Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedělá se vám špatně z předvolebních slibů?

Od: raadek* odpovědí: 34 změna:
Mě ano. :(
doplněno 08.10.12 21:38: a superpoctivých kandidátů?

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

ne, nesleduji to, protože jim už dávno nevěřím! on někdo něco slibuje? říká se, že slibem prý neurazíš. . .

hodnocení

0x

Vůbec to nesleduji, protože k volbám nejdu! *bum*Škoda, že jsem si neschovala volební lístky od posledních voleb. A nedopisovala si tam změny. Kolik, mi naprosto neznámých lidí, se na postu, který jsem volila, vystřídalo. Je to hluboká beznaděj. A já to nijak neovlivním svým hlasem. Stejně si to zčochtají, jak jim to bude vyhovovat. *cert*

iz*
hodnocení

0x

Mně ne, nesleduju to a mám klid. :)

doplněno 08.10.12 22:24:

To, že mi někdo něco hodí do schránky přece neznamená, že bych to musela číst. Od schránky mám jen prár kroků ke kontejneru na papír a kromě toho to u nás do schránek ani neházejí.

doplněno 08.10.12 22:26:

Poslední věta měla být naopak: U nás to do schránek neházejí, a kdyby ano, máme to jen pár kroků ...

raadek*
hodnocení

Jenže máme plné schránky těch hovadin, místo kterých mohli vyrobit třeba sešity pro děti atd.

hodnocení

0x

Dělá a je mi z těch lží špatně, hlavně z těch svazáckochemickejch a proto se snažím přesvědčovat co nejvíc lidí aby šli volit aby se při co nejvyšší volební ůčasti ukázala opravdová podpora všech stran.

Bohužel hodně lidí je znechucenejch, tak ani k volbám nejdou. Přitom bohužel dosáhnou jenom toho že tam zůstanou ti co už se tam zahnízdili , což je úplnej opak toho co by bylo potřeba.

doplněno 08.10.12 22:12:

Andreo: tak zkusit selekci podle věku, vzdělání, profese nebo čehokoliv jinýho.

Já sem se snažil v minulejch volbách do parlamentu preferovat pohlaví. Chtěl sem aby se tam dostalo co nejvíc ženskejch protože sou určitě moudřejší a víc znalejší realnýho života a mají určitě větší sociální cítění. Bohužel sem změnu nezaznamenal.

andrea1*
hodnocení

0x

Ta jména mi nic neříkají, ty lidi neznám a proč ze sebe dělat blbce a volit někoho jenom podle toho jak se mi líbí jeho jméno. A stejně je to jenom divadlo. Jsem politiky zklamaná. A náš národ jsou ovce, že dávno nešel do stávky, třebas kvůli zdražování elektřiny atd.

koukolik

právě neinformovaný, lhostejný člověk je na nejlepší cestě stát se ovcí ... a je jedno kterým pasákem se nechá vést

P.S.: a ještě svoji neznalost hrdě vytrubuje do světa *zed*

buss
hodnocení

0x

Na schránky se dává Nevhazujte letáky. Ale když se to sbírá všechno, tak je papír do sběru, celé pakle.
Divím se, co všechno chce kandidovat, jaké kokotiny slibují, které nelze nikdy splnit. Jak zvýší zaměstnanost, nařídí podnikatelům přibírat? Naberou státní zaměstnance? Více základních škol? U nás se ruší, není žáků. Ale největší hovadina, že neví kde vezmou prachy, asi neví, že je to vše z našich daní! Ale lidi je zvolí a pak se zase bude mít na koho nadávat. Dobře se slyší na dostanete.
20 let slibů a kde jsme skončili... klíči po hlavě.

doplněno 08.10.12 23:18:

Nechte si zvýšit daně na novinky.cz/... , ale když ono nic není zadarmo.

endyfrog*
hodnocení

0x

Odpověd je jasná Škoda Slov každý znás ví že sliby chyby a kdo se bude mít zas dobře? snad každý ví a po zkušenostech ví a zažil

hodnocení

0x

Jo, je to fakt, že sliby jsou chyby. Vždyť se říká "Nikdo ti nemůže dát tolik, kolik já ti můžu slíbit". Taky mně štve, co se tady děje a proto já k volbám půjdu. Souhlasím s lujesm a koukolikem - nechci být ta "ovce vedená nějakým pasákem"a nic pro to, nebo proti tomu udělat. A jít k volbám je to nejmenší. Jména na kandidátkách mi nic neříkají, na mítinky taky nechodím. Ale abych věděla, kdo z kandidátů (resp. která strana, již zastupují) má názory, které se nejvíc shodují s těmi mými, jsem se dozvěděla z "předvolebního testu". Je mi tím pádem už dneska jasné, koho budu volit. Udělejte pro to taky alespoň to málo, co můžete, babkozov, andreo1 a ostatní. Nejhorší je nic neudělat a pak nadávat. Tady je odkaz na ten test: volebnikalkulacka.cz/... Nevím, je to jen vodítko, ale určitě to zkuste a k volbám jděte...

Zmatenko a co si mám vybrat?.?.? *nevi*

doplněno 08.10.12 23:29:

Až mě to děsíííí!.!.! :(:(

Nedělá se vám špatně z předvolebních slibů?
dzordz*

No vidíte, já jsem s DSSS měl snad 85%. Ne že by na tom záleželo, ty naše krajský otázky byly celý nějaký uhozený.

Spíš mě děsí, že z desítky stran na přehledu (obálku sem ještě ani neotevřel, abych se kouknul, co za poklady se tam skrývá) je jich 8 takových, které bych považoval za naprosté srandastrany, jako top, lev, snk a podobný bandy.

Asi bych to viděl na tradiční nekonfliktní neskandální jistotu..

lujs - můžete si z nich vybrat, která je vám nejbližší, nebo kalkulačku zopakovat a své odpovědi více zvážit. My k volbám půjdeme a už máme vybráno. Kalkulačka mi vyhodnotila shodnou stranu, pro kterou jsem již byla předem rozhodnutá. Každý jenom nadává co se u nás děje, ale když nepůjde k volbám, tak neudělá nic proto, aby se to změnilo. K volbám by měli jít jak mladí, tak důchodci, zkrátka všichni.

andrea1*

A vy těm slibům co píšou na papír věříte? A podle toho volíte? je to naivita a dětinské. Stačí se ohlédnout do minulosti co už tady bylo slibů a kde nic tu nic, je to čím dál horší. Je to pouze o korytech.

belanova*
hodnocení

0x

já už jsem to přestala taky sledovat. Každý den jsou ve schránce nové a nové letáčky, už mi to začíná vadit. Před volbama každý jen slibuje a po nich je stejně všechno úplně jinak.

michalov*
hodnocení

0x

Špatně se mi nedělá.Spíše mi přijdou některá hesla a provolání,ktará se teď vyrojila, úsměvná. Například to slibování o podpoře podnikání a zvyšování pracovních míst od pražského primátora(ODS). To už mohl dělat dávno a nemusel to vytrubovat do světa... Já občas sleduju diskuze na facebuku na stránkách jednotlivých stran jak jejich mluvčí reagují na to co tam lidé píší. Člověk si udělá alespoň obrázek...většinou však argumentace končí u toho ,že chtějí udělat to a to. Nejlepší je strana Lidem.Ta pobaví.Už ale moc neodpovídají. Když jde člověk ke konkrétní věci,nebo se zeptá na obyčejnou věc,tak jim dochází slova. Lépe reagují spíše některá hnutí z konkrétních krajů.Volit rozhodně nebudu : VV,LIDEM,ODS,ČSSD,KSČM,TOP09,KDUČSL,ZELENÍ,LEV21,DSSS(tu ani omylem.Nevím proič by mi měl vládnout instalatér *smich* ).

michalov: a čím jste vyučený vy? pokud vím tak má dvě vysoké, přesněji vyšší a vysokou.. ale tak podle vaši odpovědi lze usoudit že jse aktivní hltač tv nova sraček a o realitě moc nevíte.. ale to je jedno.. nebudu se s nikym dohadovat o politice.. to nema v teto zemi vyznam.. jinak si myslim že to ani neni vuči nim fer je takhle zatracovat.. je to jediná strana o které vím, že se snaží v teto zemi něco změnit k lepšímu.. nemaji jen plané sliby .. myslim si že už něco dokazali.. a tvrdit že to je fašisticka strana muže jen fanoušek tv nova a současnych vladnoucich stran... takove to hlasani je jen zastrašovani.. timto je rozhodně nechci nijak branit ani propagovat... je to jen muj názor na tuto pol. stranu... jinak s vámi naprosto souhlasim v tom že volit výše uvedené strany je naprosta hovadina a nepoučitelnost.. lidi by měli dát šanci jiným.. mladším politikům například, kteří se v politice moc neangažovali.. protože dle meho nazoru už tady neni co po*rat... rozhodně nevolit stavajici slibotechny!

michalov*

To se pletete.Vyměnil jsem si kdysi s Vandasem pás mailů a to mi stačilo. Chtěl jsem zjistit co je zač.;) Také jsem se nachomýtl jedné jejich agitačce před časem.To se ještě jmenovali Dělnická strana...byl to dav lidí plných nenávisti a zloby s prapory a iluzorní představou,že ti proti komu bojují jsou zodpovědní za jejich frustraci. takto nějak podobně začínal Hitler. Nepotřebuji aby mne někdo vodil za ručičku a tím méně nějaký Vandas.

no dobře dobře...což o to... jako mě vandas taky nepřijde nikterak simpatický.. přijde mi trochu jako arogantní člověk... ale spíš ho hodnotim podle toho co říká veřejně .. a myslím že řiká pravdu... i když netvrdím že se vším souhlasím... ale dle mě mu musí dát člověk za pravdu... narozdil od planych řečí politiku mi tohle přijde milejší... naprosto vás chápu že ty jejich pochody na venek mohly pusobit negativne... ale taky si myslim že tohle o politicke straně a jejich schopnostem nic moc nevypovida.. vemte si co kdyby na pochodu ods byly v čele vyholene lebky.. taky by to moc hezky nepusobilo .. a taky by jste ji odsoudil? to víte.. když se sejde hodně naštvaných lidí tak to neni pak jen tak.. ale nevim přesně jak to bylo před rokem 2009.. každopadně ted už to tak divoke s nimi neni.. ted už s nimi táhne plno obyčejných lidí.. i duchodci atd.. a taky jedna podstatna věc.. neni to jen o vandasovi.. tech lidi tam je hodně... a jsou tady i jasne dukazy že se jich pokusili zbavit.. a to uplně nechutnym zpusobem.. takže něco do sebe mit budou.. inu jsou už tady nějaké výsledky... angažují se nyní v zastupitelstvu v krupce.. kde protlačili veřejnou vyhlášku o veřejnem pořadku, vysedavani pozdech apod.. o tom jste se ale jistě dočel.. a řekl bych že je ta vyhlaška docela rozumna.. takže vylsedky prace jdou vidět docela rychle.. a nemám rád lidi, kteří o nich neví skoro nic, ale hned vyřknou slovo nacisti .. no ještě že máme ty media, že? takové druhé americké scifi.. :)

hodnocení

0x

Špatně se mi nedělá. Neposlouchám je.

doplněno 09.10.12 10:55:

Voleb se samozřejmě zúčastním, ale sliby poslouchat nepotřebuju. Za posledních 20 let už se tam vystřídali prakticky všichni, takže vím i bez slibů, co od koho můžu očekávat. Jejich kecy (napříč politickým spektrem) mě neohromí. Kdyby peníze, zbytečně vyhozené za kampaň věnovali třeba do zdravotnictví, šplhli by si u mě daleko víc.

buss
hodnocení

0x

Toto je k NIČEMU, dycky jsme doběhnuti. Máte řešení a kdo za ním půjde, akce? Už jste napsali vládě, poslancům ... aby vypadli? Ani je odvolat nelze...

hodnocení

0x

Dovedeme si představit , že kterákoliv strana by po zvolení neplnila a nerespektovala nastolený hospodářský systém (kapitalistický způsob hospodaření a politiky).) , zaštítěný a jistě i tvrdě ochraňovaný všemi prostředky, světovými mocnostmi? A tak jsou zde sliby pro získání člověka a na druhé straně omezené, mnohdy i žádné možnosti jejich naplňování. Sliby jsou sliby, ale hrát se musí podle stanovených pravidel,stejně jako ve sportu či jinde.

Přes toto jsou zde možnost, jak iniciativní a servilní kroky plnění nastolených pořádků, částečně usměrňovat a ovlivňovat. Ve sportu jsou to protestující sportovci a diváci, kterým např. vadí nafilmovaný faulu v pokutovém území.Rozhodčí i hráč jsou následně potrestána, tak je předpoklad , že se to nebude opakovat. Ve společnosti tuto dohlížející funkci mají občané hlavně ve volbách a následně odpovědně vybraní naši zástupci a to ještě ze správně orientovaných (vpravo nebo vlevo) pol.stran. Zkrátka nenastoupit znamená prohrát bez možnosti ovlivnit výsledek. Proto zásadně k volbám chodit, nechat se zaregistrovat i kdybych měl vhodit neplatný hlas. Nechť se pravdivě ukáže postoj lidí k současnému dění. Přeji při volbách rozvážnou mysl a těším se na vysokou účast. miro.

miro, co změní zaregistrovaný, ale neplatný hlas? I ve velikém množství? Co to změní a na jak dlouho? *nevi*Nerozumím tomu, co se stane, co kdo získá, když k volbím půjdu a vhodím prázdnou obálku. Vysvětlete mi to, prosím.

martinaa*

Včera o tom byla u nás debata a tchán tvrdí, že když k volbám nepůjdete, Vás hlas se automaticky započítá ke straně, která bude mít hlasů nejvíce. Když hodíte prázdnou obálku či nezakroužkovaný list v obálce, hlas je neplatný, takže z toho nemá nikdo nic.

buss

Tchán jistě zná volební zákon... nedostal náhodou majla s tou ptákovinou? Takže nejdu-li volit, volil jsem vlastně největší stranu, uvažujte! To pak jejich stoupenci mohou sedět doma, ne? A mají to jasné!

doplněno 09.10.12 12:56:

A koho volit, jeden šm... vedle druhého. Proč by nebrali, když jim to sytém dovolí, včetně voličů. Vy byste si nehrábli, když není odpovědnost?

doplněno 09.10.12 15:19:

Udělejte si testík. najděte si místní problém a požádejte chtíče moci všemožných stran o řešení.

Tahle pitomost koluje po Internetu už několikáté volby. Prázdná obálka, neplatný hlas, žádný hlas, nedostavení se k volbám... to všechno má naprosto stejný následek. Prostě pro plické strany neexistujete.

doplněno 09.10.12 11:50:

politické strany neexistujete

09.10.12 11:56

*palec*

petapeta*

hm*
hodnocení

0x

Špatně se mi nedělá, neposlouchám je (jako i mnozí jiní). Politiku tak nějak vnímám průběžně, takže se nemusím rozhodovat před volbami, komu dám hlas. Dokázal bych odvolit kdykoliv a rozhodně k tomu nepotřebuji politické "sliby, výmysly a báchorky na poslední chvíli".

K volbám rozhodně půjdu, protože jinak bych pak ani neměl morální právo na nikoho z nich nadávat. Je chyba, když lidi volit nejdou. Kdyby odvolilo těch zhruba 40 % nevolících, možná by nastal na politické scéně překvapivě silný vichr. Ale když zas půjdou volit jen příznivci současných zakopaných, ke změně dojde těžko. Je mnohem horší hlas nedat (= podpořit současné vládnoucí), než ho dát třeba i straně, která protentokrát ještě "neuspěje" (ale mohla by, záleží na rozhodnutí těch otrávených, kteří k volbám nechtějí).

doplněno 09.10.12 11:29:

Jen k neplatným hlasům: těch je škoda. Důležité jsou platné hlasy. Ty hýbou statistikou.

koukolik
hodnocení

0x

Ještě pro ty, co už dopředu ví, že volit nepůjdou: zamyslete se, komu tím nejvíc nahrajete ... správně, právě těm, které nejvíc nenávidíte. To úplně nejmenší, co pro sebe a nás všechny můžete udělat je, že se překonáte, k volbám půjdete a budete se řídit třeba tímto doporučením:

zpravy.idnes.cz/...

Děkuji vám

hodnocení

0x

Re na otázku p. "babkazov".

Je to asi zjednodušeně takto: Přijde-li k volbám jen jeden volič (sám kandidát) a zvolí sám sebe, je zvolen 100% hlasů. Podle toho se pak také odvíjí jeho moc a pravomoci, jelikož byl zvolen 100% volících voličů _ má prakticky neomezené možnosti v rozhodování poroto, že zastupuje prakticky všechny občany oprávněné volit. Takto je to podle volebního zákona. Kdyby přísli k volbám všichni za těchto podmínek a nevolili by jej, zmíněný kandidát by získal jen jeden (svůj) hlas volících občanů . Z toho je jasné jak by si asi mohl vyskakovat a uplatňovat svůj mandát, rozhodovat o všem. Neměl by ve své mocenské funkci prakticky žádnou oporu, všicni by mu byli .oponenty-neměl by šanci cokoliv prosadit nebo uzákonit.

Zjednodušeně asi takto. Příjemný den - miro

lidus*
hodnocení

0x

Jelikož jsme téměř stále na chalupě a na zahradě je furt co dělat, padám ve 20h polomrtvá do postele a TV ani nezapnu. Ovšem do schránky přišel leták KDU a tam byl mimo keců výborný recept na fazolovou polévku, špatně nám po ni nebylo.

eulalie*
hodnocení

0x

Televizní zprávy jsem již přestala sledovat. Nebaví mě to, takže ani o slibech kandidátů nic nevím. A nevadí mi to. Stejně to je jedno, koho zvolíme. Hoši se už nějak tam nahoře domluví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]