Nejste přihlášen/a.
Vím že je možná ještě trochu brzo na dárek na Vánoce, ale u mě je to normální. A já bych potřebovala nějaký návrh na dárek pro kamarádku, její 13 let. Chtěla bych jí dát nějaký vtipný dárek, popřípadě bych ho i vyrobila poradte mi prosím
Není vůbec brzo, i já bych měla vymýšlet dárečky. Ale já jsem naopak typ člověka, který si to všechno nechá pěkně až na prosinec
Jde spíš o to, jaká vaše kamarádka je. Jestli má smysl pro humor, určitě vtipný dárek neuškodí. Mohlo by jít třeba o zvratky v plechovce nebo jinou koninu. Ale jestli má vaše kamarádka nějaký zájem, například maluje, jezdí na koni, a tak, zaměřila bych se spíš na něco, co jí udělá větší radost a týká se to jejího zájmu. Například - když ráda maluje, nějaký štětec a barvičky určitě potěší víc, než zvratky v plechovce.
Dobrý den.
Kamarádku určitě znáš, víš tedy, jaké má zájmy. Pořiď ji něco, co by při svém koníčku využila.
Chceš-li něco vyrobit, napadá mě třeba zásobník na tužky na psací stůl. Z tvrdého kartonu uděláš válec, k tomu dno a olepíš ho nějakou vtipnou, nejlépe společnou fotografií. Nebo fotografií jejího oblíbeného zpěváka.
Můžeš jí třeba dát i lístky do kina, kam půjdete společně. Zabal je společně s nějakou maličkostí. Například nějaké ne drahé šminky (holky se rády malují) a k tomu přibal lístky do kina (ty samozřejmě koupíš až těsně pře vánocemi).
Zkus vyrobit ručně nějaké šperky, to jsou moc hezké dárečky. Na internetu najdeš spoustu návodů. dají se plést náramky z bavlnek, hezké jsou také navlékané náramky na silikonové gumičce (jsou pružné), nebo na paměťovém drátu (tos určitě viděla, je to hodně otoček tenkého drátku, které pořád drží kulatý tvar. Velmi lehké jsou i náušnice. Stačí si koupit háčky (asi od tří korun za pár) a tzv. ketlovací jehly, tedy drátky, na které korálky navlékáš, které mají na koci širší místečko (jako třeba špendlík), aby korálek nepropadl. No a korálky. A můžeš kombinovat donekonečna. Je dobré si pořídit jedny nebo dvoje malé kleštičky (kulaté na očka a jedny obyč, ale ty možná bude mít někdo v dílně)... no a vlastně ještě štípací. Ale vyplatí se to, můžeš tak nadělat dárky vem kamarádkám, mamince, sestrám, babičce... a i opakovaně. A sama si doplňovat oblečení levnými hezkými šperky
Prosím tě já jsem nedávno narazila na umělou světlušku ve sklenici a byla jsem z toho nadšená popron.cz/... - pro 13letou slečnu to bude určitě skvělé, já sama to plánuji koupit sestře. Má to fungovat tak, že to vypadá jako živá světluška, jsou tam i jiný barvy. Když se poklepe na sklenici tak se začne hýbat a poletovat. Myslím si, že to nadchne každou holčičí romantickou duši )
Já doporučuji jako dárek k Vánocům vstupenku do divadla, ale kup rovnou dvě, ať můžete jít spolu. Užijete si spoustu legrace a ještě budete mít kulturní zážitek. Bude se vám to možná hodit i do školy. Nevím, odkud jsi, ale pokud máš blízko Brno, tak doporučuji Městské divadlo Brno. V prosinci, hned během vánočních prázdnin dávají kouzelný muzikál Mary Poppins. Sama jsem na něm byla a musím uznat, že v Brně dělají muzikály na světové úrovni. Pokud si z Prahy, tak nezoufej, také se tam nějaké dobré divadlo dá najít, stačí jen hledat. A navíc většina divadel poskytuje studentům slevy, takže se dá takový lístek koupit kolem 100 - 300 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.