Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer! Je zde hodně lidí, jejichž názorů si vážím. Dneska mě trápí jedna věc. V našem státě je spousta lidí, kteří marně hledají bydlení. Ať už to jsou matky s malými dětmi, které nemají kam jít - lidi, kteří se zadlužili a ne vlastní vinou přišli o práci a poté v dražbě o byt - dneska i nešťastníci, kteří po povodních přišli třeba i o všechno. A to bych mohla pokračovat dál. Ovšem vystěhují squattery z Milady a hned druhý den jim pan ministr Kocáb sežene zadarmo bydlení - jenom za režii. Moc ráda bych znala Váš názor. Viděla jsem reportáž, jak to v Miladě vypadalo. Myslíte si, že squatteři si zaslouží takovou "rychlou péči" ze strany pana Kocába a na ty ostatní se klidně kašle? Azylových domů je málo, sociálních bytů pro matky v tísni také, je pravda, že na povodně se z rozpočtu něco uvolnilo. Ale můj názor je takový, že pan ministr řeší pouze to, co mu mediálně pomůže v žebříčku popularity. Ale ty trvalé a nezajímavé problémy neřeší ani pomalu. Nebo se mýlím a neposuzuji to objektivně?
Omlouvám se: Kocáb
Myslím, že naše vláda by se měla stydět za to co předvádí. Ať už vezmu devastaci a zaprodávání naší země, sociální programy nebo konkrétně povodně. Ale co by člověk mohl čekat od lidí zcela odtržených od reálného života.
Co se týká pana Kocába určitě mi v souvislosti s ním znělo lépe "Dobrý muzikant" nebo "Ten, co přispěl k odchodu Rusů" než "šašek ze zbytečného ministerstva.
Dobrý den Liduško.Určitě i já nesouhlasím.To už raději nastěhovat slušné cikány.Myslím,že to ještě bude mít dohru a lituji nájenmníky.Stejně si myslím,že to spíše je proti nájemníkům,aby je majitel dostal pryč.V našem státě se moc dobře v dnešní době nedá žít.Samé lži ,podvody nepravosti proti slušným lidem.
Jako po několikáté se shodujeme v názorech a postřezích na situace které se dějí kolem nás. Ale to by asi bylo psaní na několik stran. Nebudu bilancovat a ani mě to nepřísluší. Nadávali jsme na bolševika a právem. Nadáváme na nynější garnituru a stejně si s náma udělají co chtějí. Obyčejnej člověk bude u všeho stejně osel a ještě to dobře zaplatí. Dobře nám tak. Sqatteři si založí stranu a pan Kocáb jim bude dělat předsedu a Milada bude hned obsazená. Co víc, Republika je prožraná a každej máme 100tis dluhů vč. miminek. Nadávalo se co všechno komunisti za 40 let, co se děje teď, na to ani komunisti nemají a to jsem zvědav, jak se těch novodobých 20let bude hodnotit. My starší máme možnost hodnotit a pro sebe si říkat co bylo před 30-40ti lety a co je teď. Dnešní mladí už zase znají co je teď. Už toho nechám, pěkný večer paní Liduško i všicni ostatní.
Vynikající muzikant a skladatel, ale velmi špatný současný ministr. Je daleko víc potřebných lidí, kteří potřebují aspoň bydlet.
Krásné ráno! Děkuji všem za odpověď - mě to fakt štve. Nejsem vůbec pesimista a vím, že nemá cenu nadávat, protože to stejně nepomůže. Ale tenhle jeho "úspěch" mne docela rozhodil (+ ten první s neplatiči). A ještě si s nimi udělá tiskovku. Tak jsem se musela o to s Vámi podělit. Je to tak, měl zůstat u muziky! Ještě jednou díky a přeji krásnou dovolenou a nebo alespoň víkend! Lída
Moje kamarádka v Praze studuje, ale nesehnala ubytování, takže denně dojíždí (neptejte se, v kolik vstává a kolik má času na sebe). Navrhnu jí, aby požádala pana Kocába o sehnání bytu v centru Prahy. Proč by koneckonců nepomohl slušné studentce, když pomáhá feťákům... Nebo za kamarádkou pošle Leilu, aby jí vysvětlila, že feťáci si to zaslouží víc?
Ministr Kocáb má na starosti menšiny a hájí jejich zájmy. Krásných studentek, které nemají ubytování uprostřed Prahy je většina, tak co po něm, chudákovi chcete. Nějak musí budovat politický kapitál. S cizí ženou v cizím pokoji mu slušelo líp.
Dobrý večer paní Lidko,
nikdo mě nevymluví že se jedná o mládež u které byla zanedbána rodinná výchova. Ale nelámejme nad něma hůl, třeba jsou to samé Kateřiny Jaquesové ( jsme v česku). Ta mládež určitě vyroste z drog, nepříjemného chování se sousedy a ostatními lidmi, začnou řádně vychovávat své zplozené děti pod vlivem alkoholu a drog, začnou studovat vysoké školy a skončí v politice, kde nás budou učit morálce. Co víc si můžeme přát.
Dobrý den, paní lidko. Vše, co si myslím, bylo již napsáno. Mi ale vrtá v hlavě, proč ten majitel domu si pustí takové lidi pod svou střechu? Nejen ti obyvatelé, ale i návštěvy. A navíc, jako podnikatel nechce peníze. Kolik že mu to uteče peněz za měsíc? Kdo ví, na jaký výměnný obchod přistoupil! Kdo ví jaký příslib se mu oplatil! Proč to dělá?!
Má k tomu nějaký, nám neznámý důvod. Kdybyste o něčem někdo věděl, dejte na vědomí
Zdravím kolegyně (nechci psát babko:D)! To je něco - jak píšete - a i podle mého - na způsob výměnného obchodu. Ten pan podnikatel už prý jeden památkově chráněný objekt stavebním zásahem nevratně poškodil. Nemohu potvrdit a ani po tom už nebudu pátrat. Ale možná počítá s tím, že mu tato zlatá mládež odrovná tuto pěknou budovu natolik, že bude opět nutný radikální zásah, který by mu jinak neprošel. Nedej bože, kdyby náhodou vyhořel. Ale dost spekulací, aby se náhodou neurazil. Třeba opravdu nezištně vyhověl panu ministru, protože co by si jinak tito mladí bezdomovci počali? Já jsem nechtěla vůbec hodnotit styl těchto mladých lidí. Je to jejich rozhodnutí, jak žijí. Ale velice mě štve, že pan podnikatel a hlavně pan ministr se nedohodli, poskytnou tento objekt na bydlení lidí, jak už jsem psala. Kteří do dostali do skutečně tíživé situace a moc by jim pomohlo toto třeba přechodné bydlení, než se zmátoří - zaplatí také jenom režii a časem si najdou trvalé bydlení. To by mě skutečně potěšilo a přehodnotila bych si názor na pana Kocába za dříve již "neúmyslná" a špatná rozhodnutí - začalo to fondem a končí (ale to asi bohužel ne) squattery.
Krásný den všem na poradně!
Je mi naprosto jasné že zde došlo k dohodě mezi panem Kocábem a Majitelem panem Svinkou. Jaká to byla dohoda je jednou velkou otázkou. Ptám se proč se z tohoto domu lidé stěhují?Co se děje v domě v Truhlářské ulici?Přeci neni náhoda že z 15 bytu jsou jen 4 obsazené? Je to jedno velké PROČ?Na vše přeci nejde odpovídat "no comment"
Když jsem viděl pana Kocába v televizi jak říká,že panu Svinkovi věří,tak bez ohledu na jeho další troubovaté názory musím konstatovat,že tam nemá co dělat.
Politik ovlivňovaný svojí marijánkovou životní zkušeností,přece nemůže dávat přednost těmto lidem.
Je to 35 let kdy jsem byl v ve stavu částečné rebelie a do práce (za komunismu?)jsem chodil jen když jsem potřeboval.
Jídlo a tak.
Nabourat se do cizího domu a ještě chtít při vystěhování adekvátní náhradu?Nejsem zločinec.
Pane Kocáb bohužel můj názor nestojí na Vaší hlouposti,ale úmyslu.Takhle naivní člověk v umělecké branži?
To Vy nejste. Už jste byl na dovolené s panem Svinkou?
To je otazníčků co?
Tento čin mě dost popudil.Každý má právo ubytovat si sice ve svém domě koho chce a za kolik,ale že Kocáb akci zprostředkoval,je výsměch všem ostatním.Pokud by si squateři(nebo lépe řečeno ti,kteří si na ně jen hrají)i bydlení sehnali sami,budiž.Tady se nedá mluvit ale ani o sociální pomoci,neboť si myslím,že tihle lidé nepatří mezi feťáky a peníze na nájem si vydělat umí,nebo studují.Mohou bydlet stejně jako jiná mládež.Vyznávají-li tento styl života,musí počítat s problémy a umět si najít jiný squat,a ne přijímat pomoc od státu.Jaký byl opravdový záměr,ví jen sám Kocáb.Zviditelnění sebe jako ministra,rozpálit nenávist v lidech vůči "lišícím se individuím" a bohužel i celé nekomerční kultuře,dohoda s majitelem baráku,jehož záměrem bylo vypudit stávající nájemníky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.