Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mohu někde na internetu najít více informací o Zákoníku práce?
Chtěl jsem se zeptat mám ve smlouvě místo firmy a pracovní dobu. Vedoucí mě pošleš na stavbu někam jinam to znamená že mi musí zaplatit cestu? a také konec pracovní doby musí být na tom místě kde zrovna jsem na stavbě a nebo na podniku? Myslím to tak že mám končit ve 14:30 a v tento čas mám končit na stavbě a nebo přímo na podniku? jezdíme totiž ze stavby na podnik. A když je cesta třeba hodinu nebo pul hodiny tak pak dojedu až po pul třetí..
děkuji
Započtení cesty na stavbu do pracovní doby nebo její zaplacení závisí na tom, jak přesně máte v pracovní smlouvě sjednáno místo výkonu práce (zaměstnavatel je povinen Vám přidělovat práci ve sjednaném místě).
Musíte-li se před zahájením výkonu práce zastavit ve sjednaném místě práce, a teprve potom se přesunout na jiné pracoviště, měl by Vám zaměstnavatel cestu tam i zpět počítat a zaplatit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.