Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ještě bych se chtěl zeptat, jestli je možné, abych si od závodního lékaře vyžádal potvrzení o neschopnosti práce jako číšník, z důvodu již zmíněné anosmie, tělesné ochablosti a zhoršeného psychického zdraví. Předem děkuji za odpověďi.
Čichotupí nemohou pracovat v určitých oborech, jako jsou parfumerie, gastronomie apod., v níž se čichový smysl uplatňuje. Vzhledem k tomu, že číšník spadá do gastronomie myslela bych, že vám vznikne nárok i na invalidní důchod minimálně v I. , ovšem to co si myslím já není podstatné. Navštivně vašeho lékaře, dokumentaci, že jste anosmik jistě od odborných lékařů máte. Pokud si někdo myslí, že je to legrace, věřte, že není, měla jsem krátkodobou, neurologickou ztrátu čichu a chuti, bylo to to na zbláznění.
nedokážu posoudit, zda anosmie pro práci číšníka vadí (i když zrovna dneska v závodní jídelně jsem si říkala, že místní zaměstnanci buď musí mít ztrátu čichu nebo zaslouží příplatky za stížené pracovní prostřední, protože já bych v té směsici pachů pracovat nemohla), ale co si od toho potvzrení slibujete? pokud vás neuzná schopným vaší práce, je celkem pravděpodobné, že bude následovat výpověď od zaměstnavatele bez nároku na odstupné (důvod skončení bude na vaší straně - vy nemůžete práci vykonávat). asi by to mělo výhodu jedině v tom, pokud chcete skončit rychle a zaměstnavatel vás nechce pustit bez výpovědní doby
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.