Nejste přihlášen/a.
Zdravím chci si objednat kontaktní čočky...a po internetu se dají koupit po 6ks (měsíční), ale problém je v tom že jsou tam jen dané dioptrie např jen 3 a vadilo by když mám na jednom oku o ctvrt dioptrie víc než na druhém a měl bych obě čočky stejné? nebo prostě budu muset objednat na každé oko zvlášť? + ještě jeden dotaz kupujete nějaké speciální "vodičky" na noc, nebo stačí klasický kisličník? děkuji
Ahoj,
tak v první řadě je před aplikací kontaktních čoček zajít na oční, aby ti lékař nošení čoček schválil a zároveň změřil zakřivení a průměr rohovky.
Pokud je vše v pořádku, zajdeš do optiky. Tam ti většinou s první aplikací čoček pomohou, něco to stojí ale zaučí tě jak nandavat a vyndavat. Se mnou tam paní strávila 3/4 hodiny
Ohledně dioptrií, já mám na pravém oku -2 a na levém -1.75. Kupuji si 2x2páry čoček tak, abych měl vždy správnou a přesnou velikost na každém oku. Vyjímečně (třeba teď když jedu k moři a kupuji si jednodenní) abych ušetřil si koupím na 14 dní 1 balení 2.00 a 2 balení 1.75 (jindy totiž denní nenosím, takže těch čtvrt dioptrie na těch pár dní prostě ukoukám). U měsíčních, které nosíš pořád to vyjde cenově nastejno. Pokud by ses přecejen rozhodl si pro začátek koupit čočky se stejnou dioptrií, vem si radši menší s tím že to "nějak ukoukáš".
K poslední otázce, v optice doporučují používat speciální roztok na čočky, který je ale pekelně drahý. Řeším to tak, že koupím fízák (fiziologický roztok, v lékárně) a ředím ho s tímto drahým roztokem. Ono je sice pravda, že ten roztok dezinfikuje silněji, odstraňuje bílkoviny z čoček a tak, nicméně si myslím že ředěním nic nezkazíš a ještě ušetříš
V žádném případě nepoužívej klasickou dezinfekci (jako třeba Tebou zmiňovaný kysličník)! Tenhle typ dezinfekcí NESMÍ příjít do oka!
Děkuji za odpověď, schválené je mám, jen se mi nechce platit za 14denní čočky co mi dá očařka a naučí mě s nima sacházet, za ty peníze bych si chtěl koupit měsiční a ještě mi zbyde, nicméně jsem zatím student :D s tím kysličníkem mě to napadlo páč jsem četl "peroxidové přípravky na kont. čočky" ale asi to bylo myšlené jinak. Každopádně Vám děkuji za váš čas a odpověď
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.