Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjmení Palai-Dany

Od: arkjnu odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

setkal jsem se s příjmením Palai-Dany. Zajímalo by mne, kde se vzalo a jakto, že má v sobě pomlčku.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pomlčku mezi jmény mají šlechtické rody. Viz třeba Clam-Gallas, Colloredo-Mansfeld, Mensdorff-Pouilly, Silva-Tarouca...

Teoreticky by se tedy mohlo jednat o potomka méně známého šlechtického rodu. K rodům, které nějak významněji prošly českými a moravskými dějinami, ale toto jméno nepatří.

hodnocení

0x

VUT - Fyzikální seminář? :) taky mi to jméno přišlo zajímavé, bohužel ti nedokážu odpovědět.

apa*
hodnocení

0x

Na Vaši otázku tady odpověď zřejmě nenaleznete. Pouze 10 osob v ČR bylo v r. 2011 nositelem toho příjmení.
Brno - 1, Židlochovice 5, Černochovice 1, Litoměříce 1. Jen oni by mohli vědět a lingvisté.

doplněno 28.09.12 21:20:

Omlouvám se, správně je: Černošice 3

daniell*
hodnocení

0x

jednoho Palai-Dana znám bydlí u nás v obci zkusím se ho zeptat

apa*

Zjistil jste něco o příjmení Palai-Dany?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]