Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechybí chlapům vojna

Od: ab* odpovědí: 23 změna:

Dobrý den, chci zjistit vaše názory na moji otázku. Mám 2 syny ve věku 20 a 18 let. Jsou to hodní kluci, ale nelíbí se mě, že pořád vysedávají u počítače. Přísun potravin a spotřeba kalorií není v souladu, to znamená, že mají nadváhu. Chci aby sportovali, ale oni raději sedí u počítače. Nechodí do hospody, nechodí na diskotéky, jsou nesmělí, nedovedou si najít děvče. A tak si myslím jestli jim ta vojna opravu nechybí. Předem děkuji za vaše názory.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

furtnic*
hodnocení

3x

No někteří by ji možná potřebovali

troja*

Někteří všichni!

hodnocení

3x
Myslím že vojna chybí, i kdyby měla třeba jen půl roku stačila by aby chlapce naučila býti chlapy aspoň z části, ale není to jen vojna co dělá dnešní děti dnešními dětmi.(psáno tazateli/ce)Neříkám že za to může rodič ale má dosti velké zásluhy na tom jak
regulovat jejich příjem(zeleninová strava udělá divy a vegetariánů žije mnoho a dlouho).chcete aby sportovali, tak
je donutte, seberte jim pár šňůr od počítače a nařidtě výběh ven z jeskyně.Utněte finanční přísun.Popřípadě jej
regulujte kdo kolik zhubne tolik dostane.Pořidtě jim nějakou posilovací bestii, nebo jim jen poraďte
kliky,dřepy,sedlehy, popřípadě určitý počit který musí dosáhnout, za den či hodinu.Toť vše.
Můj osobní názor je že vojna měla na chlapy tak 30-40% úděl, ten zbytek má na svědomí vrozená osobnost a styl
výchovy rodiči/okolím.Připadá mi že dnešní přístup rodičů k výchově děťí je často extrémně laxní až nulový.Já
osobně dobře znám rodiče které dítě ráno vzbudí-nakrmí-vyhodí do školy-dovezou ze školy-nakrmí-vyhodí ven-díte k
večeru přijde-nakrmí-posadí k počítači/televizi-pošlou ho spát.Ani nechci vědět co z toho děcka jednou bude a když
tak koukám ven a poslouchám občas malé fakany venku když sem v prráci, žasnu nad tím kde žijou a jak jsou vychováváni.Holt už to nění jako kdysi, je jiná doba, kde je tten čas kdy děcko dostalo facku a byl klid a ticho, dnesk to nahlásí na policajty, řeší se to udělá se z toho pomalu planeta č.2 a nakonec je viník rodič a někdy pomalu težký zločinec zároveň a strašně se diví kde se to díťě tak zkazilo.Jak se říká škoda každé facky co letí vedle.Neříkám tím že by měl být v každé domácnosti bič a roubík ale přislový malý dvůr a velký bič má něco do sebe...a u synů tazatelky by to pomohlo dosáhnout kýženého efektu.S pozdravem Adam.
doplněno 05.07.09 01:20: prominte za pravopis, a navíc netuším proč se to tak děsivě rozformátovalo, je to jen vyjádřený názor tak mě za něj prosím neukamenujte a kdyby náhodou tak ne, nejsem starý zapšklký komunista jak mě kdosi na netu za identický příspěvek nazval..naopak mladý, ale strašný peimista ajak jsem se dozvěděl útočný k tomu ještě.Přeji všem doboru noc, dobré ráno, příjemné dovolenky a hezky a vklidu si užijte prodloužený víkend.

jabraka*
hodnocení

3x

Už dávno se touto otázkou zabývám,když porovnávám svou činnost v době,kdy mi bylo 18.Dnes vnuci absolutně pasivní činností přispívají ke stylu života,který nemá aktivitu,nerozvíjí sílu,dynamiku a disciplinu.To se později nutně projeví v pasivitu celého života.A neschopnosti řešit problémy,do nichž se určitě dostanou.Pak také vidíme houfy mladíků,bloumajících po ulicích,jimž se nuda obrací do potřeby ničit a používat násilí na živé i neživé.Bez jakékoliv perspektivy.A politici na to - NIC!

JABRAKA

hodnocení

2x

Já jsem byl na vojně dva roky a myslím si že by stačilo klidně půl. Po půlroce, kdy došla nová várka bažantů byla nuda a vznikl prostor na kraviny, ale spousta kluků se tam našla a začali sportovat a vojna jim šla k duhu. Jinak to byla ztráta času, poslouchat ideologické bláboly o nepřátelích tam za plotem. /byl jsem v Chebu/, ale byla taková doba. Sedět u počítače je dobrá zábava a nese to ssebou spoustu pozitiv, ale také negativ. Bohužel už jsou dosti velcí na to, aby jim člověk zakazoval surfování na netu, nebo zakazoval hry. Asi jste měla zakročit dřív. Budete asi muset tvději zasáhnout, protože kynout u PC je pro spoustu mladých lidí jako droga a dokážou být vemi protivní, když je od počítače odháníte. Přeji dobré pořízení

hodnocení

2x

Já byl na vojně před 14 lety,šel jsem tam jako hubeňour a po tvrdým výcviku jsem aspoň nabyl nějakou svalovou hmotu*jasne*,ale když dnes vidím mýho švagra kterýmu je dvacet,poslal bych ho tam smykem,je to líná ... která se nechá živit maminkou a celej den u počítače.Myslím si že mi taky vojna něco dala,možná bych uplatnil rakouskej model(nevím jestli to tak ještě mají),tam půl roku chodili jako do práce.

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Když se kouknu o 16 let zpět,tak vojna byla pro mě,dá se říci přínosem...*palec*I když vcelku zbytečně promrhaný čas,ale něco to do sebe mělo.Ale je no tom to myslím není...*nevi*

Ve Vašem případě bych radil přijít na nějakou aktivitu,i kdyby společnou s Vámi a třeba přijdou kluci na to,že život není jen obrazovka PC,ale i mimo něj se dají dělat pěkný "lumpárny"...*smich* Vymyslete třeba společný víkend a uvidíte...

hodnocení

0x

Vyjádřím se jen bodově:
raději sedí u počítače- tohle vyjadřování nemam rád, je potřeba rozlišit zda si hrají hry, v tom případě se flákaj a nebo pracují a získávají informace.

Diskotéky- proč? Plno lidí diskotéky nechytnou...

Hospody- takže kdyby byly pořád v hospodě, lezli domu vožralí tak by to bylo v pořádku protože by nebyli doma?

Tak a když tu je řeč o chlapech tak co holky/ženský, nezdá se někomu, že jsou taky jiné? Co umí holky třeba okolo 18-19 let? Připadá mě že znají jen hospudu, diskárnu, bar a co nejvíc se ožrat.
Jasně, neplatí to o každé, ale neni to stejné i s chlapama? ;)

ab*
hodnocení

Napsala jsem do rubriky Nejen pro ženy, ale udivuje mě, že se vyjadřili zatím jen sami chlapi. Jsou to pohledy jen z jedné strany, chtěla bych slyšet i druhou stranu.

výtka
Upozornění od sys maverick 05. 07. 2009 14:21:58

Pro informaci:

- otázka se zobrazuje v posledních odpovědích a tam je úplně jedno v jaké rubrice je. Hodně lidí kontroluje hlavně poslední odpovědi

- přesunul jsem to do volné diskuze/nejen pro ženy. Řekl bych, že tady jde hlavně o tu volnou diskuzi o tématu a ne o radu ;)

hodnocení

0x

Nazor. Nechybi.

Nasbirani zkusenosti, dospeni v muze, atd. atp. lze dosahnout ruznymi zpusoby. Vojna je pro obycejneho mladeho kluka mrhani casem. Ztracenej rok, drive dva, sedm, nebo treba i ctrnact.

Slabsi povaha se na vojne stejne nevzmuzila, spis jeste vice trpela, ti silnejsi a hloupejsi se akorat naucili byt jeste vic silni a hloupi. Zbytek, tedy Ti normalni, kteri si dokazali udrzet svuj respekt a vojnu pretrpeli, tak tem to neprineslo vubec nic. Mozna akorat tak nejake (pekne) vzpominky pro vypraveni svym vnoucatum.

Clovek je takovej, jakej se narodi a jakym ho v mladi kdo vychova. A povinna vojenska sluzba na tom uz nic moc nezmeni. Urcite vojna neni zpusob, jak se zbavit nesmelosti a behat za holkama. I kdyz z filmu se to muze tak zdat, jak se nesmelej kluk zmeni a nakonec je z nej hotovej Rambo.

Jedine pozitivum, ktera vojna mela, jsou zkuseni ridici nakladaku.

doplněno 05.07.09 15:15:

A neni se cemu divit, ze odpovidaji zatim jenom chlapi. Kdo jinej muze lepe zhodnotit, jestlije vojna prinosna ci ne, nez ten, koho se to tyka.

lidka*
hodnocení

0x

Tak já jdu do toho za ženy. Já osobně jsem byla ráda, že zrušili povinnou vojnu. Přiznám se, že to bylo hlavně kvůli vnukovi. Dvouletá vojna bylo skutečně hodně zbytečně promrhaného času, který by ti kluci určitě mohli lépe využít. Navíc tam kolikrát byli už ženáči a čerství tatínkové. Samozřejmě záleželo na tom, kam se dostali a kdo jim velel. Takže, to jsem skutečně ráda. Vnuka by to nakonec stejně nepostihlo, protože je na vejšce. Potom to tuším zkrátili na rok? *nevi* Těžko se k tomu víc vyjadřovat, když to člověk nezažil. Ale co se týče Vašich kluků, myslím, že nic není ztraceného. Svou lásku si určitě oba dva nakonec najdou, vyčkejte a nepospíchejte na ně. Určitě nic nezmeškají. Počítač jim v žádném případě neublíží, naopak. Trochu toho sportu by jim ale neuškodilo. I když k tomu jste je měla skutečně dokopat trošku dřív. Ale počkejte, až si najdou lásku, jak se budou snažit vypadat k světu a příjde na řadu třeba i posilovna. A co kdyby místo plné lednice jste jim přidala na zřízení posilovny, pokud bydlíte v domku a nebo alespoň nějakého náčiní, které by se vešlo do bytu. No a není řečeno, že když jsou to kluci, nemohou Vám pomoci s nějakou manuální práci? Okolo domu je přeci tolik práce. Trošku je pohoňte, ať se nezvykají na přílišný maminčin servis. Na rozmazlování tu jsou babičky. A buďte ráda, že je neláká hospoda. Moje bývalá tchýně vyčítala mému exmanželovi, že ho už lidi ani neznají, že nezajde za kamarády do hospody a tak dlouho do něj vandrovala, až začal chodit a skončilo to rozvodem. *bum* Takže milá mamino velkých kluků, buďte taktik, trošku je popostrčte ven, ale netlačte na pilu - nebojte, vnoučat se určitě dočkáte. *houpy*Ale nemyslím si, že by vojna nějak problémy vyřešila. Někdo je prostě dravý, suverén, někdo zase nesmělý, tichý. A možná, že právě oni by se svou povahou byli i třeba obětí šikany. Hezký den! *slunce*

celp*
hodnocení

0x

Chlapům nechybí.Ale dnešním postpubescentům ano.Chtělo by to alespoň na rok vypadnout a vyzkoušet si armádu se vším všudy.Jak říkal poručík Mazurek:Tak je to spravne,tak to ma byť.Kazeň musi byť.

jarmik*
hodnocení

0x

Přemýšlíte dobrým směrem, ale děláte zbytečně zkratkovitý závěr.

Když si přečtete příručky o výchově kluků, tak se shodují v tom, že kluk, aby dospěl, tak potřebuje společnost cizích mužů. V ideálním případě, aby nějaký cizí muž mu byl mentorem, autoritou, kterou by uznával v době, kdy neuznává rodiče. Moudří rodiče se snaží umožnit kontakt s nějakým vhodným mentorem. Když jim řeknete Vy, že jsou tlustý, tak jenom obrátí oči v sloup. Když by jim to řekl nějakej cizí chlápek, kterého respektují*frajer*, tak byste viděla, jak najednou si dělají plán cvičení.

(Vojna byla dobrá tak pro socialializaci zaostalých jedinců z okraje říše, aby byly schopni sloužit státu. )

Pokud jde o ty ženský, je to dnes menšinový názor, ale osobně netuším, proč by měl každý mít v 18 známost, když na to není zralý. Dle mého mladej chlap má dělat primárně na sobě a poznat svět, dokud je mladej a snáší příkoří. Ženský jsou stejně rozumější až pozdějc ke třicítce, až jim začnou tlouct biologický hodiny*smich*

doplněno 07.07.09 14:06:

Dodávám, že čistě věcí rodičů je, aby kluky nerozomazlovali. Taková ta klasická česká výchova kluků, že nejsou schopni vůbec samostatné existence, protože všechno jim dělá doma maminka, to je hrůza. A na to není potřeba vojna, na to by stačilo aspoň trochu soudnosti rodičů, hlavně matek.

petr123*
hodnocení

0x

Správně, chybí jim vojna. Tam by se místo neužitečného vysedávání u počítače naučili aspoň pořádně chlastat a chodit do hospody!

Lidi klídek, každý je prostě jiný a to "vojna z tebe udělá chlapa" je stejně pravdivý reklamní kec jako pocit sucha a bezpečí nebo silanizované prádlo ;)

Jestli se kluci přežírají je jiná věc, ale vojna by to nijak nevyřešila. I jestli by tam měli hlad (jako že v dnešní době už asi ne), tak by si to dokonale vykompenzovali pivem a hlavně by se pak po návratu z vojny stejně vrátili na původní váhu nebo by si ten dlouhý pocit hladu zahnali ještě větším přejídáním. Člověk stejně zhubne až tehdy, pokud sám chce - z rozkazu to nejde.

celp*

To zjednodušování a zařazování k ochlastům mi zní nějak povědomě.Co víme o dnešních mladých?Učit se jim nechce,dělat se jim nechce.(Za ty prachy?)Myslíte si,že je to tak?

petr123*

Nic takového jsem nenapsal. Jen jsem napsal, že si myslím že poslat někoho na rok na dva na vojnu rozhodně není řešením ničeho a že se na vojně (s výjimkou řízení náklaďáku, jak tady bylo správně uvedeno) stejně v zásadě člověk nic užitečného nenaučí. A brát vojnu jako řešení na nadváhu je nesmysl.

doplněno 07.07.09 12:17:

Krásný související titulek jsem zrovna teď objevil na webu, jde o rozhovor s Jurajem Hertzem:

Pro mě byl horor dvaadvacet měsíců na vojně

novinky.cz/...

myse*
hodnocení

0x

Za ženský: ano, myslím že jim vojna chybí. Ne dva roky, tak rok nebo půl by stačilo. Ono by se totiž chlapečci naučili starat se o sebe a nemít maminku "za pr*elí". Naučili by se poslouchat, brát autoritu a nediskutovat o tom ,co se má udělat. O počítačích a kondičce to myslím není - tu bud kluk má a nebo nemá (a nechce mít). Když se tentkrát kluk vrátil z vojny, už to nebyl hošíček, ale chlap, který věděl o čem život je.

O tom, co dělají dnešní "mladí" to bych neřešila, je to každého volba. Jak psáno výše - co že prý umí dnešní 18-20 leté holky... no to co je máma naučí a to co se chtějí naučit. Jejich mámy v tom věku už měly dítě (a muže třeba na vojně) a musely si poradit. Vždyt holky se to naučí později, až budou muset - žádná hlady dítě nenechá. A dnes se vdávají tak o 10 let později, tak kam spěchat.

Ale tak to přeci není. Holky nejsou od přírody hrdinky a kluci mamánci. Kluk, který se vrátil z vojny nevěděl ani zbla, o čem život je. Vždyť žil dva roky naprosto mimo realitu. Naučil se ale o sebe postarat, to ano. Existují holky, co se chtějí něco naučit a dokáží se postarat o rodinu a jsou takoví i někteří kluci. Oproti tomu stojí ti, co akorát celý den zevlují a nedělají nic užitečného. V tomto ale máslo na hlavě obě pohlaví.

sasdax*

Záleží na tom kam se člověk dostane. U mě to o autoritě nebylo, protože si ji tam skoro žádný voják z povolání neudělal. A osobně myslíte si že jeden rok na vojně zmůže víc, něž 20 let domácí péče? Není chyba někde jinde?

Osobně když vidím před barákem ty spratky 10 let s cigárem v hubě, tak raději projdu kolem, jako kdybych nic neviděl. Na jednu stranu máte hodné kluky, ale chybí jim nějaká ta průbojnost, kterou měli získat větší volností v dospívání. A nevěřte tomu, že se člověk na vojně nějak moc změnil. Pokud nechtěl, zůstal stejný. Rok na vojně pro mě byl naprosto ztracený čas. Jedině co mi to dalo, tak o něco vyšší sebevědomí, ale s čím tam člověk přijde, s tím taky odejde.

PS: Samozřejmě nemůžu porovnávat dobu kdy já byl na vojně před sedmi lety a jiní za dob komunistů. To by jste museli naučit své děti cestovat časem, protože dobu v jaké žijeme a podmíny v jakých je nyní armáda neovlivníme.

dusatka*
hodnocení

0x

No, víte, z toho co jste napsala - vždyť se tam dají úplně klidně dosadit holky místo kluků, ne? Jiná mamka by napsala totéž, ale o holkách. A její dotaz by asi pak vyzněl dost absurdně. Ale třeba vás to uklidní, že to máte na co svést? Jó, kdyby nezrušili vojnu, to byste všichni viděli, jaké já mám chlapce...?

Vojna byla leda ztracený čas. A nakonec, i dnes můžou na vojnu, když je vezmou, ne?

ab*
hodnocení

Moc jste mi nepomohli, jsem z toho na prášky. Pořád nevím, jestli je mám pochválit nebo vyliskat!

lidka*

Ono je velice těžké jenom na základě Vašich pár vět dát konkrétní radu. To bychom asi museli u Vás chvíli bydlet. :D Nebo znát i názor Vašich "chlapů". Vezměte si z každého názoru něco a třeba se výsledku doberete. Ale určitě nad nimi nemusíte lámat hůl. Přečtěte si pár skutečně drsných a zoufalých diskuzí na téma dětí okolo dvacítky. Jenom je asi trochu rozhýbejte a zaúkolujte a asi i opravdu méně zásobujte lednici. Jistě nechávají nákupy na Vás, že? Mějte s nimi trpělivost - lískat je určitě v tomto věku nebudete. No a chvalte, když uznáte, že je proč. To každý rád slyší. *placni*

To je nápad, cukr a bič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]