Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
i když ve photoshopu umím, ještě vše neznám. Známý po mě chce vytvořit ročenku. Chtěl bych jsem se zeptat, kde se dají na to sehnat rozměry (šablona), abych přesně věděl, kde končí stránka (kde se to bude ozřezávat) jaká veliksot,apod..
Neexistuje něco takového?
Mockrát děkuji za rady
Zjistěte si cílový rozměr na papíře, přesně na milimetr. Na každou stranu přidejte takových 15mm spady (prostě okraje, do kterých bude přetažena barevná plocha pozadí), tzn oba rozměry se vám zvětší o tři centimetry. V editoru si pak vynesete vodicí čáry tam, kde bude skutečný okraj papíru, a od okrajů, mimo tenhle obdélník, namalujete tenkou černou (nebo inverzní) čárou ořezovky, které na vytištěném papíře budou ukazovat, kde se ten okraj nachází. Jestli ste to už někde viděl, tak to jistě chápete
No tenhle spočítaný celkový rozměr převedete na palce (2.54 cm) a vynásobíte 300 dpi, tedy třeba (265mm : 25.4) * 300 = 3130px a máte velikost v pixelech na obrazovce. Stejně tak druhou stranu, pak jen založíte obrázek s danými rozměry a je to.
Ale šablony taky určitě někde budou..
doplněno 04.10.12 21:04: Ve photoshopu to samozřejmě zvládnete taky, docela bezproblémově. Indesign by byl určitě lepší, ale kdybyste ho měl, asi byste ho zmínil
Na formát exportu se zeptejte toho, komu to budete dávat. Obvykle pdf, možná png, možná něco jiného.
Děkuji za odpověď
ještě bych jsem se chtěl zeptat -v jakém formátu nejlépe jednotlivé stránky ukládat? normálně jpg?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.