Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akustická,elektrická kytara

Od: tomy09823 odpovědí: 8 změna:

Chtěl bych takovou menší radu,začínám hrát na kytaru,potřebuju se naučit akordy,ale potřebuju radu mám si koupi akustickou nebo elektrickou? zrovna nejlíp neumim na kytaře(ale začínám protože chci hrát na eletriku),a nema finance takže když koupim akustiku tak pak nebudu mít na elektrickou tak mi poradte když dá se říct začínám...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fffffffffff
hodnocení

0x

akusticka, funguje i bez elektriny a elektrika se da dodelat ne? *smich*

hodnocení

0x

Rozhodně si sežeň akustiku...na elektriku máš dostatek času...je potřeba zvládnout základy v akustice a potom, až dostaneš kytaru do ruky můžeš uvažovat o el. kytaře...věř, že to mám vyzkoušené..:)

axlik*
hodnocení

0x

Nejlíp se naučíš na akustice, navíc nebudeš litovat toho, že ji máš doma, až tě přejde drsný a ne na vše vhodný zvuk té elektrické.

jerrysek*
hodnocení

0x

Všichni nade mnou mají pravdu ;) Já ještě dodám, že pokud nemáš finance, jak píšeš, slušnou elektrickou kytaru s dobrým vybavením zřejmě stejně nepořídíš... Investuj radši do akustiky, opravdu lepší je učit se nejdřív na ní. A mezitím můžeš třeba šetřit na Les Paula, Telecaster, Stratocaster, Hard&Heavy, PRS, či něco podobného, odpovídajícího Tvému vkusu :)

figurek*
hodnocení

0x

možná ti to ještě nikdo neřekl, ale samotnou elektrickou kytaru skoro vůbec není slyšet. Jesli chceš aby ti elektrika vydala zvuk, pak potřebuješ celý aparát.

Radím, kup si akustiku.

tomy09823
hodnocení

Ale když k eletricke mám kombo tak to dá zvuk né?

jerrysek*

Jasně že jo :D Ale záleží co máš za kombo, ne ze všech vylézají stejné zvuky ;) Teda hrát Ti to bude přes všechna komba, pokud jsou funkční, ale jde o to jestli Ti ten zvuk spíš nebude rvát uši :D

bruno*
hodnocení

0x

Tohle je vec nazoru. Je pravda ze na akusticke kytare si vytvorite spravne navyky; efekty za vas nic neudelaji, nezamaskuji zadne nedostatky atd. Na druhe strane pokud mate obmezene finance a taha vas to k elektricke kytare, tak bych moc nezvazoval a sel rovnou k elektricke. Radeji koupit rovnou elektriku a delat co vas bavi nez koupit akustiku a riskovat ze vas to treba tak nebude bavit a kytara skonci v koute. A nenechte se zastrasit, na elektricke se naucite hrat stejne dobre jako na akusticke, akorat kdyz pak vemete do rukou akustiku nebudete na ni zvykli a nepujte to tak lehce. Ale to sa same se da rict i naopak, elektricka kytara vyzaduje mnoho technik se kterymi se na akusticke nepotkate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]