Ale storno celeho nakupu je nejmensi zlo.

junkers*
hodnocení

Aha, tak dík za odpovědi, ono toho byla fakt hromada, takže jsem si říkal, co s tou hromadou, to by někdo přece musel uklidit, a rozvést zpátky, protože dejme tomu, že bych si jel k nejbližšímu bankomatu vybrat, ale ten je někde ve městě, než se tam dostanu a zpátky, tak uplyne klidně hoďka i víc, to tam přece nemůžou u tý kasy nechat hromadu nákupu a čekat zákazníky, dychtící po zaplacení jejich nákupu?

jentak*

Všechno, co podléhá teplotnímu režimu, např. máslo, musejí vyhodit. Stejně tak nakrájené salámy sýry, saláty apod. nesmí se to vrátit do prodeje.

junkers*
hodnocení

jentak: taková problematika mě právě zajímala, jasně, saláty, nebo nějaký zmražený věci, ty by v takovém hypotetickém případě byly zcela jistě problematické.

jentak*

Stalo se mi to osobně v kaufu. Právě u másla. Jakmile je jednou zboží z chlaďáku ve vozíku, tak ho už nesmějí dát zpět. Jak moc důsledně se tím řídí, nevím.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- nákup bych nechala v koši na recepci a dojela bych si pro peníze (už se mi to stalo) - ale i já se zeptám hypoteticky - nevydali by Vám nákup proti občance, takříkajíc "na sekeru"? - potraviny si v klidu uskladníte a vrátíte se s penězi. Taky řešit na recepci.

doplněno 26.06.15 13:21:

máte pravdu - nákup se samozřejmě na pokladně stornuje (su blbá) , ale můžete si ho pak vyzvednout na recepci, až přijdete s penězi. Na sekeru jsem to ještě nezkoušela - ale zeptám se, docela by mne to zajímalo !- ale my nejsme Praha, takže to u nás možná i půjde.

doplněno 26.06.15 15:13:

- já myslela konkrétně Tesco - i my ho tady máme ! - v malých krámcích na vesnici se to samozřejmě dá vyřešit "sousedsky".

Tak to jste mě pobavila. na sekeru teda ne ;) Jelikož ve většině hypermarketů jsou bankomaty tak Vás pošlou do bankomatu, no a záleží na počtu lidí. Buď počkají a nebo stotno nákupu, vozík na info a dají Vám čas na vybrání, možná i nějaký čas na dojetí někam a když nedorazíte tak to začnou po nějaké době řešit- prostě to někdo rozveze.

doplněno 26.06.15 15:10:

Taky nejsem z Prahy, myslím si, že by to možná prošlo v nějakém malém krámku na vesnici, ale tam zase často nejsou terminály, páč se pro malé obchodníky nevyplatí ;)

doplněno 26.06.15 15:20:

Hele uvažujte logicky, k čemu Vám (nebo tedy někomu z prodejny) budou udaje z občanky? K ničemu. Muselo by být sepsané nějaké doznání dluhu, ale to si stejně nikdo z krámu nevezme na triko páč když to sepíšou s pokladní kvůli manku tak jí to vezmou z platu, ale u zákazníka? Přijde mi to hodně naivní a nebo už jsem tak paranoidní když dělám mezi lidma *frajer*

culdabulda1*

maverick -

- myslím si to taky, ale stejně se na takovou situaci v našem Tescu zeptám, za zeptání "nic nedám", navíc mne to technicky zaujalo.

doplněno 30.06.15 13:08:

- maverick -

- abych nebyla tak úplně za "naivního trotla" , tak jsem se v našem Tescu zeptala - a máte pravdu :

- nákup se na pokladně stornuje, pokud chcete, uloží vám ho na recepci, nežli přinesete peníze, ale max. hodinu, pak se rozveze a uloží zpět (jestli se chlazené zboží vyhazuje, jsem se nezeptala). "Na sekeru", tj na občanku vám nic nedají, leda vám půjčí ten vozejk - ten už jsem si taky půjčovala, takže to vím. Tak zdravím.

junkers*
hodnocení

Tak sem pak dejte vědět, klidně i za dlouho, u tématu budeme mít červené praporky když někdo přispěje. Ale je jasné, že bude hodně záležet na personálu a situaci, jak by to byl ochoten řešit.

bagar*
hodnocení

0x

Asi před 2-3 týdny jsem byl na nákupu s tátou a stalo se nám něco podobného. Stáli jsme ve frontě a pán před námi chtěl platit kartou. Prodavačka ho upozornila, že z technických důvodů to nejde, protože mají nějakou poruchu. Poslala ho vybrat do bankomatu (je pár kroků od obchodu) a čekalo se, než se vrátí. My toho naštěstí moc neměli, takže jsme hotovost měli. Ale pár lidí stojících za námi šli do bankomatu spolu s pánem.

repkin*
hodnocení

0x
Stalo se mi to na benzince, ale fronta nebyla. Prodavacka neprijemna, nechtela nic resit, dat kontakt na majitele nic. Mel jsem limit na platby. Nechal jsem ji tam mobil, odjel do bankomatu vybral penize a vratil se. Bylo mi zle od zaludku z te cele situace, predevsim diky neochote prodavacky. Stat se to jinde, tak bych se dohodl s prodavackou nebo primo majitelem, sem jezdim ale kvuli nejnizsi cene v okrese :( limit jsem si upravil a ted mam klid a vic si to hlidam.

hodnocení

0x
Asi 2x se mi stalo, že jsem při placení zjistil, že jsem nechal peněženku doma.Ale v pohodě, naštěstí to nebyl nakup za tisíce, ale jen pár věcí, tak jsem ji to tam nechal a šel jsem.

lidus*
hodnocení

0x

Stalo se mi to v OBI, vůbec karta nefungovala a tak jsem šla před prodejnu, vybrala s bankomatu a v pohodě, prodavačka se omlouvala, že je to jejich chyba ale máte pravdu, lidi držkovali, že zdržuju.

jarka123456
hodnocení

0x

Ahoj, stalo se mi to v Penny kde není recepce - nešlo jim vůbec platit kartami. Nákup stornovali a já šla do bankomatu. vrátila jsem se a nákup mi znovu projeli pokladnou, když jsem se vrátila. nechali mi ho ve skladu.

janagrabiec
hodnocení

0x
Ano stalo se mi, že na samoobslužné pokladně jsem zaznamenala mnoho krádeží! Nejen, že zákazníci si namarkují levnější zboží než mají často u pečiva, ale také schválně markují méně kusů. Dokonce se kradou i DVD většinou ta papírová skoro bez zájmu o prodej, to zákazníci ani nenamarkují! Bylo by dobré mít zde ostrahu jinak nejen TESCO, ale i konkurence může za rok mít velké ztráty!
ctenar*

Samoobsluzne pokladny, ktere jsem pouzival v zahranici, maji vahy a pokud nesouhlasi vaha s oskenovanym carovym kodem, tak to hned u dozorujici pokladni zapipa a pokladna se zablokuje.

Nekolikrat se mi to stalo, kdyz jsem jeste pred zaplacenim uzdibl hlady kousek chleba nebo snedl par susenek z baleni. Ted uz radeji jdu k pokladne o hladu :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]