Nejste přihlášen/a.
Zatím hmotnost vaši kamarádky není tak hrozná, ne? Jestli se z ní stane anorekticka a bude nezdrave hubnout, tak by měla mít na paměti, že se při hladovění nespotrebovava jen tuk z těla, ale i svaly a dokonce se začnou trávit i orgány. Neni-li včas poskytnuta léčba, mívá anorexie fatální důsledky. Tak hurá do hubnutí a anorexie
Jedním z varovných příznaků nezdraveho hubnutí je ztráta menzes...
Celý život jsem běžně mívala 42 kg na 172 cm. Nyní jsem přibrala na 52 kg. Nejsem a nikdy jsem nebyla anorektička. Jím jak horník po 16 hodinové směně. Je navíc zcela normální že ve vedrech ztrácí chut k jídlu více lidí. Na druhou stránku v důsledku celoživotní choroby se nemůžu současně napít a najíst. Můžu jedno či druhé. Takže se napít sklenice vody a teprve tak za hodinu, raději za 2 jíst a opačně. Tím ovšem těžko přiberete, takže moc řešení to nemá. Kamarádka se mi tedy jeví normálně a pokud si zdravě hlídá váhu i to považuji za normální. I když tyhle problémy nemám, dovedu pochopit že nikdo nechce mít zbytečnou nadváhu a komplikovat si zdraví a něco pro to dělá. Ne každý je proto anorektik.
Jak dlouho to trvá? Já mám s jídlem problém při vysokých venkovních teplotách.
"Horko těžko" se přinutím sníst kousek zeleniny nebo trochu jogurtu.
Srovná se to tak dva dny po ochlazení. Tak zatím aspoň hodně piju (vodu nebo vodu s citrónem).
No a není protivná právě proto že se lidé starají o co nemají? Pokud ji pořád někdo nutí k jídlu,kritizuje a zatímco ona je ráda, že vzhledem ke štítné žláze dál netloustne, druzí ji ale jako tlustou chtějí vidět, byla bych podrážděná a protivná také. Pokud je pod kontrolou doktorů kvůli své nemoci, at s ní přestanou mluvit o její váze a starají se jen o svoji. A bude klid.
Ono není důležité co se zdá Vám, ale co se zdá jí. Já tyhle zbytečné starosti od tlustých známých také zažila a je to nepříjemné, vadilo mi to. Nebyla jsem štíhlá z nějaké blbosti, ale kvůli nemoci. Jako ta Vaše kamáradka. Nechce být tlustá při její nemoci a to jí máte za zlé? Vždyt její váha by měla být asi tak 42 kg při její výšce a pak už dost. Ona si to ve splupráci s doktory ohlídá sama nebojte se.
No má-li kamarádka sníženou funkci štítné žlázy a bere léky, tak je pod lékařskou kontrolou. Lidi s touto poruchou nikdy asi nebudou tlustí... Horší na tom je, že zhubla během měsíce 6 kg a chce hubnout i nadále, tudíž se už lehko dostane do podváhy. Toto je dost už na pováženou. Sníst za den 2 věci opravdu není pro její organismus dobré. Podle mě těch 53 kg bylo úplně OK, co se jí na tom nelíbilo? Kdo se jí vysmál, že je tlustá? Hodně žen zapomíná, že aby jim třeba dobře fungovaly různé hormony v těle, že je třeba mít i určitou hmotnost. Když vidím chodit po ulici ty chrastící kostlivkyně, tak se divím, že vůbec mají sílu ráno vylézt z postele. Pokud budete ale kamarádku pořád upozorňovat na to, že je moc chudá, tak se ke kloudnému výsledku nedoberete, spíš si ji proti sobě popudíte... Ještě mě napadá, neshodila svoji hmotnost třeba právě kvůli té poruše štítné žlázy? Možná, měla špatně nastavené léky.
Ale ona má nemocnou štítnou žlázu, takže k doktorům chodí a je pod lékařskou kontrolou. Nebo máte pocit že lidé se sníženou funkcí ŠŽ patří hned na psychiatrii a jsou anorektici? Jen proto, že by mohla být v krátké době jako kulička, kdyby se nehlídala? Já také měla vždy chut za podobné rady abych se pořádně "nažrala" lidi pozabíjet, jako kdyby neměli dost svých trablů tak mi pořád radili, protože to viděli jinak, když byli zdraví. Uplně tu kamarádku chápu, že je z podobných lidí otrávená.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.