Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Připadá mi to, že v otázkách partnerských vztahů zavládla na poradně okurková sezona. Ze svého okolí mám pár příkladů soužití žen a mužů a docela by mě zajíma váš názor, jak byste se v takových situacích zachovali/y vy:
1. modelová situace:
Váš partner bez důvodu zcela ignoruje vaši rodinu. K té jeho ale jezdit musíte.
2. modelová situace:
Partner je mlčenlivý pavouk, a to doslova. Na nic se vás nikdy nezeptá, nic ho ohledně vás nezajímá. Pokud nechcete, aby bylo doma hrobové ticho, musíte začít vést konverzaci vy, a to nejlépe o tématech mimo váš partnerský vztah, tedy počasí, politika... Na všechna jiná témata se vám dostane krátké odpovědi "hm".
3. modelová situace:
Jste uhoněná jako hadr na holi, práce okolo domácnosti, malých dětí bez možnosti hlídání apod., přivýdělku k rodičovské dovolené, k tomu zahrádka, domek, starší prarodiče (dosaďte si cokoliv dalšího), vás docela udolává. A co partner? Přijde, sedne, pozře jídlo a dále sedí, hledí, maximálně tak přehodí jednou za čas nohu přes nohu a strany střídá. Fajn, řeknete si, je unavený z práce. Aspoň vás zajistí finančně. Ale velké ouha! Peníze z partnerovy výplaty nevidíte, dostanete jen malinkou část na částečný provoz domácnosti. Na zbytek si musíte nějak vydělat sama.
4. modelová situace:
Partner jaksi zapomněl s vámi naplánovat dovolenou. On už na té svojí byl a o žádnou jinou asi nestojí. Oznámíte mu tedy, že s dětmi vyrážíte za 14 dní kempovat. A co partner na to? Nic, ani se vás nezeptá, kam to vlastně s dětmi pojedete a jak dlouho tam budete.
Možná, že se někomu budou zdát modelové situace příliš šroubovitě vykonstruované, ale i tak by mě váš názor zajímal. Předem děkuji za případné odpovědi.
1.Když nechce jezdit k mojí rodině, nemusí. Mojí rodině ani mě to nebude vadit. Já tu jeho budu navštěvovat podle toho, jak mi budou sympatičtí, když ne, taky nebudu jezdit.
2.Nevadí. Hrobové ticho si užívám, nesnáším užvaněné lidi. I mlčenlivý pavouk má témata která ho velmi zajímají a na která bude konverzovat rád. Nemusíme se bavit o mě.
3. To bych mu neodpustila. Následovala by krutá pomsta, řekla bych mu, že jsem do společného jmění manželů přispěla půl milionovým dluhem a že on to musí splatit, jinak půjde exekutor po něm, když já mám jen mateřskou. Až by to splatil, tak bych vzala těch půl milionu (schovaných někde v krabici od bot) a rozvedla se.
4. Když dětem tu dovolenou zatáhne, tak mu ten nezájem odpustím.
Být Vámi, tak se s partnerem rozejdu a najdu si jiného. Je vidět, že Vaše společné soužití je těžce narušeno. Máme takového kolegu v práci, má doma manželku a děti a volný čas tráví v hospodě, kde pije pivo a kouká na filmy, přijde domů a pije pivo a kouká na filmy nebo spí ... nedovedu si to představit...
doplněno 08.07.15 18:43:jr: ta Vaše čtvrtá možnost je v první řadě trestný čin podvodu a i kdyby manžel nedal souhlas s trestním stíháním, tak se obávám, že v případě, že by se s Vámi soudil, tak by Vám to neprošlo
1. modelová situace. Po našem sňatku ( před 25 lety ) moje tchyně rok tvrdě makala na tom abychom se rozvedli jen proto, že jsme se rozhodli nemít děti. Zdůrazňuji OBA jsme se rozhodli. Momentálně můj muž mě nenutí abych jezdila k jeho rodičům a já pro něj kdykoli přijedu, počkám, s rodiči se pozdravím, ale žádné důvěrnosti.
2. modelová situace. No zaplať pámbůh... skácím se na gauč s knížkou a ať si pro mě za mě čučí třeba na monoskop... i když ten dnes už asi není...
3. modelová situace. Jasné a stručné oznámení, že já miláčku rovnou z práce frčím do posilovny, takže prosímtě Pepíčka vyzvedni ze školky, Mařenku ze školy, něco jim uvař a kolem půl osmé pro mě přijeď. Ty to zvládneš. Pa pa
4.modelová situace. Zlatíčko ty jsi na svoji dovolenou vzal ze společného rozpočtu 10 000, my jedeme tři, takže vybírám 30 000 a možná se ti ozveme. Pa pa
Dobrý den, tak, situace je to jistě pouze modelová, ale kdyby snad byla skutečná, tak je to asi dost zoufalé. První, co bych udělal, by bylo uvědomit si, zda si chci jen stěžovat nebo se dostat k nějakému řešení. To řešení by bylo radikální a mohlo by přinést velkou změnu (a to je problém).
Tedy, je-li změna chtěná a i s důsledky. Asi bych přestal vykonávat servis - zkrátka, jednoho dne na tom stole nic nebude. To jistě vyvolá nějakou reakci a začne komunikace, která nebude o počasí. No, a při ní už to partner dostane z jedné vody na čisto. Pokud nic nepochopí, tak se zase přitáhne šroub a servis už nebude žádný (nebude vypráno, navařeno, nakoupeno a v noci se bude jen spát). Asi bych zkusil napsat si na papír všechny důvody, proč mám žít s takovým partnerem, resp. jeho pozitiva. Podle popsaného či prázdného papíru se to potom ukáže. Lidé nemají povinnost žít ve vztahu, zvláště v nepovedeném. Děti jsou pro udržení vztahu silný argument, ale když se partneři rozejdou relativně v dobrém, tak se dá vyřešit i toto. No, naštěstí šlo jen o radu k modelové situaci. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.