Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak, zdá se to až neuvěřitelné, ale asi to je myšleno vážně. Fotografování, resp. to případné zveřejňování fotek bude snad ještě přísnější a míra svobody zase menší. Přečtěte si, co lze očekávat a asi si musíme začít sbírat kontakty na architekty. No, např. u hradů to bude zřejmě neřešitelný problém. Jak se Vám to líbí? Je šance, že to projde a bude to platit? Děkuji Vám za reakce a zdravím!
To je zatím jen úvaha, kterou vypustil předseda komice EU,kterým je ,bohužel, zástupce naší KDU-ČSL. Zřejmě se domnívá, že když teď dostávají majetek, tak před případným focením nejdříve farář dostane obulus. Církev je přeci pořád potřebná.
Dobrý den, no, pokud je to již připraveno k hlasování, tak to bude více, než jen úvaha. Zdravím!
bene, to chce klídek, páč nedávno jsem četl na těcto novinách, jak stíhají těhotnou ženu, která zatajila těhotenství zaměstnavateli. Pak se z toho vyklubal normální podvod. Takže počkejme a nebojme se toho...
Češi naučí svět, jak obcházet předpisy.
Dobrý den, no, já jsem zatím v klidu - ale, nejsem klidný z toho, že se tím vůbec někdo zaobírá a ještě to navrhuje uzákonit v celé EU. Zdravím!
Milane, neměl byste prosím odkaz na pokračování?
Také mne tehdy "případ zatajeného těhotenství" zaujal...
doplněno 23.06.15 17:46:Mně se to hned nezdálo...
Vážená paní kolegyně, vím jen to, že se domluvila těhotná paní s kamarádkou, která podniká, že jí zaměstná jako vedoucí. Dostala slušný plat. Po týdnu šla na mateřskou a těhotná pobírala od státu dávky, dle vysokého platu od kamarádky. Toto místo bylo jen fiktivní, nikdy žádný obchod nebyl.
To byl ten podvod.
(nevím přesné detaily)
doplněno 23.06.15 21:22:Ivez, ale co lidí tomu uvěřilo a zanadávali si na stát..
To ani cestovní kanceláře nebudou moci přiložit fotky? Asi ne, budou muset vylíčit slovně, o jakou zemi jde. Asi tak, jako zveřejnily nějaké regionální noviny a průvodce v USA
- to se mi snad jenom zdá ! - hlavně, že si všichni libujeme, jakou jsme si vycinkali svobodu ! ..
doplněno 23.06.15 09:46:- no jako hloupá "komunistická" ovečka jsem se fakt upřímně těšila, že ti demokrati a pravdoláskaři předvedou něco lepšího - chvíli jsem byla dokonce takové trdlo, že jsem byla na Čechy pyšná ! ...
Klid. Fakt věříte všemu, co si přečtete na novinkách? Na internetu je tolik nesmyslných článků, tolik informací vytržených z kontextu... Ve zprávách to samozřejmě musí být trochu šokující, jinak by to nikdo nečetl, nikdo by nikam nevkládal odkazy na článek ani by o tom nikdo nezakládal témata na poradte.cz
@ben: Ale tady přece v souvislosti s vámi nikdo nemluvil o žádném agentovi novinek ani o jejich propagaci. To z mého textu vůbec nevyplývá. A jestli chcete závazné stanovisko znalce, vzneste spíš své znepokojení nad touto problematikou příslušným odborníkům z Legislativní rady vlády specializujícím se na autorské právo. Tam možná dostanete důvěryhodnější informace než na novinkách nebo zde.
Dobrý den, nejsem agent Novinek.cz a nemusím je propagovat. Článek se tváří jako pravý, ale když říkáte, že je to podvod a vše je jinak či není vůbec, tak jsem již klidnější. A vidíte, jak bylo užitečné se zde o tom zmínit - mohu všem říkat, že je to nepravdivá "bouda" a mám to potvrzeno od znalce. Zdravím!
doplněno 23.06.15 10:39:lionka - z mé strany to byla spíše ironie a berte to s nadhledem. Nebudu se hádat. Ostatně, jde zatím jen o informaci a výsledek není ještě jasný. Ovšem, pro jistotu si začnu vyhledávat kontakt např. na Petra Parléře, abych ho mohl požádat o souhlas s focením před nějakou jeho pražskou stavbou .
Dobrý den. Možná, že je zákon míněn zcela vážně. Jsem zvědavá pak na jeho uplatnění v praxi. Spousta architektů už nežije... co například takové ty zříceniny v Athénách? Chrám sv. Víta v Praze už taky nemá svého žijícího architekta.
Dobrý den, děkuji Vám za reakci. No, já si myslím, že to bude ještě velká "švanda" při tom projednávání v Bruselu. Bude se to dělit na komerční a nekomerční fotky, fotky před budovou žijícího architekta a na fotky před budovou architekta zemřelého. Ovšem, i autorská práva se dědí, tak si fotograf musí zjistit i dědice. No, a k tomu budou určitě i výjimky ze zákona, aby to bylo veselejší.
Tak si počkáme na výsledek a zda zvítězí rozum nebo EU. Zdravím!
Dobrý den, ale, v tom článku o panice se píše o tom, že už to platí. To já zde netvrdím. Já jsem jen mírně znepokojen faktem, že to vůbec někoho napadlo a také tím, že u nás se tyto směrnice a zákony z Bruselu ještě doplňují o vylepšení, která potom utahují ty šrouby více, než by si Brusel přál. Takže, paniku ne - pouze být připraven. Zdravím!
doplněno 23.06.15 12:41:Ano, ten článek ve Vašem odkazu jsem četl - a také na něj již reagoval.
Vy prodáváte svoje fotky z dovolené?
Pokud ne, tak se Vás to netýká. Navíc je tam jasně psáno, že se jedná o doporučení, tudíž nejsou závazná pro členské státy včetně ČR. Aby to začalo platit, musela by to navrhnout EK, schválit Europarlament a členské státy.
Četl jste vůbec ten odkaz co jsem postoval?
doplněno 23.06.15 12:58:Ok
Ale stejně! Celý svět je v trablech a Evropa ve sračKách a horda poslanců se svými poradci a celým sborem svých zaměstnanců, se bude nípat v ptákovinách. Za neuvěřitelné a nepochopitelné platy + výhody. Fix, jestli já něčeho liutuju, tak toho, že jsem nešla do politiky. Jak jsem se mohla mít a se mnou celá rodina!
Takto, starší si jistě pamatují, že za komunistů bylo zakázáno fotografovat některé budovy, nádraží, letiště, z letadel. Ozval se z vás někdo? Každý objekt má svého vlastníka, proč ho má někdo fotografovat a ještě na tom vydělávat? Vám by se to líbilo a nechtěl podíl? Nechal si šlapat po svém? Už není všelidové vlastnictví! Máme autorský zákon a jiné normy. V čem je omezení svobody, omezujeme jiné. Tudíž mne to nějak nebolí.
doplněno 23.06.15 12:36:Pro některé, co nectí cizí vlastnictví: Každý může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá. Právo vlastnit majetek, jeho ochrana. Pokud si někdo fotí můj majetek a vydělává na tom, zneužívá práva druhých. Necháte si něco ukrást? Jste zajatci minulého režimu. Změnit to můžete legálním způsobem!
buss
- já myslela, že se nádraží a letiště apod. nesměly fotografovat ze strategických důvodů - co je třeba např. na budově N.D. strategického? - jinak - já to taky neřeším - jen se vlastně škodolibě bavím !
doplněno 23.06.15 13:02:buss -
je to marný, je to marný, je to marný ...
Dobrý den, máte pravdu - fotografovat nádraží se nemohlo už za Švejka. Že bylo něco zakázaného za bolševika? No, jistě, když to byla totalita, tak se zakazovalo hojně. A pokud projde tento zákon v EU, tak to nemá s vlastnictvím budov nic společného. Je třeba číst pozorněji. Zdravím!
Já věřím, že se to schválí jako každá blbost a naše debilní vláda to příjme a ještě zpřísní. Kam se hrabou komanči a vtipy o focení nádraží. Ještě budeme vzpomínat.
Mimochodem vzpomeňme si jak jsme celkem nedávno nikdo nevěřili, že schválí ten paskvil se zrušením polopřevodů a převodů nynějšího formátu a ejhle jak to funguje. A taky tomu nikdo nechtěl věřit, že to tak projde.
Dobrý den, no, a o tom to je - nápad se již zrodil, semínko je zaseto. Nyní jde o to, jak to bude s tím nápadem dál. Z Bruselu návrh či doporučení může také u nás znamenat zákon či nařízení.
Zdravím!
Pokud jde o autorská práva očekávám, kdy se začnou ochraňovat autorská práva, npř. těch, kteří svýma vlastníma rukama autorsky ochraňovaný objek realizovali? Pokud se má objekt, dílo apod. autorsky ochraňovat, tak ať je postaven na veřejnosti nepřístupném místě . Nebude zakázáno nejen fotit a i se dívat?
-miro
Je to zcela šílené..
Pokud to začne platit...
Ptom si nedokážu představit, dát např. fotografii náměstí v Telči do obyčejného kalendáře. Je tam tak 60 domů (neli více) a shánět od každého majitele povolení, to se fotograf raději zastřelí.
Vy vyděláte, co dáte vlastníkovi? Bych vás hnal. Necháte vstupovat cizí na svůj pozemek, užívat (pokud máte)?
doplněno 23.06.15 14:45:henry, s rozumem, o lesích tam není zmínka. Ale chráněný strom už někomu patří. A máme lesní zákon. Když budete vlastník, rozhodujte si o svém majetku!
No pokud to poženeme do extrému, lesy také někomu patří. Tak že rodinná foto před háječkem je vlastně použitá kulisa bez dovolení si.
No, pěkně se nám ten stroj na peníze rozjíždí. Takže to máme audiovizuální díla, teď jsou na řadě architekti. Jsem zvědav, kdy přijdou na řadu designéři a módní návrháři: Milý fotografe, bez svolení sdružení oděvních návrhářů lze fotit pouze akty! Mimochodem, pokud budu fotit autoportrét, neměl bych mít svolení rodičů?
Dnes ráno jsem taky čučel co na nejsledovanějším net. portálu vyběhlo. Klídek. Banány taky prošly, měl jsem za to, že Absurdistán je jen ČR, jen mi uniká proč máme být hereckým křovím na prknech divadla jehož veličenstvo neumí rozhodovat a skrývají se za slova kterým ani nevěří, či jim uniká jejich obsah. Odpustky vymyslela církev, tento způsob, né jen léta, mi připadá poněkud nedůstojný. Fakt je, že podstata myšlenky je - nešíření foto budov na soc. sítích, což v době satelitních snímačů, volně použitelných, je celkem liché. Navíc google by byl nucen zničit x let práce, tak vlastně: O jaký šmejd vlastně jde...?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.