Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vznikla Vaše přezdívka?

Od: eruvie* odpovědí: 32 změna:

Pěkné ráno, otázka je jasná - jak vznikla Vaše přezdívka? Oslovují Vás ldi akto v běžném životě? Jak jste k ní přišli? Moje vznikla jednoduše - je to mé Elfské jméno :)

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

verze co se mi nejvíc líbila je, kterou vymyslel chlápek na fotbale, chodili jsme hrávat často... povidám, "říkejte mi maso", a týpek "proč maso, to jako že se tady zachvilku budem všichni válet na zemi v krvi? " :D Bohužel, je to jen zkrácenina příjmení...

ladaadal*
hodnocení

0x

Já kdysi chtěl někde dát jméno bez diakritiky a protože bylo obsazené, dopsal jsem to ještě jednou obráceně. A teď to používám skoro všude.

pepsina*
hodnocení

0x
Moje vznikla v primě na gymnáziu. Chodíval jsem do jednoho obchůdku, a tam zrovna měli ve slevě Pepsi. Tak jsem si jich asi 5 koupil, a nosil jsem každý den jednu do školy. Když se mě spolužáci zeptali proč pořád piju Pepsi, tak druzí spolužáci, kteří se mnou chodili do 5 třídy řekli, že jsem v 5 třídě pořád jedl brambůrky. Tudíž mi jeden kluk začal říkal Pepsibrambůrka. To se docela ujalo, ale byla dlouhá, tak mi začali říkat, a pořád říkají zkráceně Pepsina.
ladaadal*

A já myslel, že jsi holka Pepina*smich*.

hodnocení

0x

Jako dítě jsem neměla pěknou: PRSKAVKA. Přišla jsem k ní díky tomu, že jsem nevyslovovala dobře sykavky. Po půlročních návštěvách pana logopeda a také proto, že jsem se uměla rvát jako kluk, přezdívka sama od sebe zmizela.

Na táboře, kam jsem jezdila dělat vedoucí 10 let, mi říkali ÚČA. Byli tam většinou mladší vedoucí, dosud studenti, no a já už byla starší, po studiích a tedy ÚČA.

A na Poradně? Ouvej - to byla úplná náhoda. Neuměla jsem se na Poradně dosud pohybovat a bouchla jsem tam první, co mi přišlo do hlavy. Dneska bych ráda změnila - ale nebudu marnivá a na co dělat zmatky? Nakonec, vzhledem k věku mi to pasuje, rozhodně líp, než třeba Pamela, Angelika nebo Nšo-Či. Co nadělám. Nakonec - Jaguška je přece docela pěkné jméno. Nemyslíte? *smich* Jaga.

V běžném životě o této mé přezdívce, kterou jsem si dala sama, nikdo neví. Kromě mého dědečka. A ten tvrdí, že to sedí na 100%. *smich*

ladaadal*

Jaguško, my už jsme si zvykli, jinak si tě už ani neumíme představit *pivo*je to krásný přezdívka.

doplněno 30.09.12 10:53:

krásná (asi jsem chtěl napsat nick a pak si to rozmyslel).

Láďo, děkuji za podporu! *palec*

itan71*

@babajaga a dlouho jsem přemýšlel nad touto přezdívkou,stále jsem si říkal Láďa a dál nebo někomu dal ale vůbec mě nenapadlo že je to obráceně,teď to vím*tanec*. Nejideálnější jsou ty jednoduché. *placni*

doplněno 30.09.12 12:11:

Moje vznikla jednoduše jen to asi nikomu netrkne. Je to moje jméno jen je zkomolené tak jsem si říkal v dětství když jsem ještě neuměl pořádně mluvit,neuměl jsem R a Š. a číslo je rok narození

hodnocení

0x

Zdravím, moji přezdívku Anzionka, používám jen tady na poradně a prakticky nikdo jiný kromě mě ji nezná. Vznikla úplně náhodou. Nevěděla jsem, co za nick. Mám na stole podložku s mapou Evropy. Zrovna jsem se dívala na Itálii, zemi, kde jsem byla minulý rok se školou. Byli jsme ubytováni v jednom městečku u moře jižně od Říma, které se jmenuje Anzio. Tak jsem to použila, jen jsem k tomu dala příponu -nka.

Tož to je pěknééé

hodnocení

0x

Fatalwir vzniklo před pár lety, když mi bratr utvářel první mailovou schránku, tak jsem nevěděl co narychlo vymyslet. No a zůstalo mi to. Používám to všude, je to originál a kámoši ve škole mi občas říkají fatale. ;)

blesk16
hodnocení

0x

Já mám blesk protože se mi dříve líbila auta - blesk mecqquen :D, ale ve škole mi všichni říkají Lojza že se tak prý chovám :D

hop®
hodnocení

0x

Vysvětlení některých nicků u služebně starších kolgů rádců najdete zde...

doplněno 30.09.12 12:16:

...a. koukám, že Babča byla rychlejší... :)

technoman*
hodnocení

0x

Jezdil jsem rád ke kámošovi na techno, když to tam ještě dělali.*tuc*Ale už to tam zatrhli*plac*

iz*
hodnocení

0x

Kombinace křestního jména a příjmení, avatar jsem upravila ze své fotky.

doplněno 30.09.12 20:02:

Ta fotka je schválně trochu "nečitelná", ale měla jsem dojem, že se z ní přesto pozná, že jsem žena (ovšem posuzovali to jenom lidé, kteří znají i původní fotku)...

ladaadal*

Jééé, já si myslel, že jsi chlap, tak to promiň*smich*.

hop®

IVZEZ, někteří chlapi si sem dávají fotku svých drahých a nejdražších poloviček, takže avatar opravdu není rozhodující na určení pohlaví rádce...

iz*

Ovšem já už jsem před nějakou dobou prozradila, že je to moje fotka...

doplněno 30.09.12 20:16:

A myslím (doufám), že si tady navzájem nelžeme...

hop®

Já vím, už jsem zde na poradně také prozradil původ svého nicku i avataru, ale služebně mladší kolegové nevědí... ;)

doplněno 30.09.12 20:20:

ivzez: my služebně starší si asi nemáme důvod lhát! A ty služebně mladší mějme trošku pod kontrolou... ;)

lucimera*
hodnocení

0x

Kopí, ta je podle mého příjmení, vymyslel ji můj učitel v páté třídě, nikomu nechtěl říkat křestním jménem a vymyslel přezdívky, byl moc fajn a mě se to líbilo ;)

namyslenecek*
hodnocení

0x

Namyslenecek-Tak mi jednou rekla kamaradka, presneji "malej namyslenecek" , protoze me bavi si na namyslenyho hrat :) Jinak pratele mi rikaj ruzne: Dave,Danda,Dada a to je odvozeny od jmena.

hodnocení

0x

Moje vznikal z mého jména Gabi. To ještě když můj vnuk neuměl pořádně mluvit. Od té doby mě tak oslovuje celá rodina.

hodnocení

0x

V době provozu CB radia bylo jméno a označení odkud. Milan z Pardubice mi připadalo jako Jiří z Poděbrad, tak jsem zvolil prodejnu před oknem. Je to cukrárna a je tam stále, tedy od roku 1990.

proto milancukrar

Hned jsem dostala chuť na něco sladkého, třeba na větrníky či trubičky. :-P

koukám z okna, vidím asi 8 druhů zmrzlin, jen jeden člověk, ostatní šli na hokej.

Já jsem si před tím myslela, že Cukrář je vaše přijímení či profese. :D

hop®

Jojo, já jsem také původně přemýšlel, jestli kolega není třeba diabetik! ;)

hodnocení

0x

Jak vznikla moje nevím, ale mám ji od 8 let. Na dědině mě tak říkají všichni a znalí i v práci. U nás na dědině máme vesměs všichni přezdívky ( i starší ročníky ) a oslovujeme se přezdívkami. V mládí jsem míval problémy u některých, kteří mají přezdívku jméno. Např. Milan má přezdívku Oldřich,... Když jsem šel k nim a otevřeli mě rodiče hned jsem vypálil, jestli je Oldřich doma. Čučeli na mě jak na magora a že tam žádný Oldřich nebydlí. Časem se s tím rodičové smířili a když šli kamoši k nám tak máti hned věděla kdo je Egon. *smich*Problém je někdy v tom, že někteří, kteří se nastěhovali později ani neví jak se skutečně jmenuju (jmenujeme)*zed*

Ano, měli jsme na vesnici chlapečka Teodora, ale všichni mu říkali Dareček :D (podle jména jeho tatínka).

korina*
hodnocení

0x

moje přezdívka je po mém psovi , feně kterou jsem moc milovala a jí jsem dala jméno po spisovatelce Korině Hofmanové , právě jsem tehdy četla její autobiografií Bílá Masajka. Na mého psa to jméno sedlo , byla to chodská ovčanda , vážila 35 kg. Velmi milá , inteligentní a chytrá. Takže ted jsem na každém portálu Korina. Ahojky Korina

hodnocení

0x

Dřív jsme s kamarádkou měly rády Finsko, tak jsem si říkala Kim Sonjanen. Pak jsem hledala nějaký nick na internet a "sáhla" jsem do češtiny - máme "jakkoli", "kdokoli", "kdykoli", "cokoli" atd., ale žádné -koli pro počet. Takže jsem si vymyslela "koliko+koli". Teď občas ještě používám "kolikokolitka" (koli+kokolitka), protože studuji geologii (kokolitka je drobná řasa - vzniká z ní psací křída).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]