Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkřik od E.Muncha

Od: vicorina odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Nevíre, prosím vás, někdo, která verze obrazu ,,výkřik od E.Muncha je ,,ta pravá? Na výtvarnou estetiku máme mít vybraný nějaký obraz, který budeme překreslovat (kopírovat) a budeme to dělat půl roku.. Potřebovala bych najít tu správnou verzi obrazu ( některé jsou hodně do modra,jiné do černa či červena...)

Popř. pokud byste někdo měl nápad na úplně jiný obraz, budu vám vděčná... Výkřik jsem si vybrala proto, že mi připadal z takových těch ,,lehčích obrazů... Navíc neumím dobře kreslit lidi, takže i z toho důvodu mi vyhovoval... Pokud mi někdo budete ochotný poradit s jiným obrazem, na období kdy byl namalovaný nezáleží, stejně tak na tom, kdo ho maloval ani na ničem jiném.. ;) Jen to nesmí být takové to moderní umění dnešní doby ;)

Předem děkuji, Viktorie

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

A co obrazy od P. Picassa? Možná by se Vám to malovalo lehčeji, co říkáte? - pt

hodnocení

0x

No, pokud chcete jednodušší motiv, přitom však jeden z nejdražších obrazu u nás, prohlédněte si Kupkovy ,,Elevation´´ Troufám si říct, že to bych sesmolil i já s pomocí pravítka, trojůhelníku a sady fixek za půlhoďku.

zebricky.cz/...

victorina
hodnocení

Děkuju.. Když zase kreslit tohleto půl roku, to se mi moc nechce... ;)

Spíš jsem jen přemýšlela nad Vincentem vah Goghem, ale ten také kreslil převážně lidi (alespoň z toho, co jsem viděla...)

Mimochodem.. Já nejsem úplně levá, jen když mám něco překreslit, nejsem schopná tomu překreslit obličej (Ten se vždycky očima podobá japonskému anime :/ :D)

snehulak*

Jestliže se budete zabývat výtvarným uměním, měla byste rozlišovat malbu a kresbu. To co jste viděla od Gogha, byly určitě malby a ne kresby.

victorina
hodnocení

Nejsem žádný výtvarný znalec, navíc mě víc zajímá hudební část estetiky (Náš gympl rozlišuje estetiku výtavrnou a hudební a ... No to je jedno...) Prostě mě zrovna výtvarná esetika moc nezajímá...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]