Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ovládáme sebe nebo je to osud

Od: matrixi* odpovědí: 20 změna:

Děláme to co chceme a musíme a to co je nezbytné nebo existuje něco nebo někdo kdo řídí naše kroky nebo naše rozhodnutí a má s náma záměry které jsou nám ještě skryté

doplněno 26.09.12 22:33:

Jistě že se rozhodujeme na základě svého já ale odkud se bere jedinečnost každého jednotlivce

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Nevím, co nebo kdo ovládá tebe, nicméně by tě ještě mohl naučil slušně pozdravit a když se na něco ptáš, použít třeba kouzelné slovíčko.

Tvá otázka je ryze iflozofická, to nikdo neví, pouze se může domnívat.

matrixi*
hodnocení

Možná trochu schovívavosti k novým přispěvovatelum by neuškodila beru to jako samozřejmost i když to tu neuvedu

polinek*

,,Souhlasím ,,to by každá otázka začínala stejně,,,,dobrý den a prosím vás? Není zbytečné? Já si myslím,že každý to cítí...

doplněno 27.09.12 10:22:

Neodpověděla jsem,myslím si,,že osud si každý děláme sami.Jaký si to uděláš takový to máš!

buss
hodnocení

0x

No kdo jiný než Bůh, proto jsme sami o sobě neschopní..., ze které jsi sekty?

hodnocení

0x

Neřekl bych, že nás někdo řídí, ale určitě s námi někdo šeredně manipuluje. Ale Bůh, ani nikdo podobný to určuitě není (jednoduše proto, že nikdo takový neexistuje). Je to hrstka zcela konkrétních smrtelníků, kteří mi nedovolí dělat, co bych chtěl :(.

tomas447*

Souhlasím s tebou,jen nevím jestli myslíš lidi ve tvém okolí třeba šéfika a nadřízený nebo Ty které myslíme :(

S lidmi okolo mě a se šéfama jsem se vždycky dokázal dohodnout. Takže myslím ty, co myslíme ;):(

bruno*
hodnocení

0x

Nevim jak ty, ale ja mam pocit ze sve kroky a rozhodnuti ovladam ja. Kbyby to byl nekto jiny, mozna bych si to taky vsiml, co ty na to? A nevsimej si podobnych komentaru jako je ten prvni, nekteri lide si proste potrebuji nekde vybit sve frustrace a upozornit na sebe.

martinaa*

Chtít po tazateli aspoň kapku slušnosti považujete za frustraci? To jste na velkém omylu, ale ať máte radost, nechám Vás při tom;)

doplněno 26.09.12 20:30:

Já mu ale nepsala, že mne urazil, nebo ano?:)

A jistě, nejsme na slusnejsivyhrava.cz, ale pokud chci konverzovat s cizimi lidmi, a ještě po nich chci poradit, tak slušný pozdrav a slovo Děkuji snad není tak na obtíž, nebo Vám ano? Nebo se jako burani budeme chovat všichni, proč ne.

Přečtěte si prosím pravidla naší poradny, možná to pochopíte.

bruno*

On vas prece nijak neurazil ani nemiril otazku proti vam, vlastne ani proti nikomu jinemu. Tohle je poradte.cz a ne slusnejsivyhrava.cz. Kdyz nemate co k teme prispet, nebo kdyz vas tahle otazka svou neslusnosti irituje, tak proc vubec odpovidate? Mne pripada jako by ste si od nej neco vynucovali protoze se citite jako neco extra-special.

doplněno 26.09.12 20:47:

Podivejte, tohle je internetova poradna, on chce radu, vy bud poradite nebo ne. Cilene od nej pozadovat pozdav a dekuji mi pripada jako buzerace. Pokud by otazku napsal vulgarnim stylem tak jo to beru. Ale on napsal otazku slusne. Tak proc vas to tolik trapi? Na co se to tady hrajete?

A kdyz na me chcete vytahovat pravidla tak mi dovolte zacitovat par bodu:

_ "Někdo zadá novou otázku a ostatní se mu pokusí pomoci najít správnou odpověď." Vsimnete si slovesa zadá. Ne poposí a pak poděkuje. Zadá.

_ "Není proto vhodné rozvádět rady mimo původní téma nebo je zaměňovat za komunikaci mezi poradci."

_ "Zkuste se podívat z pohledu tázajícího. Chce pokud možno jasnou odpověď nebo pomocí doplňujících otázek přivést na radu, nikoliv se dočíst o dojmech mezi 2 poradci atd."

_ "Je zakázáno:

- Z1 - psát nesmyslné odpovědi..."

martinaa*

Pokud považujete upozornění n slušnost za buzeraci a nesmyslnou reakci, tak se bohužel nemáme o čem bavit. Pokud Vám přijde, že si na něco hraji či hrajeme, protože upozornění na slušnost zde neuvidíte poprvé, nikdo Vás nenutí mezi nás chodit.

Časem zjistíte, že když zde chce někdo poradit, tak se také slušně uvede a o radu i poprosí.

doplněno 26.09.12 20:55:

A jen tak na okraj - proč myslíte, že otázky, kde není tazatel ani schopen napsat Dobrý den, mají tak málo odpovědí? Protože mnozí rádci, zejména ti starší, kteří byli vychováni ke slušnosti a neberou to jako přežitek, odmítají takovému tazateli odpovídat.

A zároveň prosím sysly, aby celou tuto část odmazali, neb se zcela zbytečná. Pokud mi Bruno chce sdělit své myšlenky, jistě to zvládne vnitřní poštou.

výtka
Upozornění od sys hejkal 27. 09. 2012 06:49:58
Já bych to nemazal...
Je na tom hodně pravdy. A jak se říká: Chytrému napověz...
Může to pomoci i těm druhým.

Dobrý den, paní Martinoo,

Když se dobře rozhlédnete po příspěvcích v "poraďte", zjistíte, že jen zanedbatelná část těchto začíná pozdravem a končí poděkováním (mimochodem, včetně Vaší odpovědi v úvodu:D). Proč Vám to až do teď nevadilo?

Loučím se s přátelským pozdravem "Za světový mír" a děkuji.

Magdon

martinaa*

Zdravím, Magdone, ale vadilo:) Toto není první otázka, kde píši něco podobného, možná jste mne pouze přehlédl. Nu což, dnes je koukám důležitější držet hubu a krok, než žádat trochu slušnosti. :D

Ale přesvědčilo mě to, že na podobné dotazy raději reagovat nebudu.:)

Hezký den přeji:)

tomasgulas
hodnocení

0x

Nikdo naše kroky neřídí, řídíme je sami. Pouze slaboši potřebují obezličku ve formě víry v "osud" a podobných ptákovin.

hodnocení

0x

Dobré dopoledne vinšuji a že jsem tak smělý, mohu přidati svůj názor?

Já myslím že ve většině věcí si za budoucnost můžeme sami, ale existují spojení, která si ani neuvědomujeme. Kolikrát jsme jen slyšeli, že byl ve správný čas na správném místě. Nebo naopak, že měl smůlu že tam zrovna byl. Zrovna tak je zajímavé, že kdo dosud nedokončil poslání na tomto světě, jen velice rěžko může umřít. Kolikrá se to považuje za zázrak že někdo něco přežil. Naopak druhý dostane chřipku a jde pod kytičky. Další možnost řízení vidím například v tom, když někdo propadne "šílenství" a třeba zabije své dítě, nebo někoho jiného. Do té doby naprosto normální člověk. To si zase říkám, že to mohlo být řízení shora. Třeba z toho mrněte mohl vyrůst sériový vrah, nebo druhý Stalin či Hitler. Prostě do řízení svýách kroků úplně nevidíme. Ano, můžu teď vstát a vyskočit z okna, ale co se stane pak netuším.

Loučím se s vámi s přáním hezkého dne a děkuji za pozorné přečtení mého příspěvku. Zdrávi buďte poradci milý!

doplněno 27.09.12 10:37:

Apřevelice se omlouvám za překlepy a případné hrubky. Komu to vadí, nechť to nečte!

noviny*
hodnocení

0x
Preji pekny den vsem,
odkud se bere jedinecnost kazdeho z nas? Neni to prilis filozoficke, ale je to DNA.
Ridime si svuj zivot sami? Ano. Kdykoliv se muzeme rozhodnout, co udelame. Nemuzeme si sice naplanovat budoucnost, ale to je jen proto, ze nezalezi pouze na nas. Takze, nemuzete zclela ovlivnit, do jake situace se dostanete, ale muzete zcela ovlivnit, jak se v ni zachovate.
S pozdravem Noviny.
P.S. Pokud to nekomu vadi, omlouvam se za vynechane hacky a carky. Psal jsem to na mobilu.

hodnocení

0x

I já přeji hezký den , také proto aby můj příspěvek měl přesvědčivou hodnotu i u těch kteří neusilují konkrétně odpovědět na konkrétní dotaz , ale zaměřují se jen na jeho formulaci , styl a pravopis , nikoliv na jeho obsah. Myslím si , že toto fórum je zde hlavně o konkrétních dotazech a odpovědí na základě znalostí a zkušeností poradce. Více mně vadí často nekonkrétní a takové odpovědí, které neřeší dotazovaný problém i když uznávám , že vše souvisí se vším. Promiňte vyprovokované odbočení od řešeného problému. Děkuji.

Nyní k položené otázce . Jednoznačně nás (člověka ) nikdo neřídí , nerozhoduje o nás , kromě zákonitostí přírody a zákonů a směrnic vydávaných vládnoucí garniturou. Věřit tomu , že jme řízeni nadpřirozenou silou je velmi nebezpečné. Oslabuje to úsilí a snahu člověka, něco měnit a změnit. Provokuje to k bezmezné poslušnosti a oddanosti. Tací si zpravidla odpovídají na životní i jiné problémy : Vše je zbytečné, stejně je vše předem přeurčené , tak proč se snažit a usilovat o změnu. Důsledky si ve své fantazii představte sami.

Vřelé dík za odpuštění chyb a nedostatků v textu, nesouvisejících přímo s řešeným problémem a také za přečtení. miro

hodnocení

0x

já tvrdím každý svého osudu strůjce aneb jaký si to udělám takový to mám :)

pt®
hodnocení

0x

"matrixi", člověk má svobodnou vůli a svobodně myslí, popřípadě se i tak rozhoduje. - pt

"Boty jenž padnou jednomu, tlačí druhého. Neexistuje univerzální recept na život, který by seděl všem. Každý z nás je unikátní a co sedí jednomu nebude pasovat jiným." Carl Gustav Jung

hodnocení

0x

Většina našich rozhodnutí vede k pozdějšímu konstatování, počínajícímu slovem KDYBYCH... ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]