Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vnímáte příspěvky kolem jdoucích?

Od: ben® odpovědí: 76 změna:

Dobrý den, tím výrazem "kolemjdoucí" nemyslím nic hanlivého, ale pisatele neregistrovaného.

Tedy, zde je možnost, že každý, kdo si poradnu najde, tak i bez registrace si zde může napsat.

Pokud položí otázku, tak je to OK. Pokud napíše příspěvek k věci, slušně a rozumný, tak je to také OK. Ale, jak vnímáte příspěvky kolemjdoucích, kteří tuto demokratickou možnost zneužívají k útokům, psaní nesmyslů a případně až k urážkám? A dělají to opakovaně nebo pod různým nickem či je mění. Není to podrazácké a "slizké" jednání? Má význam na tyto příspěvky reagovat? Má "sysel" (který má určité lepší možnosti toto jednání rozpoznat) zveřejňovat takový nešvar a upozorňovat ostatní na to, že jde o prudiče či pisatele, který mění přezdívky? Děkuji Vám za názory a zdravím!

76 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den, Bene. Někteří "kolemjdoucí" se na poradnu chodí evidentně dobře bavit, případně rozeštvávat zúčastněné. Kdo neodhalí, že jde o prudiče, dostane z toho takovou ledovou sprchu, že si pak ještě 3 dny líže utržené rány. Nepříjemný důsledek tohoto je, že pak ten, kdo chce opravdu poradit, zírá, co se tu promílají za témata a co je tu za prapodivné diskuse, lekne se a raději uteče jinam. Naštěstí jsou některé otázky přesunuty do oddělení zábavy, kam patří? Patří tam? Podle mě ani ne, něco už ani není zábava - naposledy dotazy tazatele Miminečko alis cosi jiného. Podle mě to možná ani nebude holka. Ale nějaký nadržený a neukojený jedinec neurčitého pohlaví, který sedíce doma před počítačem plní si své zvrhlé touhy. A ještě se u toho rochní, jak poradnu zase napálil. A takových je tu více. No a pak, když už se někdo z rádců opravdu neudrží a neukočíruje svůj smysl pro humor a vymyslí téma do sekce zábavy, je napadán, že je blb... Cesta z toho ven? Možná by stálo za to zveřejnit veřejnou či neveřejnou cestou nicky prudičů... Většina stálých rádců totiž radí proto, že chtějí poradit a že chtějí poradit dobře.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za příspěvek - napsala jste to přesně. Myslím, že není moc webů, kde lze psát bez registrace a tak se mnozí grafomani realizují zde. Budiž, otázku bych jim nevyčítal (to je snad ještě OK), ale to prudičství nebo pošklebování mně dost vadí. Vždy váhám, jestli má význam na to reagovat nebo ne. Uvidíme, jak to vnímají ostatní. Děkuji Vám a zdravím!

hodnocení

0x

Já vítám, když někdo, kdokoliv, napíše i další jména přispěvatele. Samozřejmě. když se jedná o prapodivného, schizofrenického tazatele nebo rádce. ;) Jinak, když je to fakt zlé, tak nahlas řeknu: Ty taky budeš kníkat - Proč lidé na sebe nejsou hodní?!

doplněno 11.07.15 11:23:

Máte pravdu, Bene. Ale padlo tady i mnoho dotazů, kdy se tazatel hlásil, že je registrovaný, ale v téhle otázce volí anonymitu. I jak je otázka nebo odpověď postavená tak, že lze vydedukovat, že se nejedná o plezír.

ben®
hodnocení

Dobrý den, myslím, že když např. rádce registrovaný má intimní problém a nechce být poznán, tak není nic špatného na tom, položit dotaz jako kolemjdoucí - to by se mělo respektovat a ne to "udávat". Ale, podvodník nebo prudič by mohl být ukázán i ostatním (pokud je zjištěn). Zdravím!

doplněno 11.07.15 11:26:

babkazov - ano, o tom jsem také psal a jsme ve shodě.

pohanka*
hodnocení

0x

Souhlasím s tím, že hodně lidí, kteří se nezaregistrují, tak se sem chodí v poslední době bavit. Vkládají neuvěřitelné dotazy, příspěvky, srcebolné příspěvky.Jak je rozlišit nevím, protože když se svěří, že neví kudy dál, že si sáhnou na život, můžete jim něco ostřejšího napsat? Je mi podezřelý níže uveřejněný dotaz ,,Dluh bývalé, versus city,,. Hraje na city, taková zmatečná věc - rodina advokátky, křesťanka, kurva na seznamce, dluhy, sex bez vztahu blabla. Fakt nevím.

Trochu mě to připomíná známá, která je se mnou těhotná a láme ze mě peníze na potrat na Slovensku, i když mě de fakto znásilnila, a já ji rád zaplatím, protože kdyby si to dítě nechala, tak bych platil celý život, to jsem z toho dobře vybruslil, co, ještě se pochválí.

Určitě by bylo dobré podpořit registraci a upozorňovat na příspěvky z jednoho počítače, pod různými nicky a které píšou puberťáci. Poradnu to znehodnocuje. Ale kdo dokáže rozeznat, kde je sranda a kde legrace končí?

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, otázky lze posuzovat různě a asi raději jim věřit. Ale, většinou už na odpovědi není žádná reakce, tak to asi nebylo tak závažné. Já měl na mysli takové příspěvky typu, že jsme zde spolek babizen nebo se jen nudíme či vyloženě urážky - a to může napsat každý, kdo jde okolo. Zdravím!

doplněno 11.07.15 12:11:

pohanka - to máte pravdu. Sys to hlídají a také lze příspěvek nahlásit ke smazání. Ale, zase se hned objeví další reakce, že zde řádí cenzor a máme přeci demokracii. No, sys to nezávidím.

pohanka*

Tento příspěvek jsem tedy zaregistrovala, ale pomyslela jsem si jenom, chudáčku, asi máš nějaké komlexy.

Myslím, že vulgární příspěvky jsou mazány a ty co nemají s otázkou nic společného, občas také. Takže proč ne, i ty urážlivé klidně smazat, když nic pozitivního nepřinášejí.

uska*

pohanka - upozorňovat na příspěvky z jednoho počítače *palec*

ben®
hodnocení

Dobrý den, ale, to psaní z jednoho PC lze poznat již nyní (tedy, když je člověk pozornější a je zde delší dobu). Zdravím!

culdabulda1*
hodnocení

0x

bene -

- lidi jsou různí, a nemůžete čekat od každého slušné chování, zvláště od mladých, bezohledných a rozmazlených "fracků", kteří se domnívají, že jim patří svět. Že tomu tak není, poznají, až budou postupně i oni dostávat v životě "nakládačku", tak jako všichni. Jako mladí jsme jistě taky nebyli hned "chytří" - ale mám dojem, že jsme, obecně, nebyli takto zlí. Pokud se mýlím - je to jenom důkaz mé naivity, která mi zůstala i ve vyšším věku.

Jejich příspěvky taky můžeme chápat jako výzvu ke slušnému, leč výstižnému "přebití" jejich útoků srandičkou ve stejném tónu, ale pokud možno na vyšší úrovni. Přinejmenším si člověk může na takových příspěvcích, ve kterých o nic nejde, trénovat mozek. Je to lepší, nežli křížovka.

Ještě si myslím, že některé příspěvky, jakkoli se nám zdají "blbé" - mohou být myšleny i vážně, jenom to pisatel hloupě napsal - ona dnešní generace není bohužel generací Einsteinů, takže nějakou " jakous, takous" odpověď můžeme nezávazně i vložit, tak, abychom se příliš "neztrapnili", ale pisateli přesto trochu poradili, aby se ve svém "galimatyáši" lépe orientoval. Tak zdravím.

doplněno 11.07.15 12:21:

bene -

aha ! - takže Vám jde vlastně o to, aby uživatelé nebyli anonymní !

Ale to by museli holt umět přijmout i kritiku - navíc mají možnost se proti kritice zkusit ubránit, pokud si za svým názorem stojí ! Jednou jsem položila taky anonymní dotaz, protože jsem k němu byla donucena a připadal mi tak blbej, že jsem se styděla zeptat pod svým jménem. Ale klidně jsem mohla, protože mi lidi slušně odpověděli a nevysmáli se mi. Od té doby už jiné nicky nepoužívám, alespoň si je nemusím pamatovat. Ale pro mnohé je to recese... bavit se lze různě.

doplněno 11.07.15 12:37:

- bene -

opět AHA ! - potřebovala jsem polopatičtější vysvětlení .. "při mé inteligenci" !

doplněno 11.07.15 12:52:

- ale, pokud mne dotaz "osloví", ať už negativně nebo pozitivně, tak si myslím, že mi je celkem jedno, kdo ho napíše. Mým "úkolem" zde, je odpovědět (či neodpovědět) na konkrétní dotaz a ne se s pisatelem přátelit či nenávidět. Možná je někdy i zavádějící, když si o některém "nicku" uděláte konstantní mínění, pod jehož vlivem pak posuzujete všechny jeho příspěvky.

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, od dětí nebo puberťáků také mnoho neočekávám. I ta slušnost je relativní, protože se to může jevit slušně napsané a přesto to někoho nadzvedne nebo urazí. Ale, když už něco napíši, tak se pod to také podepíši - zde, tedy, stále stejným nickem. Potom lze lépe reagovat, když člověk ví, kdo je pisatelem (sice virtuální, ale stále stejný). Takže, poslat do řiti lze i pod registrací (ovšem opatrně).

Zdravím!

doplněno 11.07.15 12:34:

culdabulda1 - no, to si nerozumíme. Uvedu Vám příklad - kdybych se nyní odhlásil a napsal Vám jako kolemjdoucí pod přezdívkou "123", že jste zcela mimo a třeba ještě něco horšího, tak budete vědět, že jsem to napsal já? Asi ne. No, a já se potom zase přihlásím a budu v pohodě. Ovšem, kdo je pozornější, tak by to v této otázce poznal. Ovšem, v otázce, kterou jsem nezaložil by to zřejmě nebylo tak obtížné a rozpoznatelné. Tam bych mohl napsat několik příspěvků a volit si nick dle libosti.

doplněno 11.07.15 12:39:

culdabulda1 - očekávejte vnitřní poštu (zde to nemohu prezentovat).

junkers*
hodnocení

0x

Ale jo, proč se nepobavit (a zároveň) se něco i nedozvědět. Ovšem s registrovanou "kůží" jde víc "o krk", párkrát jsem se chtěl jen pobavit, a nevyšlo to. Schytal jsem kritiku, smáznutí příspěvku a pohrůžku likvidací. *smich*

ben®
hodnocení

Dobrý den, oceňuji, že jste se "udal". Ale, vždyť poradit, pobavit se nebo ze sebe udělat blbce, jde i pod registrací. Vidíte, registrovaný dostane upozornění a "má bobky", ale kolemjdoucí to má "na háku". A o tom to je. Zdravím!

dylin
hodnocení

0x

Mně se líbí, že se tu registrovaní považují za dědky vševědy a jen oni mají právo fundovaně odpovídat na jakýkoliv dotaz.

Jinak je obecně prospěšné, když se tu spojí více hlav, které více (a mnohdy lépe) ví, ať neregistrovaní nebo registrovaní. O tom život, demokracie a svoboda slova je.

ben®
hodnocení

Dobrý den, zdá se, že jste vůbec nepochopil, jaká je otázka a její smysl. Vševěd může být klidně neregistrovaný (je jich tu dost a jsou výborní). Neználek je škodná. Zdravím!

culdabulda1*

dylin-

no když nedokážete poradit lépe a fundovaněji, nežli "vševědové" - tak jim holt musíte věřit a nekritizovat ! Nikdo Vám přece nebrání svou moudrost zde prezentovat, že? Řekla bych, že naopak - a dobrou radu Vám vševědové naopak ocení lépe, nežli nějaká, jak to slušně nazvat - "ucha" ! která melou jen o "demokracii a svobodě slova" !

slon

To je mylná domněnka

kolemjdouci

V demokracii co není zakázáno je povoleno. Proč jim tedy vadí šibenice. Když se nám to nelíbí tak tu demokracii trochu ohneme. Přece to je taky demokratické. Jak pro koho.

sebod*

Bene, koukám, že se v poslední době nějak nudíš, viď?*vtip*

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, tomu se říká "pochcat záda" . Očekával jsem útok čelní a přišel do zad.

Ale, k tomuto dotazu mě vedl jistý dotaz vnitřní poštou a tak jsem se zeptal veřejně, jestli někdo má také pochybnosti nebo mu to vadí. A nudit se chodím do Vtipy a jiná zábava. Zdravím!

doplněno 11.07.15 13:15:

culdabulda1 - jo jo, to tedy je. Ale, od ní to beru, protože je spravedlivá a měří všem stejně.

No, nemohu přeci napsat, že je drzá .

doplněno 11.07.15 14:06:

sebod - jo, zepředu? Tak proč mám mokrá záda? No, to se asi točil vítr.

culdabulda1*

- bene -

"sebod" je ale lištička a "ošklivé kačátko" ! že?

doplněno 11.07.15 14:28:

-sebod -

"ošklivé káčátko" mi jistě odpustíte, pokud vysvětlím - jednou jsem chodila s mužem, který byl rozvedený, ale svou ex- stále miloval, jak jsem se ale dozvěděla později - proto mne docela překvapilo, když ji nazval poté, co mu provedla nějakou "sviňárnu" - ošklivým káčátkem.

Pokud pak ale vše, včetně emocí pominulo, stal se pro mne tento termín naprosto neodolatelným pro žertovné použití jak pro případ láskyplného pokárání, tak i jako parodie na pokárání. Prostě "ošklivé káčátko" je super - a s žádnýma kachnama, ani s ničím jiným nemá nic společného - a hezky to zní ! Tak ahoj.

sebod*

Teda, Beníku *cert* Já vždy útočím zepředu *frajer*

Culdo . káčátko už dávno nejsem! *stop* Takže jsem si to přeložila, že jsem ošklivá KACHNA *smich*

vilik*
hodnocení

0x

Jestli mohu nabídnout pohled kolemjdoucího, tak já osobně sem poprvé zašel už před cca rokem pro nějakou radu. Od té doby si tu čtu dotazy, které mě zajímají. A nedávno jsem využil možnost odpovědět. Pod ještě jiným nickem. Teď jsem tu byl měsíc víc, ale hned první "radu" mě tu jeden registrovaný osolil. Jednalo se o zhodnocení značky cigaret, zda camel nebo marlboro. Takže, můj pohled je tento- poradna jako taková je dobrá pro rubriku společnost, ostatní rubriky spíš okrajově. Neříkám, že se tu neporadí, ale třeba na PC poradnu chybí víc odborníků. Popřípadě se k tématu vyjádří i osoba zjevně neznalá, tedy je pro tazatele rozporuplná odpověď. Pokud někomu chci poradit, nelze napsat jen něco ve smyslu mám to doma a je to skvělý, ale hodit odkaz, zdroj, referenci. Kvalitní poradenství máte díky milancukrář, martincakl, diesel taky ve stavebnictví, bezkonkurenční je sebod a ivzez v problémech s prací a financích. Je jich samozřejmě víc, ale tyhle si pamatuju. Společnost je specifická, za prvé radí jedni a ti samí lidé, takže už dopředu tuším, kdo tam písne a co díky svému životnímu postoji poradí, za druhé se tu odpovědi těžko měří. A je pravda, že opravdu někdy odpovídáte, jako spolek babizen:). Pro kolemjoucího, který se jde náhodně zeptat, nemá tedy přehled, jak a proč se na to díváte takto, zatímco já už do toho snad trochu za tu dobu vidím. Snad se nebudete za můj názor zlobit. A právě protože mám takový názor, myslím, že zrovna tohle přitahuje právě ty kolemjdoucí, kteří jsou součástí dotazu. A ano, ani já se necítím reagovat na věci, do kterých zas tak moc nevidím, registrovat se nehodlám, protože tu asi dlouho nevydržím, tak jen tak něco lehčího na odreagování, případně něco, co znám osobně.

ben®
hodnocení

Dobrý den, já přeci nevolám po zrušení té možnosti psát tady i bez registrace. Také jsem ocenil rady od neregistrovaných, kteří se chovají, jako registrovaní (tedy, snaží se dodržovat pravidla poradny). Snad jen, že psát pod registrací je více věcí prestiže a člověk si musí dávat větší pozor.

Jako "123" nebo příště "321" mohu napsat cokoliv, ale jako "ben" už to moc nejde. A když se netrefím, tak to dostanu pocítit (zvláště v těch odbornějších rubrikách). Za Váš názor se nezlobím - snad jen, že jsem nebyl vyslovně zmíněn i já . Ne, berte to jako vtip a nereagujte na to (tedy, raději ne, aby to nebylo negativní a zdrcující). Zdravím!

doplněno 11.07.15 14:01:

vilik - myslím, že jsem nic proti Vám nenapsal, ale pokud to tak vyznělo, tak to se omlouvám.

Vím, že jsou i jiné poradny nebo až "poradny", ale tam nepíši. Zde je jistá úroveň. Jako fórum zde může posloužit Volná diskuze, ale jinak jsou to rubriky odborné v rámci toho, že zde radí většinou amatéři (neprofesionálové). Zase odpovědi jsou asi pro tazatele pochopitelnější, než na poradně vysloveně odborné nebo profesní či profesionální.

vilik*

Vy jste pod tím je jich samozřejmě víc..., já než to dopsal, tak jste to zpřesnil, ale platí to obecně stále. Registrovaný ať si za odpověď ručí, když chce dobře radit. Pokud tedy z toho chcete mít poradnu a ne fórum. Pokud neregistrovaný nic neporuší, tak ho nechte vás obohatit. Zbytek můžete cokoliv, od zveřejnění po ban. Protože kdyby nebyl ban na adresu IP, co každému brání mít neoficiální troll účet? Na jiné debatní stránce se občas někdo typu miminečka objeví, tak mu prostě nikdo neodpovídá. Ono to časem přestane pak bavit. A taková netýkavka, aby mě položilo, co jste napsal, zas nejsem.

doplněno 11.07.15 15:35:

Vidíte, o to jde. Vy nejste všichni odborníci odborní, radíte jako nadšení odborníci, tedy bez úplných znalostí a dovedností v oboru. Takže se s klidem vyjádříte ke všemu. Proto to tady vnímám jako forum a proto máte tolik dotazů na společnost. Není to chyba, ale nesmíte se pak divit tomu, co to s sebou nese. Vezměte si třeba odpověď ivzez v debatě důchod vs mateřská. Jediná odpovídá tak, že je to otázka v poradně, ne debata. Pak to svádí, aby se k tématu vyjádřil opravdu každý. Protože těchto témat je tu nejvíc a jsou tedy nejvíc vidět, svádí to vyjádřit se každému i v super odborném dotazu. Představte si situaci, že chci vybrat pračku. Sejde se mi tu pár přípěvků, že tuhle má někdo doma, a 2 odkazy na heureku. Někdo přidá postřeh, že tuhle nebrat, říkal to opravář. To mi ale k výběru nestačí, půjdu tedy kouknout na odborné forum, jenom o pračkách. Třeba se dozvím, že tahle značka je super, tahle k ničemu,má moc reklamací. Ale tahle řada se zrovna povedla/ nepovedla. A na tuhle je záruka a tohle neuznají. Takže jak jsem psal, na

radu v některých oblastech bych šel jinam, na pokec sem. Proto jako registrovaný mějte za svou radu zodpovědnost. Jinak, co se týče té omluvy, nijak jste se mne nedotkl, napsal jsem, že nejsem netýkavka jako reakci na váš příspěvek, ve kterm jste se dopředu obával, zda se neurazím. Byl bych rád, kdyby toto bylo bráno jako názor, ne kritika.

rada*

Konečně někdo uhodil hřebíček na hlavičku. Taky jsem napsal několik dotazů s čím jsem si neporadil sám, nebo nenašel na internetu. Solidní odpověď ani jedna. Zato spousta pokrytců a fanatiků, kteří jen probírají komunisty, líné nezaměstnané, nenažrané důchodce atd. Některé znám aniž to tuší a vím jak mají máslo na hlavě. Sami zneužívají system víc než co vyčítají komunistům.

ben®
hodnocení

Dobrý den, můžete zde uvést odkazy na ty Vaše dotazy zde na poradně? Pokud Vaše náročné dotazy nezvládl celosvětový internet, tak možná jste tuto poradnu přecenil. To, ovšem, není chyba poradny, ale Vaše. A také nemůžete všemu, co je na internetu, věřit. Zdravím!

P.S. Myslím, že je zde někde uvedeno, že odpovědi na poradně jsou bez záruky.

doplněno 11.07.15 17:02:

rada - myslím, že se nechovám jako potrefená husa. Jen jsem chtěl vědět, čeho se týkaly Vaše dotazy, na které nedokázal internet odpovědět a zklamala i poradna. Takže, šlo tedy o matematiku. No, Vašemu zklamání věřím, pokud Vám v otázce ohledně matematiky začal někdo odpovídat a pletl do toho komunisty, nezaměstnané a důchodce. Měl se věnovat jen matematice. Ale, ona je i specializovaná poradna pouze na matematiku, tak jste se měl raději zeptat tam.

doplněno 11.07.15 17:15:

rada - v tom případě Vám přeji málo nudy a hodně práce, ať nemusíte chodit na poradnu a trpět.

Já, jsem-li někde nespokojen, tak tam už nelezu. To je rada i pro Vás.

rada*

Nevšiml jsem si, že bych se o někoho otřel. Tak proč se chovat jak potrefená husa. Zvláště některým se znalostí matematiky bych poradil ať se rad zdrží. Klobouk smekám před kartagincem hlavně vzhledem k věku. Na druhou stranu se tím živil. No a pak login X možná luke237 který přestal přispívat.

doplněno 11.07.15 17:11:

Zas jen spekulace. Otázky jsou staré pár let a nebudu je hledat. Pak jsem zjistil, že to je jen drbárna a mrknu sem, když se nudím. Co se týče matematiky diferenciální rovnice vyššího řádu nepotřebuji a s ostatním si poradím. V každém případě od těch dvou jmenovaných se mohu poučit. To je tak asi vše co je pro mne přínosem.

doplněno 11.07.15 17:20:

Děkuji za radu. Jistě je dobře a upřímně míněna.

Taky poradím. Neměj péči

takykolemjdouci
hodnocení

0x

Dobrý den,

i já přestože u vás nejsem registrovaná si dovolím vložit příspěvek a to hlavně proto, že s Vaším názorem nesouhlasím.

Měnit si přezdívku určitě není "podrazácké a slizké". Jsou k tomu i jiné důvody. Každý nemá zájem registrovat se na stránkách, kam zavítá jen občas. Jsou i lidé kteří nestojí o popularitu a nehoní se za tituly, které mohou registrací získat.

Občas si změnit přezdívku je také snaha zůstat více v anonymitě a nevidím na tom nic špatného. Třeba já k vám občas nahlížím, dozvím se tady hodně zajímavostí, ale přispívám jen v případě, že tam správná odpověď není, nebo je mylná, případně je vhodné k odpovědi něco doplnit. Také přispívám jen v případě že jsem si svou odpovědí naprosto jistá. Nechci nikoho urazit, ale jestliže třeba víc registrovaných 60+ má shodný názor, můžete s jistotou říct, že kolemjdoucí ve věku třeba 30+ se mýlí, má-li jiný názor?

Máte přece možnost závadné odpovědi nahlásit a budou vymazány. V případě že si vyžádáte odstranění možnosti psát anonymně, nebo zveřejňování nicků z jedné IP, hodně zde klesne návštěvnost, tak jako se to stalo na jiných stránkách a to jistě není v zájmu majitele stránek.

Dál bych Vás ráda upozornila, že stejná IP neznamená vždy stejného uživatele, nebo stejný počítač, znamená jen stejného poskytovatele připojení. Například když v rodině nebo firmě je více PC, připojení k internetu je společné, jinak by se velmi prodražilo. Tedy třeba 10 různých osob může každá z nich použít svůj PC, ale sysel uvidí u všech stejnou IP. Stejně tak jediná osoba – bude-li mít na tom zájem – muže psát pokaždé pod jinou IP, stačí se připojit jinde.

Jestli Vám ti neregistrovaní tolik vadí, můžete třeba u svých otázek uvést, že si přejete odpovědi pouze od registrovaných. Najde-li neregistrovaný tu drzost tam stejně napsat, nahlaste ho.

P.S. A jestli Vám vadí, že kolemjdoucímu to nemůžete "napálit" tak to klidně můžete. On se jistě znovu podívá do vlákna kam něčím přispěl. A třeba mu taky vyletí tlak *smich*

Zdravím a přeji hezký den ... *slunce*

slon
11.07.15 14:13

Asi tak.*palec*

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám za obsáhlý a slušný příspěvek, ale myslím, že jste nepochopila smysl mého dotazu (nebo reakcí) a vykládáte si ho mylně. Prosím, přečtěte si můj dotaz ještě jednou a i mé reakce. A věřte, že IP adresa není jediným ukazatelem na pisatele. Takže, vadí mně něco jiného. Zdravím!

P.S. Možná jsem svůj dotaz mohl napsat lépe nebo pochopitelněji, aby byl jeho smysl jasnější.

takykolemjdoucí: Jestli Vám ti neregistrovaní tolik vadí, ...
Kde to konkrétně @Ben napsal? Všude píše, že mu vadí neregistrovaní trollové, ne neregistrovaní obecně.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji Vám - pochopil jste to zcela přesně. Já jsem to slovo měl asi použít hned a mohlo to být jasnější. Jde o zneužívání té možnosti psát tady bez registrace a o to, zda by měl sys (pokud to zjistí) na toho stejného "trolla" upozornit veřejně i ostatní rádce. Zdravím!

Dobrý den, syslové vidí to, co zmiňujete - jestli trollí příspěvky, byť pod různými nicky, jsou dílem jednoho prudiče nebo ne. Podle zvážení konkrétních okolností (zvlášť když vidím odpovědi dobrých duší, které chtějí tomu "nešťastníkovi" opravdu pomoci a ještě ho hájí před "babiznami", jež už po páté laskavé odpovědi nemají sílu reagovat na šestou stupidní otázku se stejnou mírou empatie) jsem pro to, aby byli i ostatní upozorněni na další přezdívky a mohli si dát dohromady celý obrázek trolla.

ben®
hodnocení

Dobrý den, děkuji i Vám (vlastně Vám více, protože jste ve vysoké funkci) za názor. Já si také myslím, že by to mohlo prospět poradně a vyloučit zbytečné odpovědi, když si nejsme jisti, zda jde o uživatele nebo trolla. Potom zbytečně ztrácíme čas a význam to nemá žádný. Snad jen, že se dobře baví ten troll nebo multinicker (toto slovo jsem právě vymyslel). Byla by to taková žlutá karta jako ve fotbalu a vědělo by se, s kým máme tu "čest". No, třeba se to bude realizovat, resp. bude to častěji. Již nyní se to občas provalí a troll je veřejně odhalen. Děkuji Vám a zdravím!

hodnocení

0x

Dobrý den. Někteří útočí a uráží a to jsou zaregistrovaní. Nikdo je nestopne, tak to dělají vesele dál. A že se oběť cítí jako gladiátor v aréně nebo oběť vlků a vlčic, je jim jedno. A k tomu se jich ještě pár přidá a rádo. I registrovaní. Takže já v tom rozdíl nevidím. Lidé typu Rambo nebo Schwarzenegger nebo Nick Slater z Vraženého pobřeží, hrdinové, tady bohužel nejsou. Ti jsou jenom ve filmech a mají spoustu diváků stejně jako tady jsou diváci, jako v té aréně. Jestli se dobře baví, to je otázka... Připadá mi, že je to ve volné diskusi živná půda pro manipulátory, agresory, psychopaty a ostatní se jako vlci přidají. Stačí, že toho člověka s nickem nemusí nebo se ho v jiné diskuse něčím nechtěně dotkl. A přidat se k "vlkovi" je tak snadné... Někteří to tady rádi dělají. Nedívím se, že sem lidé píší jako neregistrovaní, někdy. Je to asi bezpečnější. Nehrozí, že mu to někdo příště spočítá v další diskusi. Protože někteří lidé jsou mstiví a zlí.

doplněno 11.07.15 17:32:

Venku si lidé nedovolí to, co tady. Když vyjdete ven, 4 lidé se do Vás nepustí jako vlci. Ale tady ano.

doplněno 11.07.15 18:19:

Bene, jaké tykání, vykání myslíte? To mi vadilo ze všeho nejmíň.

ben®
hodnocení

Dobrý den, no, to popisujete trochu jiný problém. Nesmíte si vše tak brát k srdci a přemýšlet o tom. Když na Vás někdo zaútočí, tak se braňte a vystrčte drápky - nečekejte na zachránce.

A pokud myslíte to tykání / vykání v jedné otázce, tak to je snad prkotina. Nebo to jako prkotinu berte. Patrně jste se ještě neutkala v nějaké odborné otázce, kde se "pereme" o slovíčka. Tak, hlavu vzhůru.

Zdravím!

P.S. Kdo se zde nedostal do sporu, tak má život nudný .

doplněno 11.07.15 18:24:

nikc - aha, tak to se omlouvám. Měl jsem za to, že toto Vás potrápilo. Patrně jde o jiný problém.

doplněno 11.07.15 19:01:

nikc - v tom případě bych se asi zamyslel, proč tomu tak je, resp. co jsem napsal tak hrozného, že to vyvolává takové hromadné útoky. Ale, jinak se k tomu už nevracejte a pište si své myšlenky, rady i názory - a třeba proti větru. Nenechte se odradit.

doplněno 13.07.15 09:42:

nikc - ano, to je pravda. Věta napsaná může vyznít zcela jinak, než jak byla myšlena, resp.

nepoznáte ten rozdíl, když nevidíte, zda se pisatel mračí, usmívá nebo pošklebuje. Ale, to snad trochu řeší ty žluté potvory - smajlíci. Nebo se to musí začít vysvětlovat a vyjasňovat.

Když se do Vás pustí jeden člověk je to něco jiného než dva nebo tři. Připadáte si jako Russel Crowe v Gladiátorovi.

doplněno 13.07.15 09:31:

Bene, děkuju za radu. Někdy druhého člověka vytočíte ani nevíte jak a čím. Protože každý člověk je jiný a pochopí to jinak, podle sebe. K těm hádkám: někteří lidé se rádi hádají. A pokud doma nemají ani s kým nebo jim to nestačí, tak si vyberou někoho na hádku tady a kompenzují si to tu. Jiný člověk ale hádavý není a na hádku nemá náladu nebo chuť. Včera jsem četla v jedné psychologické knize, že v komunikaci je nejvíce důležitý neverbální projev jako je mimika, oční kontakt, řeč těla, gesta a především tón hlasu(hlasitost, rychlost, intonace), upřený nebo vyhýbavý pohled, výraz očí, tělesný postoj, svalové napětí, dýchání, povzdech a velmi malé pohyby, využití prostoru. Neverbální složka ovlivňuje komunikaci z 80-93%. To tady v diskusích chybí.

culdabulda1*

- no, v tom případě se musíte pustit do "boje" s větším nasazením, abyste se ubránila, nebo Vám nezbyde, nežli "stáhnout ocas" jak se říká a uznat třeba i to, že nemáte tak docela pravdu - to není žádná ostuda. Diskuzi chápu, jako příležitost k poučení, i když to někdy vypadá spíše jako souboj gladiátorů, to je fakt.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- teď mne všichni zabijete ! - nebude tady (myslím volnou diskuzi) - trochu nuda, když zde budou jen seriozní příspěvky, bez možnosti onoho "pokecu", o kterém se tak pohrdlivě někteří zmiňujete?

- Do rodiny " pokeců" bych zařadila i otázky "prudičské" neboli "trollí" , protože, pokud mne něčím (třeba i nebetyčnou hloupostí) zaujmou, tak se do nich s chutí vrhám. Vážně míněné postřehy dobrých rádců nepřijdou rozhodně nazmar ani v těchto případech, mnohdy by ani nebyly vysloveny, kdyby je "troll" neinspiroval, což by bylo škoda - člověk si s nadšením takové, mnohdy hodně krásné a citlivé odpovědi přečte a vezme si z nich poučení pro sebe. Alespoň já. A na trolly se mohu vykašlat - těm se stejně nikdo nezavděčí, maximálně melou cosi o "spolku babizen" - no a co? - na nic chytřejšího se nezmůžou, tak se posmívají, jako všichni hlupáci.. .

- V této souvislosti by mne zajímalo, pokud to není tajemství - má provozovatel Poradny, resp. vebových stránek všeobecně, nějaký prospěch z návštěvnosti vebu ve smyslu finanční úspěšnosti podnikání? - nebo, jinak řečeno, je pro veb lepší, nebo horší, má-li hodně přispěvatelů, nebo je to jedno?, a je lepší, když jsou přispěvatelé registrovaní, anebo je to jedno? - Pokud je to blbá otázka, tak se omlouvám ..

doplněno 11.07.15 18:02:

bene - to je jenom dobře !

doplněno 11.07.15 18:11:

- já jsem to myslela tak, že čím více návštěvníků - tím je to pro provoz webu lepší, takže by se trollové vyhazovat neměli už z ekonomických důvodů (o nějakém podnikání nemám ani "páru" - jinak bych se neptala).

ben®
hodnocení

Dobrý den, pouze k Vašemu dotazu. Je to otázka asi jako: "Kolik berete?" Ale, řekl bych, že majitel webu si nemůže z ekonomického hlediska stěžovat. Zdravím!

doplněno 11.07.15 18:06:

culdabulda1 - nemohu mluvit za admina, ale je to podnikání jako jiné. A návštěvnost má vliv podstatný např. na zadávání reklam. Snad se admin nebude zlobit, že si tu tak plácám .

doplněno 11.07.15 18:21:

culdabulda1 - na tom něco je. Ovšem, také záleží na tom, jak je nastaveno počítadlo přístupů na web.

Ono je to složitější, ale jestli Vás to zajímá, tak si najděte něco o pojmu SEO.

eulalie*

Ještě bych napsala jednu věc. Toto je laická poradna. A většina rádců zde odpovídá na základě svých životních zkušeností, nebo na základě znalostí získaných prací, praxí, provozováním koníčků. Kvůli pravidlům, která nedovolují nadávky, neslušné chování, ale zakládá si spíše na fair play, tak je tu i celkem fajn atmosféra. Proto sem na pokec zavítají i lidé, co z nějakého důvodu volí tento způsob komunikace s lidmi - totiž přes internet. Pak je to tu možné vnímat i jako jakési fórum. Bohužel, čemu se poradna nevyhne, je otázkám položeným jen tak z hecu, návštěvám stupidních a hloupých trollů a prudičů, kterým jde jen o to si z někoho vystřelit, vynadat, zesměšnit, ponížit... Ale takových blbů lítá všude po světě a znáte to - nejhorší je srážka s blbcem. A pročpak to asi tito lidé dělají? Kvůli svému vlastnímu potěšení, že se jim podařilo někoho vytočit. Tak asi tak, no.

hodnocení

0x

Bene nazvěte mne třeba prudičem. Někdy tady možná prudím ,ale na hloupé otázky-odpovědi. Otázka je co je hloupé a co ne. Jak pro koho. Ale k věci. Píšete,že tady někteří přispívající používají několik niku ať anonymních nebo registrovaných. Jak jste to zjistil? Podle IP adresy internetu nebo čísla počítače? Ke kterým by měl mít přístup jen majitel poradny.Nebo Vám to majitel poradny sdělil? Nebo mezi sysly se takhle dají zjistit osobní data,maily.? A tak se ptám Jak jsou chráněny naše osobní údaje při přihlašování proti zneužití?

doplněno 11.07.15 18:38:

V tom případě syslové musí mít přístup k IP adresám, a adres imeilu. Pak se můžem divit že chodí na imeil různí spam,reklama. Neni to náhodou trestné předávat tyto informace dál?

doplněno 11.07.15 19:08:

Samozřejmě že Vám nepřijde reklama a na konci bude napsáno adresu jsme získali z Poraďte. Někde tu adresu ale museli získat. Netvrdím že z Poraďte.Jaké byste chtěl mít tajné údaje ZDE? Jsou ale firmy co se živí získáváním adres,telefonních čísel které dále předprodávají pro reklamní firmy Pak se náhle začne objevovat reklama na imeilu nebo v telefoně.Proč by teda nemohl někdo ze syslu zde...když k tomu má přístup. Myslím že by bylo daleko jednoduší takové vulgární a hloupé příspěvky mazat. Existuje poradna s podobným názvem a tam se to tak praktikuje.No zas ale jsou tam přehady jiné.

eulalie*

Dobrý den, přečtěte si některé prudičské diskuse např. u nicku Miminečko... a zjistíte, že sami syslové prozradili, že zrovna tento nick zde píše ještě i pod jinou přezdívkou. A tak tomu bylo vícekrát.

doplněno 11.07.15 18:40:

Nechápu, co to tady plácáte... Mně například nechodí žádné spamy z Poradte. A jestli se vám něco nelíbí, adresujte dotaz vnitřní poštou adminovi, nebo syslům.

Jen jsem se ptal kde získal informace o tom že někdo ať registrovaný nebo ne má několik nicku.A nikde jsem nepsal že spam posílá Poraďte.cz Držte se diskuse.

ben®
hodnocení

Dobrý den, já jsem stejný uživatel jako Vy. Informace mám také stejné, něco si domyslím a něco si zde přečtu nebo vidím. Vy patrně nemáte vlastní web. stránky - tam se dá v jejich administraci najít řada informací o tom, kdo tam přišel. Ale, více prozrazovat nebudu. Mé data jsou zde vystaveny stejné lustraci, jako u každého jiného (a je to tak na všech stránkách, kam člověk na internetu zavítá).

Jinak, já zde žádné utajované údaje snad ani nemám a za celou dobu, co zde působím jsem žádné jejich zneužití nezaznamenal. Cítím se tu bezpečně. Co mají říkat ti chudáci, kteří mají FCB, který je šmíruje?

Zdravím!

P.S. pro "jirka2".

doplněno 11.07.15 19:12:

jirka2 - tu Vaši IP adresu vidí každá stránka na internetu. A je zcela jedno, jestli to je dětský web, poradna nebo porno. To je prostě vlastnost internetu, která nemá nic společného se spamem.

To mail. adresa se musí hlídat a nevkládat ji všude a bez uvážení.

doplněno 11.07.15 19:51:

jirka2 - jak přesně to zde funguje, nám nikdo veřejně neřekne a ani to vědět nemusíme. Ale, jsem přesvědčen, že zveřejněním těch trollů a multinickerů by se nic neporušilo, protože by to byl jediný "údaj" a žádný jiný. Bylo by to pouze upozornění na to, že se o tom ví a věděl by to každý.

Takto to vědí pouze sys. Nešlo by o zveřejnění nějakých registračních údajů (ani mailu). A ještě by to sys posoudil, jestli to není jen jednorázový dotaz od reg. uživatele, který se ptá na něco intimního.

To by nezveřejňoval. Ale, to dokáže snad posoudit normální člověk, co je dotaz a co trolling, resp. to zneužívání volného psaní bez registrace. Ale, nemusíte mít obavu, Já na to nemám žádný vliv - jen jsem se zeptal, co si o tom myslí ostatní uživatelé poradny.

Bene jestli se tu zeregistruji jako jirka2 tak musím uvést imeilovu adresu na kterou mi bude chodit uopozornění na odpovědi z poradny nebo zapomenuté heslo Ano? A když ze stejného pčítače se zaregistruji pod jiným nickem a uvedu jinou imeilovou adresu ne bo se přihlásím anonymně tak pořád bude stejná IP adresa ano?. Tím pozná ten kdo má přístup k datum na poradně,že se jedná o stejného uživatele.No a když to začne zveřejnovat že se jedná o stejného uživatele...Proto se ptám Neporušuje tento práva o osobnich udajich? Byť to jsou práva blba.

Myslíte jako třeba že vrum50 a drchna4 jsou soukromé osobní údaje? A když na fóru řeknu, že tihle dva sedí u jednoho počítače, tak že poruším právo ochrany osobních údajů? Prosím, co je na jirka2 osobního? Vždyť se klidně můžete jmenovat František. To netuším a ani mě to nezajímá.

U nicku nic osobního neni a ninic co by prozrazovalo něco osobního.Jirko Vileme Jarmilo ale aby tyto nicky se objevili v poradně tak se buď museli registrovat a nebo uvést emailovu adresu jako anonym. a ta je už skryta,že pani inženýrko.A ta už muže být nějak zneužita třeba reklamou. Čím více lidí má k tomuto přístup tím více hrozí zneužití o kterém vy vůbec nemusíte vědět. Píši to všešobecně nejen o této poradně. Ale sysli se tady prozradili

ben®
hodnocení

Dobrý den, to snad nemyslíte vážně, že se zde někdo prozradil. S takovou nedůvěrou a uvažováním se pak nemůžete vůbec pohybovat na internetu. Přeci si nemůžete myslet, že když někde uvedete svůj mail, tak o něm nikdo neví. Netřeba se zase tak děsit a obávat. Zdravím!

celou diskuzi jsem nečetl, ale doplním, že ani sys nemají přehled o mailových adresách. Žádné kontakty nikdy nebyly prodány z žádného mého projektu. Nesnáším spam a když mi přijde nabídka, že bych mohl koupit databázi mailů, tak vyskakuju 2 metry vysoko. Sys mohou dohledávat a seskupovat příspěvky podle různých identifikačních znaků a dedukovat tak, že jsou nebo mohou být od jednoho autora.

bilavlcice

Ano, syslové mohou pouze dedukovat, že příspěvky mohou být od jednoho autora. Vidí IP adresu (a to ještě ne celou) a to znamená jen to, že se jedná o připojení ze stejného místa, nikoliv ze stejného PC. Co třeba firma s 20 ti zaměstnanci?

Není fér veřejně tady jakýkoliv nick jmenovat a tvrdit, že tady má i jiné nicky, jako zde byl včera jeden tázající syslem nařčen. Na toto tvrzení nemá sysel žádný důkaz.

Nechápu proč by nestačilo příspěvky trollů jen vymazat.

ben®
hodnocení

Dobrý den, když se příspěvek pouze vymaže, tak ho troll za chvilku opět vloží. A ještě se zlobí, že byl jeho příspěvek vymazán. Když se na něho ukáže prstem, tak si třeba dá příště pozor.

Pokud by byl někdo označen neprávem, tak se může ozvat. Ale, to se zatím (pokud vím) nestalo v žádném případě, kdy bylo na nešvar veřejně poukázáno. Nikdo nevysvětloval, že on je OK, ale psal to asi kolega z vedlejší kanceláře. A když chce někdo jednat fér, tak mu na to stačí jeden a stále stejný nick.

Zdravím!

sebod*

bilavlcice. Jsem tady na poraďte nějaký ten pátek, tak snad do toho můžu také trochu mluvit. Nečetla jsem celé vlákno, nečetla jsem všechny Benovy odpovědí. To jen, kdybych psala trochu z cesty. Domnívám se, že většině registrovaných a i rozumných neregistrovaných, vadí "zavšivování" poradny nesmyslnými dotazy (budiź, nemusím na ta debatu reagovat), ale i naprosto nesmyslnými (záměrně) odpověďmi. No, a to se děje od neregostrovaných návštěvníků.

S tím větším počtem nicků. Proč je nepoužívat. Můžu být stará a nick si nepamatuji. Nebo vůbec nepřemýšlím o tom, jak se právě přihlásím. Jestliže takový člověk tady nedělá "čurbesů, tak opět není problém.

A jak se pozná, že se jedná o jednoho a téhož člověka? Nejen podle IP adresy. Jsou to stejné pravopisné chyby, používání méně obvyklých výrazů atd.

Takže za mě, buď tu vítán každý SLUŠNÝ - ať registrovaný, tak NEregistrovaný

A moc a moc děkuji syslíkům a adminovi za to, že jsou schopni udržet úroveň této poradny na tak vysoké laťce.

uska*

Co třeba firma s 20 ti zaměstnanci?

To mi povídejte, že 20 zaměstnanců se v práci nudí a prudí zde na poradně. To je špatný argument.

a ne jen z jedné kanceláře, ale dokonce i z jednoho počítače... super náhoda :)

bilavlcice

Claymane,

Vy vidíte nejen IP ale i číslo počítače? To by mne vážně zajímalo, tady už se jedná o údaje které nejsou ani v mejlových adresách a jen osoby oprávněné mají možnost toto si ověřit. Týká se to hlavně trestných činů, pedofilů a tak...

Sebod,

děkuji za Váš komentář, patřím k těm co vůbec nepřemýšlí o tom, jak se právě přihlásí.

Jméno či přezdívka pro mne není důležitá, napíšu text a jméno zadám až nakonec, protože bez něj to odeslat nelze.

A nerada bych aby mne někdo jen proto nazýval trollem. :)

Bílá Vlčice, pro mě je na rozdíl od Vás je jméno či přezdívka důležité. Stejně tak, jako se na úřadě neprezentuji jednou jako Máňa Nováková a podruhé jako Anča Vopičková, i tady se snažím o nějaká pravidla. Každý zaregistrovaný si buduje svou dobrou pověst. A taky když vidím v odpovědích některé známé nicky, vím už dopředu, že odpověď bude kvalitní, dobrá a k věci.

Zato když někdo střídá nicky jako ponožky a píše voloviny, to nepomůže jemu ani ostatním. Proto víc fandím zaregistrovaným, osvědčeným a solidním rádcům.

A kdyby Vás někdo měl nazvat trollem? Ani by mě to nenapadlo, Vás tak nazývat, ale za mě, raději bych byla trollem, než volem. Je to takové míň známé slovo a někdo si třeba i myslí, že se jedná o pochvalu! *smich* Jaga.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- taky můžeme založit novou soutěž - kdo odhalí více trollů !

doplněno 11.07.15 18:59:

"eulalie"

že jo? - rozhodně lepší, nežli se pořád "durdit a urážet" !

eulalie*

Čulda, konečně návrh do pranice*hej*. Jsem pro*smich*, a to všemi deseti.

hodnocení

0x

Ahoj Bene, tak tohle je opravdu náhoda, ale mně odpověděl docela urážlivě i jeden registrovaný. Přišla jsem na to před minutou a náhodou. V květnu jsem založila otázku- "Poradna dneska nefungovala"- , na tu mi pak odpověděl Admin a i jiní, že byl nějaký problém, který se pak vyřešil. A nakonec na mou normální otázku odpověděl (a) zwiky, že když nejde poradna, abych si našla jiné aktivity, kde bych mohla opruzovat... Dost mne to překvapilo, protože ani pořádně nevím o koho jde. Myslíš, že tohle je vhodná odpověď? Já tedy koukala jako blázen. A protože právě mám těch aktivit hodně, všimla jsem si této reakce registrovaného uživatele až dnes. Takže to si nevybereš. Lidi jsou jací jsou, a když chtějí někoho třeba jen urazit, nic je nezastaví.

ben®
hodnocení

Dobrý den, já to říkám pořád, že na urážky zde admin vymyslel tu vnitřní poštu . Ale, pokud Vám někdo napíše něco nemilého do otázky, tak to nahlašte (je tam k tomu přeci tlačítko) a sys to posoudí a odstraní. Nebo můžete oponovat, hádat se a vracet úder - než to sys zastaví a napíše tam Upozornění. Ale, Vy, žena znalá světa, se přeci nenecháte rozhodit, co? Zdravím!

doplněno 13.07.15 09:51:

suzymon - jo jo, vyřešit si spor vnitřní poštou nebo příspěvek nahlásit. Možná v tom Vašem případě to sys vyhodnotil špatně, ale to je na jeho posouzení. No, a jak jsem zde již psal, tak můžete také vše ignorovat, zvláště, když už víte, že pisatel patří k těm lidem, kteří musí mít vždy poslední slovo.

Ahoj Bene. Tak abych pravdu pravdoucí řekla, tak mne právě udivilo, že hned pod tou urážlivou reakcí je poznámka právě jednoho ze syslů, ale v tom smyslu, že prý je na poradně zvykem, aby se přímo označil ten na koho je připomínka mířena. No a dotyčný tedy doplnil "suzy". Žádná jiná reakce od sysla nebyla. Přišlo mi to, jakoby chtěl sysel spíše vyvolat hádku mezi mnou, a tím dotyčným "zwiky". Jenomže já jsem to skoro dva měsíce neviděla, neboť pro mne byla moje otázka už zodpovězena a tak jsem se k ní už nevracela. A ani pořádně nevím, proč jsem ji rozklikla předevčírem. Samozřejmě, že jsem dotyčné osobě napsala do vnitřní pošty v tom smyslu, aby se o mé zájmy neobával a raději si hleděl těch svých. A víc bych se tím nezaobírala, kdybys čirou náhodou nevložil svůj dotaz, který se právě toho týkal. :)

Dobrý den Bene. Jednou jsem klikla na tlačítko nahlásit a sys mi napsal, že je to volná diskuse a že mu to jako urážka nepřipadá, tak si sem může napsat každý, co chce. Záleží na tom, kdo posuzuje, tu urážku.

doplněno 13.07.15 19:01:

Bene, reaguji na příspěvěk pod tím. Proč byste se odhlašoval a urážel někoho pod jiným nickem 123 a pak se přihlásil pod svůj a uklidňoval uraženého? Ledaže byste byl něco jako Dr. Jekyll a Mr. Hyde*smich*. Takových lidí moc není, kteří by to dělali. Jedině rozpolcenou osobnost by to napadlo nebo nějakého schizofrenika.

ben®
hodnocení

Dobrý den, ano, sem si může každý napsat, co chce. Jenže, když Vás urazím jako "ben", tak alespoň víte, odkud to přišlo. Když Vás urazím (po odhlášení) jako "123", tak nevíte nic. Potom se mohu zase přihlásit a jako "ben" Vás politovat. No, někdy musí člověk také posoudit, zda je to urážka nebo narážka či přátelský "šťouch". Buďte tomu odolnější. Zdravím!

doplněno 13.07.15 09:59:

nikc - ale, to snad není možné. Tady je to jeden přátelský šťouch vedle druhého .

doplněno 13.07.15 10:20:

nikc - ale, vždyť to je např. přímo v této otázce. Tady se "kočkujeme" s paní Sebod, ona zase s paní Čuldobuldou1 a bereme to s nadhledem. Ten určitý nadhled a humor je důležitý, protože jinak se pohádáme kvůli každému slovu.

doplněno 13.07.15 11:23:

nikc - ale, to se mýlíte. Já zřejmě nejsem schopen ani formulovat dotaz tak, aby byl pochopen.

To vidíte na některých reakcích zde. A kdyby kolega Pepr nenahodil to slovo troll, tak se z toho snad ani nevymotám. A žluté animované smajlíky nemám rád, tak je nepoužívám. Když chci raději zdůraznit, že jde o humor či nadsázku, tak to napíši slovně, aby to pochopil každý. Ale, už se mě jednou ptal zdejší kolega, jestli, když napíši smajlík, myslím toho s úsměvem či zamračeného (smajlík - vždy a zásadně s úsměvem).

Přátelský šťouch jsem tady ještě nezažila.

doplněno 13.07.15 10:04:

Chápu Bene, že jste unaven z množství odpovědí zde, ale vysvětlete mi tady písemně slovně, jak se pozná přátelský slovní šťouch, prosím. Třeba tu už byl a já ho jen nerozpoznala. Ale spíš jsem ho ještě nezažila tady.

doplněno 13.07.15 11:07:

Víte, co je zajímavé Bene? Že Vám lidé tady rozumí i bez smajlíků. Poradil jste mi ty smajlíky, ať dělám, ale sám je neděláte. Výjimečně ho tam dáte.

doplněno 13.07.15 12:15:

Když tam chci dát smajlíka, tak ho hledám a nenajdu. A nebo jak ho tam dlouho hledám, tak zapomenu, kterýho jsem tam chtěla vlastně dát. Nakonec tam tedy nedám žádného. :-D Jestli jste si všiml, někdy ho tam i dám. ;)

culdabulda1*

ben-

upřímně řečeno - proč mám řešit, KDO mne urazil? - mně je to celkem jedno, i když "posměváčka" z virtuálního styku dejme tomu znám - tak urážka zůstává pořád urážkou, takže se snažím řešit její předmět, nikoliv autora . Alespoň já.

Nakonec lidé mají většinou několik "tváří" - takže na jednu stranu člověka chápu, polituju ho, soucítím s ním, ale na druhou stranu s ním tak docela nesouhlasím, takže mám chuť ho současně pěkně "sprdnout" - udělám to tedy pod jiným nickem, kde si nemusím brát "servítky". Nemluvím o sobě, já to nedělám - navíc chodím jenom "na pokec" takže snad nikomu špatnou radou, za kterou bych se musela zodpovídat, neubližuju.

Pokud zde bude možnost "volného pindání" zrušena, tak mne to bude docela mrzet, alespoň v současné chvíli, protože by mi pak ke žvanění zbyly jenom ty "zavšivené" kočky, protože s partnerem se mohu bavit jen o "vážných" věcech - například co kdo vynalezl ve fyzice, jak tady někdo v nějakém příspěvku psal. Asi tak. Zdravím.

doplněno 13.07.15 10:28:

- jo - já jsem si ani nevšimla, že bych se kočkovala s paní "sebod" -pokud to snad tak vypadá, tak se omlouvám, jejích zkušeností si moc vážím.

Já se vlastně snažím používat spíše "situační" humor - pokud se mi nepovede - tak mají "potrefení" plné právo mne sprdnout - jsem už dost stará na to, abych se zlobila, naopak, snažím se z toho nějak "vybruslit" , aby nebyl nikdo poškozen.

ben®
hodnocení

Dobrý den, tak, to já to vnímám jinak. Pokud mně napíše něco hanlivého neregistrovaný, tak to hodím za hlavu. Pokud je to od registrovaného, tak se nad tím zamyslím. Ale, možná chápu tu registraci špatně, resp. jsem-li někde zaregistrován (podepsán), tak tu registraci nedělám primárně kvůli psaní urážek. To, že nemáte doma prosťáčka, je mně líto - musíte držet krok. O zrušení Volné diskuze vůbec nejde, tak snad se někdo neozve, že po tom volám. Zdravím!

mate59
hodnocení

0x

já jsem taky takový kolemdoucí.Beru to tady jako zábavu a najdu i poučení.

stano1234
hodnocení

0x

Říká se, na blbou otázku, blbá odpověď.

Některé dotazy jsou tam idiotské, že se tazatel nemůže divit reakcím.

lidus*
hodnocení

0x

Dobrý večer Bene. Chodila jsem sem moc ráda, bylo to pro mě spojení se světem a troufám si říct, že jsem tu našla i přátele a mohla si postěžovat když mi nebylo do zpěvu. Jsem ráda, že jsem zde i některým lidem pomohla, třeba jen tím, že jsem jedné mamice pro dceru poslala sběratelské kartičky z Alberta a udělala ¨děcku radost. Jsem moc ráda, že někteří dobří rádcové pomohli mě a dokonce mi velmi ochotně nabídli třeba i svůj telefon. Poslední dny sem chodím zřídka, snažím se nereagovat na ty co jsou plni jakési zášti nebo snad závisti. To, že mi vadí neregistrovaní, ti co používají víc přezdívek a ti co jsou jednou muž s malým penisem a ještě ten samý den žena s úzkou vagínou, jsem tu již zmínila před časem. U některých "pohádek" se mi většinou chtělo poslat dotyčného k neumětelům a věřte mi, použila bych jiné slovo. Nejsem žádná zatrpklá bába ale poslední dny je tu mnoho velmi agresivních "kolemjdoucích moulů". L

eulalie*

Lidus, nenechte se otrávit okolokracejicimi trolly. Zase bude líp. Bez Vás by tu bylo smutno. :)

ben®
hodnocení

Dobrý den, moje otázka vyvolala asi určité vášně, ale zřejmě proto, že ji někdo nepochopil.

Tedy, že se netýká všech neregistrovaných, ale jen určité skupinky, která zde spíše škodí.

Nějakému útoku zde asi čelil už každý, kdo je tady více aktivní - je více vidět. Berte to jako výraz uznání, zájmu a reklamu. Ignorace je asi nejlepší, ale někdy se člověk neudrží, to je fakt. Vy se nenechte rozhodit a klidně zůstaňte stále aktivní uživatelkou poradny. Třeba se situace zlepší. Zdravím!

P.S. pro "lidus".

nikdo*
hodnocení

0x
1. Každý má nárok na názor.
2. Myslím, že s veřejnými soudy, má tento národ dost zkušeností...
kk*

Myslím si, že na poradte zůstala už pouze dobře organizovaná parta,

která si navzájem cokoli pochválí.

Hodně poctivých přispěvatelů za dobu existence webu

jste už odsud vyštvali

A nyní sklízíte svou úrodu.

Nechápu čemu se divíte.

ben®
hodnocení

Dobrý den, napsal jste to vtipně - ale, škoda, že jste nepochopil původní dotaz. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]