Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nabídla jsem sběrateli /na jeho poptávku/ starou knihu J. Verna. Je z roku 1908, vydaná Nakladatelstvím B. Kočího v Praze. Jsou to takové sešity, které však byly precizně svázány do tvrdé černé vazby se zlatým hřbetem.
Kniha má 2 tituly: Matyáš Sandorf a Clovis Dardentor. O tom druhém titulu jsem nikdy neslyšela, snad ani nově nevyšel.
Zájemce mě vybízí, ať si řeknu cenu. Nechci ho nijak oškubat a být mrcha, na druhou stranu bych ráda knihu dostala slušně zaplacenou.
Pokud se někdo vyznáte ve starých knihách, poraďte mi, prosím, jakou má asi tato kniha cenu . Pán je sběratel verneovek.
Předem děkuji. Jaga.
Myslím si, že by to mohlo být i o něco víc než pětistovka.
Loni touto dobou jsem výrazně redukovala knihovnu a trochu jsem se v cenách orientovala, hodně jsem srovnávala na bazoši, bazaru, aukru... Verneovky jsou hodně žádané a dobře placené.
Mrknu se tam do poptávek, podívejte se také. Sice jsou to sešity, ale to hodně staré. Co ilustrace?
doplněno 04.01.13 17:19:Ta druhá za 1000 Kč.
Ale zase na druhou stranu mi antikvář u něčeho úplně jiného říkal, že tyhle vysoké ceny často bývají jen takové vějičky na kupující i prodávající, že ve skutečnoti se prodávají za méně. Ověřila jsem si to nabídkou té své knihy, měl pravdu.
Jen ze zvědavosti. Ten Clovis Dardentor mi také nic neříká. Myslel jsem si, že jsem od Verna četl vše. Jak vidím tak ne. Nevyšlo to v češtině pod jiným názvem? O čem to je? Dík.
Dobrý den, Zabu, také jsem kdysi doslova hltala verneovky a o Clovisovi jsem přitom nikdy neslyšela.
Zjistila jsem, že tato kniha byla napsána roku 1896, u nás vyšla pod názvem: Milionář na cestách.
Vyšla v roce 1996 - 216 stran - 140 korun.
2008 - 216 stran - 329 korun. Inu, naše tržní hospodářství!
Já sama jsem to nečetla. Je to psáno velmi drobnými písmeny a nevidím na to dobře. Ale dala jsem si do nového roku předsevzetí, že když si ušetřím na nové brýle /ty staré mám už 6 let/ a to není sranda, tak si toho Clovise s chutí přečtu. Také jsem si myslela, že znám všechny verneovky. Kdo ví...? Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.