Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připevnit houpačku na strom

Od: dery* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

mám pro dceru houpačku - klasickou dřevěnou sedačku s ohrádkou pro menší děti.

Lano na zavěšení je ukončeno na každé straně železným kroužkem.
Nevím ale, jak zavěsit houpačku na strom.
Lze to?

Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

proc by neslo, pokud je vetev rovna tak lanem privazat krouzky, jinak to budete muset lanem vyrovnat a jeden krouzek bude niz :)

doplněno 03.06.15 12:30:

no musite koupit poradne lano v zelezarstvi/hobby marketu

doplněno 03.06.15 12:42:

objimka zbytec a strom opravdu nebude rad, v hobby marketech jsou i skoro horolezecke provazy na metry, i tady na vesnici

dery*
hodnocení

Jakože kousek lana ovázat na větev a na to pověsit houpajdu za kroužky?
Bude to držet...?

hodnocení

0x

Zeptej se v potřebách pro kutily (železářství).

U nás v prodejně D-holz jsem viděl plechovou objímku, kterou bys mohl obepnout kolem větve (přes nějakou podložku) a na závěs bys natočil ocelový kroužek houpačky. Ty objímky musíš koupit dvě a nejlépe podle průměru větve.

hodnocení

0x

Nechal jsem si v železářství ustřihnout dva kousky řetězu, přehodil přes větev, konce každého spojil karabinou a přicvakl k nim ty kroužky od houpačky. Výhoda je, že se dá snadno regulovat délka, pokud větev není přesně (vodo)rovná.

mz
hodnocení

0x
řetěz vam vetev bude řezat, asi nejlepsi jsou ploché látkové popruhy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]