Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakupování na Amazonu a ebay

Od: gamapolis® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.Vážení rádcové,poraďte mi prosím,někdo,kdo máte zkušenost s nakupováním na Amazonu nebo ebay.Nebo kdokoli kdo víte jak to tam chodí.Tak ebay je předpokládám něco jako aukro,alespoň jsem to tak pochopil.Je mi jasné,že je potřeba mít internetové bankovnictví.Tedy alespoň také myslím.Dejme tomu,že tam koupím něco formou "kup teď",tedy bez dražení.Forma dopravy je tam shipping,tedy lodní,ale já třeba nechápu,jak tu zásilku dostanu.Loď mi to domů nepřiveze,tak kdo mi to na mou adresu dodá,nebo kam pro to musím jít?Další dotaz je:když třeba zaplatím i s dopravou 15 €,tak to se mi odečte částka v Kč,jaký je zrovna kurz?Musím mít nastaveno v int.bankovnictví něco speciálního pro zahraniční platby?

No a ještě ten Amazon.Co to je vlastně za obchod?Koukal,jsem,že tam lze koupit věci nové i použité(used or news).Tak tomu také moc nerozumím.

Sháním totiž CD Black Sabbath Cross Purposses a Headless Cross.Tato 2 CD nejsou na českém trhu k mání a nemohu je sehnat ani po bazarech a aukru.No a na Amazonu a ebayi by se to sehnat dalo.Tak se mi hlavně moc nesmějte,protože o tom fakt nic nevím,nikdy jsem tam nenakupoval ale rád bych.Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

0x
Na ebayi potrebujete mit paypal, na kterem budete mit zadanou svoji kartu. Z te se potom strhne castka podle akualniho kurzu.
Shipping je obecne cena za dopravu, ne ze to pujde lodi. Obvykle prijde normalne postou, popr.nejakym DHL apod.
Amazon co vim je obchod,ktery sdruzuje dalsi obchodniky a zbozi je ve skladu amazonu,ktery se stara i o dopravu atd. U ebay si kazdy prodejce resi sklad dopravu sam. Na amazonu vam staci karta,nepotrebujete paypal.
hodnocení

Díky za vysvětlení a za to info o paypal..

hodnocení

0x

Dobrý den, internetové bankovnictví netřeba, ale je velkou výhodou. Dokud jsem ho neměl (ba ani účet v bance), domlouval jsem se s prodejci na zasílání hotovosti doporučenou poštou. Na to však samozřejmě nepřistoupí úplně každý a ti, kteří ano, k souhlasu vždy poznamenají "na vlastní nebezpečí". Aby nemuseli kupující posílat peníze mezistátně prostřednictvím předražených služeb typu Western Union, vyvinul Ebay vlastní - a naprosto unikátní - systém: PayPal. Více o něm se dočtete na www.paypalcz.cz; vše, co potřebujete, je bankovní účet a základy angličtiny. Za založení účtu na www.paypal.com si účtují - pokud to za posledních cca deset let nezvedli - asi 50.- Kč a od té doby Vás jeho užívání nic nestojí. Pokud čemukoli nerozumíte, zeptejte se ve své bance - systém PayPal dnes zná většina z nich; jako první s ním přišla tuším ČSOB a UniCredit Bank, tam budou informovaní určitě.

Shipping neznamená jenom lodní doprava, ale "přeprava" (zásilek) obecně (název přetrval od dob, kdy letecká doprava ještě nebyla). Prodejci dnes v drtivé většině zasílají zboží letecky, neprojeví-li kupující jiné přání.

Z Amazonu mám zkušenost jen jednu (taky jsem je tehdy ukecal na hotovost v dopor. dopise): oproti EBay má výhodu, že nabízí širší škálu zboží, ale zase nevýhodu, že nemá žádný takový unikátní platební systém jako EBay a platit se na něm tudíž dá jedině kartou. Ano, skutečně si na něm (stejně jako na EBay) můžete vybrat mezi stavem zboží "new", used" (použité) a "mint" (zbrusu nové, neopotřebované) . Na tom není podle mého názoru co vysvětlovat - zkrátka chcete-li funglnovou věc, dáte přednost stavu mint, popřípadě new; naopak stačí-li vám použitá věc (která má obyčejně tu výhodu, že je za nižší cenu), dáte přednost stavu "used".

hodnocení

Děkuji moc.

aliexpress
hodnocení

0x

Nemůže to být toto. Pouhých 1250 Kč, stačí platební karta, pošta zdarma

aliexpress.com/...

hodnocení

Těchto prvních 8 CD Black Sabbath už mám,jde mi jen o ty alba Headless Cross a Cross Purposes.Ale díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]