Nejste přihlášen/a.
Milý návštěvníci "poraďte", věřili byste, že toto máme v Brně-Bystrc za sídlištěm? Úžasné, ještě je tam stádo muflonů ale ty je lepší pozorovat z dálky. Omlouvám se za kvalitu fotek.
Je to možná pěkný, ale není to normální.
Zvěř má být plachá a k lidem se nepřibližovat.
Chápu, že pro děti je to zážitek vidět zvíře z takové blízkosti, ale vysvětlete dětem, že takové blízké setkání v přírodě nezažijí.
Pokud půjdou přírodou a zvěř je uslyší nebo uvidí nebo ucítí, tak se zvedne a uteče.
Colombo je to snadnější než se zdá, vnučka rychle pochopila, že kolouškové se nehoní, že pokud matka zbystří tak odcházím a že v normálním lese, pokud ke mě zvíře jde, beru do zaječích neb by mohlo mít nějakou nemoc a třeba i vzteklinu. I zde si dřepnu,natáhnu ruku s jablkem a počkám kdo si pro ně příjde.
doplněno 04.06.15 11:44:Vklus, ano ale nijak neohraničená a mufloní stádo s vydává až do Jundrova nebo přes cestu do Žebětína, za plotem jsou jen divočáci.
Dobrý den, no, vidíte. Já jsem si vždy myslel, že Brno je město - a už tam chybí jen ta liška s přáním dobré noci. To tam nemáte? Ale, jinak hezké safari po brněnsku . Zdravím!
dakon - to je mně líto, že to kočička odnesla. Liška uloví zajíčka nebo králíčka, ale o tom, že by ulovila i kočku jsem zatím neslyšel.
doplněno 04.06.15 12:52:dakon - zdá se, že žít v Brně je poměrně nebezpečné. Ale, je fakt, že příroda je někdy drzá.
U nás byla zatím jenom kuna, poštolka, sova a zmije.
Nechybi, k nam chodi v Brne i ta liska, jen nam misto prani nejspis zakousla kocku a odtahla k mladatum
Bohuzel, nebyla chudak v kondici a navic jsem tu Lisku i jednou zahledl, kdyz pred ni kocka utekla pod nastartovane auto. Musime dodelat plot a bude snad klid, kdyz nam ho pro zmenu nezvednou divocaci
Liduško,věřili Je tam opravdu nádherně.Jezdíváme tam s manželem za jeho rodiči do Řečkovic.Znám to tam,malý Ráj na Zemi
Chodíváme se koupat na přehradu a vůbec,prolézáme všechny koutečky přírody...
Jejdá,Liduško,děkuji za upzornění.Vyrazíme později
Wamp, doporučuji se v tyto dny přehradě vyhnout, včera mě to stálo půl důchodu a musela jsem na atrakce, na štěstí do "kina" 75kč/osoba, film 8 minut musel děda, děda nadával že hrůza, vnučka by si vybrala další film. Odjíždíme na chalupu, začínají ohńostroje a to je Bystrc hlučná a malá.
doplněno 04.06.15 18:16:Moje je jen ta culíkatá.
je to hezké, ale zároveň takové nenormální. Zvěř může být až dotěrná a přeci jen má člověk z těch paroháčů i trochu strach. A pak je jiný úhel pohledu, člověk se zlými úmysly (pytlák) má velice lehkou "práci". Dokonce tam jeden čas visel papír s podobným. I v této oboře mají bohužel pytláky.
Nejhezčí je to ve všední den k večeru, kdy je všude málo lidí a zvěř je neaktivnější. To se dá vidět spoustu zvěře. V Brně je spoustu zvířat, stačí se jen dívat. U domu si nachystám kolo, mezitím přiletí sojka a proletí krásný holub hřivnáč. Vyjedu a na sídlišti mi pod kolem proběhne veverka, o kus dál zahlédnu na poli sysla a nad ním se třepe poštolka a o kus výše káně. V oboře potkám daňky a muflony, v ohradě divočáky. Srny, zajíce nepočítám. Nemusím do zoo. To jsem si nevymyslel, ale zažil. A to nemluvím o tom, že tu máme obrovské kobylky, obrovské cvrčky, cikády a na konci horkého léta i krásné velké kudlanky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.