Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekutoři si berou majetek kde se jim zlíbí!?

Od: mike32* odpovědí: 14 změna:

Loni v březnu vtrhli manželům do bytu dva exekutoři. Chtěli, aby zaplatili dluh 70 tisíc za svého syna Petra (33), kterého muž a žena už jedenáct let neviděli. Šest hodin pak manžele terorizovali.

"Vyházeli maso z mrazáku do vany. Potraviny a láhve s alkoholem chtěli prodat v dražbě na chodbě sousedům,"popsal řádění exekutorů Jiří Hořejší. "Nábytek, televizi i lovecké trofeje, všechno chtěli sebrat. Zůstaly by nám jen snubní prstýnky,"vzpomíná Dáša Hořejší...

Nátlak nevydrželi

Šest hodin vyvíjeli exekutoři intenzivní nátlak. "Nakonec jsme psychický teror nevydrželi a přistoupili na jejich návrh, že půlku synova dluhu, tedy 35 tisíc, zaplatíme hned a zbytek ve splátkách,"dodal Jiří Hořejší. Ten pak na exekutory podal trestní oznámení.

Tachovský soudce Miroslav Vajgant nyní rozhodl, že oba exekutoři se dopustili útisku, a potrestal je čtyřmi měsíci vězení s podmínkou na rok.

Oba muže poslala plzeňská exekutorka Jitka Wolfová. Ta ale odmítla případ komentovat. "Jednali v rozporu s pokyny Wolfové. Ona tak nenese v tomto případě odpovědnost,"omlouval ji ředitel právního odboru exekutorské komory Martin Šticha.

zdroj : blesk.cz/...

VÁŽENÍ CO VY NA TO?!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

0x

že bys měl míň číst Blesk :)

mike32*
hodnocení

Však ona je to velká sranda ... do té doby než zabuší u Vás na dveře ... :)

au1

o tom žádná, jestli nějaký vlastní dveře jednou budu mít, teď ať si buší na jaký dveře chtějí, já žádný ve svým majetku nemám :D
Nicméně šlo o to, že tyto příběhy bývají dost často buď smyšlené, nebo záměrně upravené tak, aby vyvolaly jakousi senzaci, kterou si nalákají čtenáře :) Očividně se jim to povedlo :D

mike32*
hodnocení

Já ten případ sleduji již delší dobu ... takže o nějaké smyšlenosti bych vážně pochyboval ...

au1

no vidíš, já ho nesleduju, a nevěřím v tom článku ani slovu :D protože bulváry už toho nakecaly... :)

hodnocení

0x

Zdravím Mike. Já za sebe podotku jen tolik - nevěřím, že jednali v rozporu s pokyny ex Wolfové. Ta nenese odpovědnost - to je opět až směšné. Viníka zase nepotrestal nikdo!*cert*

doplněno 26.09.12 16:48:

Mowla, já neposuzuji věci z bulváru apod. Pracovně jsem již měla tu čest...a z toho můj úsudek pramení..

doplněno 26.09.12 21:16:

Apa-*palec*

mike32*
hodnocení

Souhlasím ... mám pocit, že k smíchu jsou i ty tresty pro ty dva exekutory ... 4 měsíce s podmínkou na rok? Já takhle někam vtrhnout, vydítat ho a okrást v jeho vlastním bytě ... posedím si na tvrdo hodně dlouho ... nechápu co se v tomhle státě dějou za věci ...

mowla*
hodnocení

0x

Já na to, že kdo za zdroj informací považuje Blesk (či podobný kanál) by měl být zbaven svéprávnosti...

*zed**smich*

doplněno 26.09.12 17:09:

To KapkaNaděje: Já nezpochybňuju seriózní zdroje informací ani neodsuzuju logický úsudek vytvořený na jejich základě...

Ale tvrdím, že rozum člověka, který si úsudek o dění utváří na základě ´informací´ bulváru, je minimálně zakalen alkoholem...

*bzum*

BTW: O případu, který tuto ´otázku´ uvedl, nic nevím (nejsem schopen ani ochoten jej hodnotit) - ale je zajímavé, že v dalších odkazech, které Mike32 uvedl, je uveden jen v tom z Aha, nikoli v Novinkách či PL (a - osobně minimálně o Novinkách, také nemám valné mínění)...

mike32*
hodnocení

Vydržte ... najdu Vám jiné zdroje a tomto případu : ahaonline.cz/...

doplněno 26.09.12 16:42:

novinky.cz/...

doplněno 26.09.12 16:44:

parlamentnilisty.cz/...

apa*

Mike32, asi jste zcela nepochopil Kapku naděje a místo hledání dalších článků si zkuste přečíst Exekuční řád. Kapka, tuším, měla na mysli § 32 odst.1) Exekutor odpovídá za škodu tomu, komu ji způsobil v souvislosti s činností podle tohoto zákona. Exekutor odpovídá za škodu i tehdy, byla-li škoda způsobena při výkonu exekuční nebo další činnosti jeho zaměstnancem; případná odpovědnost této osoby podle zvláštních předpisů tím není dotčena.
2) Exekutor se odpovědnosti podle odstavce 1 zprostí, prokáže-li, že škodě nemohlo být zabráněno ani při vynaložení veškerého úsilí, které lze na něm požadovat.
Vy sledujete různé případy a proč? Jste na straně povinných a s něčím podobným jste se setkal? Nebo jen svým příspěvkem zde čeříte vodu? Víte, normální je své závazky uhradit včas. Pak slovo exekutor člověka nechá chladným a neplete si exekutora a vykonavatele. A že to píší novináři z Blesku? Vědí, co "hýbe společností", že pro mnohé je slovo exe k u t o r jak červený hadr na býka. Kdyby napsali vykonavatelé, upoutají čtenáře?
Všiml jste si, když Vás tak exekuce zajímají, tady na poradně jednoho tazatele, který se snaží všemožně před exekucí "uchránit"?
Exekuce v zahraničí Autor: tajc - 22.09.12 Exekuce na zahranicni ucet Autor: ulli: 15.07.12 Exekuce v zahraničí Autor: ados 16.06.12
VÁŽENÝ, CO VY NA TO?!

mike32*
hodnocení

Tak mi napište jaký zdroj je pro Vás spolehlivý a já v něm vyhledám nějaké zprávy o vydírání a útisku exekutorů na nevinných lidech a nebude jich málo ... to mi věřte ...

buss
hodnocení

0x

Médiím, ať je jakékoli nevěřím. Kdyby nebyla čtivá, dívatelná, tak zajdou. A při exekuci je to i o tom jak jste podělaní, co si necháte od vykovanatele líbit. A napřed má žádat vyplacení a teprve pak koná. Nikdo z nás u toho nebyl.

poto1
hodnocení

0x

Ono je to těžké. Na jednu stranu na tom může být plno pravdy, na druhou stranu jde o Blesk...

hodnocení

0x

Ten kdo má s exekutorama ,,osobní" zkušenost ví že všechno co o tom píšou v blesku je naprostá pravda.

KDO NEZAŽIL NEPOCHOPÍ stejně jako SYTÝ HLADOVÉMU NEVĚŘÍ!.!.! *zed**zed**zed**zed**zed**zed**zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]